Anlita rätt hantverkare för lägenhetsrenoveringen

De flesta vill ha det fint och trivsamt runt omkring sig och en lägenhetsrenovering kan betyda mycket. Men hur planerar man bäst en renovering, och vad kan vara viktigt att tänka på?

Att renovera lägenheten är roligt eftersom man då också får chansen att skapa sitt drömhem. Men för att lyckas gäller det att börja planera i god tid. Särskilt köket och badrummet tar tid att planera, och renoveringen där måste också utföras av certifierade hantverkare. Annars kommer inte hemförsäkringen att gälla om det senare skulle uppstå problem med exempelvis fuktskador. Gå igenom vad som ska göras i alla rum. För köket och badrummet kan det vara bra att göra en enkel skiss och rita ut det viktigaste. Många tillverkare av kök har också smarta planeringsverktyg på sina hemsidor där man enkelt kan planera köket och sedan spara ner skissen till sin dator eller skriva ut den.

Snabbare renovering med totalentreprenad

Den som vill ha hjälp med att renovera lägenhet i Stockholm kan vinna mycket på att anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Detta eftersom de har alla de hantverkare som krävs för de olika momenten inom sitt företag och kan ansvara för hela renoveringen. Att använda sig av totalentreprenad spar tid eftersom byggfirman ser till att rätt hantverkare hela tiden är på plats, och att renoveringen inte avstannar. Det brukar också var mer ekonomiskt fördelaktigt att använda sig av totalentreprenad. Men det kan vara bra att jämföra priser och referenser mellan några olika byggfirmor innan man bestämmer sig för vem man vill anlita.

6 May 2021