Blogg

Anlita en takläggare i Göteborg så blir taket som nytt

21 sep 2021

Oavsett om du har en läcka i taket eller vill lägga ett helt nytt så är det en bra idé att boka en takläggare. I Göteborgstrakten kan du få hjälp av ett takproffs när du som bäst behöver det.

Få saker är så tråkiga som att råka ut för fuktskador och läckor i hemmet. Oväntade utgifter som man gärna hade varit utan men som ändå är nödvändiga. Du kanske har lagt märke till att det syns små droppar i taket men hoppats på att det var en tillfällighet. Och så en dag blir problemen större och taket måste åtgärdas.

Se till att boka en tid för takläggning i Göteborg så fort som möjligt och gärna innan problemen blir akuta. Ju snabbare en läcka fixas desto billigare blir det. Och det finns ju tusen andra saker som är roligare att spendera lönen på än tråkiga vattenläckor.

En takläggare fixar stilen

Bor du i Göteborgstrakten och går i renoveringstankar? Kanske ska du snart bygga ett nytt alldeles eget hus och då är det en bra idé att så tidigt som möjligt planera för takläggningen som är ett stort och viktigt projekt som man ska leva med under lång tid.

Taket sätter en unik prägel på bostaden och bidrar till dess speciella stil. Bolla dina idéer med en kompetent och erfaren takläggare så ökar chansen att du till slut får flytta in i ditt drömhus och slipper betala en förmögenhet för dåliga lösningar.

Skönare semester med snickare i Dalarna

14 sep 2021

Vi är många som ägnat dyrbar semesterledighet åt tröstlösa renoveringsprojekt. Med en professionell snickare i Dalarna slipper du sura miner och kan njuta ordentligt av ledigheten.

Du ser den framför dig. Altanen. Den du ska sitta på under sköna sommarkvällar, allra helst med ett glas rosévin i handen. Och varför inte bygga altanen själv? Det är ju bara att skaffa fram lite brädor och börja hamra. Det blir perfekt nu till semestern. Du har ju massor av tid och ändå ingenting att göra. Dessutom blir det billigare. Och rätt som det är så står du där med sur min och ännu surare virke och slår mygg från kinden. Känns det igen?

Nya altanregler

Sedan 2019 gäller nya regler för altanbygge i Sverige. Nu behövs inte längre bygglov, så länge du håller dig inom rätt mått och avstånd. Detta har gjort att många husägare plockat fram verktygslådan. Och är du kunnig och vet vad du gör så blir det säkert ett roligt projekt, men för många oss riskerar altandrömmen att sluta i en mardröm.

Luta dig tillbaka med snickare i Dalarna

Se till att ägna semestern åt att njuta istället. Med en snickare i Dalarna blir jobbet gjort rätt redan från början. Snickare har kunnighet om vilket material som passar bäst för dig, och du slipper obehagliga överraskningar. Det är både prisvärt och tryggt, och många snickerier kan också ge värdefulla tips och råd för just ditt projekt. Vips som det är så sitter du där med ditt rosévin och lyssnar på sommarnatten.

Badrumsrenovering enligt en klok plan i Alingsås

10 sep 2021

Hur du får Alingsås mest funktionella och vackraste badrumsrenovering. Är det titeln på den period du går igenom just nu? Då finns det tips för hur du kan nå det resultat du önskar på bästa sätt.

Vad är knepet för att få ett perfekt resultat när du gör något som du aldrig har gjort förut? Det är samma som för alla områden. Du tar helt enkelt reda på fakta och en god instruktion och sedan följer du den. Så är det när du ska baka eller laga mat. Och så är det även om du ska laga punktering på en cykel eller renovera ett badrum. Fast när det gäller badrumsrenovering i Alingsås så är det inte du som ska utföra den, om du inte är duktig hantverkare. Det du ska göra är att planera och skapa förutsättningarna för att du ska nå ditt mål.

Planera för din badrumsrenovering

Det kan gå snabbt att måla om en vägg eller sätta upp en tapet. Och att byta golv eller köksluckor är inte något som du behöver dra dig allt för länge för att göra. Men en badrumsrenovering kanske du gör en eller ett par gånger i ditt liv. Då är det svårt att bli proffs på det. Däremot kan du ha en klok plan för hur du ska göra. Som att vara påläst om vad som finns på marknaden, vilka funktioner du vill ha och vilka ytskikt du kommer trivas med, samt hitta bästa byggfirman.

Takläggare Haninge - ditt stöd i restaureringen

4 sep 2021

En av de viktigaste komponenterna när du ska renovera ett gammalt hus är att lägga ett tak av god kvalitet. Din takläggare Haninge hjälper dig att göra ett praktiskt och stilmässigt bra val.

Du stod och inspekterade huset du just köpt. Stenfasaden som en gång varit vit hade stora fläckar i grått och beige. Trappan som ledde till ytterdörren var full av sprickor, och i kanterna hade bitar lossnat och fallit ner på marken. Runt huset växte ogräs som nådde dig upp till höfterna. Det som en gång varit ett prydligt staket i trä hade vikt sig i vinden och hängde ledset inåt på flera ställen. Men värst av allt var taket. Ett stort antal takpannor saknades, och sadeltaket hade vittrat sönder på flera ställen efter att ha blivit fuktskadat. Du hade mycket arbete framför dig, men taket måste åtgärdas först.

En takläggare som prioriterar dina önskemål

Du bokade en konsultation med din lokala takläggare i Haninge för att reda ut vilken sorts tak som kunde passa det gamla huset. En huvudbry inför projektet var att ett nytt tak skulle göra att byggnaden förlorade sin ursprungliga charm. Som historieintresserad ville du bevara den känsla som den ursprungliga husbyggaren avsett. De anställda på takläggarfirman var helt med på noterna och kom med förslag som skulle fungera både praktiskt och estetiskt.

Några veckor senare stod du återigen framför huset och såg de sista komponenterna läggas på plats. Nu var husets insida skyddat från regn och snö, och utseendet var helt rätt. Du var igång.

Anlita erfaren målerifirma i Solna

26 aug 2021

När du ska anlita en målerifirma för att måla om inom- eller utomhus är erfarenhet och kompetensutveckling är två viktiga egenskaper. Sök efter ett företag som uppfyller dessa krav.

När du ska måla om hemma är det viktigt att du väljer rätt företag att utföra arbetet åt dig. Företag som älskar sitt arbete kommer att ge dig samma goda service oavsett storleken på projektet. Vare sig det handlar om att måla en fondvägg eller måla om hela hemmet, så ska arbetet utföras med omsorg och du som kund ska stå i centrum. Sker målningen i samband med en flytt är det viktigt att arbetarna kan hålla tiden utan att tumma på kvaliteten. Detta uppnås endast om personalen är erfaren och har ett öga för detaljer.

En målerifirma som tänker på säkerhet

En annan viktigt faktor är säkerhet. Ska det till exempel målas på höga höjder kommer en säkerhetsrisk att tas i åtanke. Det är också viktigt att målerifirman arbetar med rätt utrustning och med rätt metoder för allas välbefinnande. Det är även viktigt att tänka på miljön och undvika giftiga eller skadliga material under arbetet. En seriös målerifirma i Solna kommer att tänka på alla dessa viktiga punkter för att utföra ett snyggt, säkert och miljövänligt arbete. För att försäkra dig om att allt kommer att uppfyllas enligt dina önskningar och behov kan du kontakta firman för en offert och då ställa frågor om hur de utför arbetet. Det finns många företag som erbjuder kostnadsfria offerter och hembesök.

Rädda ditt golv med golvslipning i Stockholm

19 aug 2021

Är du stolt och glad över ditt vackra golv? Men nu kan du inte längre blunda för att det börjar bli slitet och fult. Ingen fara. Du kan rädda ditt golv genom att göra en golvslipning i Stockholm.

Hur kan du behålla ditt golv men samtidigt återställa det till sin forna skönhet? Enkelt! Du bokar en golvslipning i Stockholm. Det enda du behöver för att det ska lyckas är att du har ett gediget golv som är i trä, eller ett gjutet. Du bokar ett företag som kommer och utför golvslipningen. Därefter bestämmer du dig för vilken behandling du vill ha. Och genast har du fått tillbaka ditt vackra golv, så som det en gång var. Det är dessutom oerhört mycket enklare och billigare än om du ska lägga om golvet istället.

Golvslipning som steg ett

Vid en golvslipning tas den skadade och slitna ytan bort. Fram kommer istället en yta som är precis så som ditt golv såg ut när du lade det. Men det finns fler fördelar med att slipa golv, än att ytan blir fin igen. Du kan nämligen välja precis vilken behandling du vill ha. Om du har haft ett golv som haft en lack i mellanbrunt så kanske du vill ge dig på något annorlunda nu. Det kan vara en lack som är ljusare eller mörkare. Eller så ger du dig ut på helt nya vägar och väljer en heltäckande färg. Kanske målar du till och med något mönster.

Dags för en badrumsrenovering av bästa slag i Norrköping!

15 aug 2021

Äntligen har du bestämt dig för en badrumsrenovering i Norrköping! Nu är det bara att välja vad du vill ha i funktion och ytskikt och sedan njuta! Men vad ska du välja och vem ska du anlita?

Vad är egentligen en badrumsrenovering och hur ska den utföras i Norrköping? Ytligt sett kanske det låter som något enkelt, men när du börjar gräva djupare så kan du märka att det är mängder av beslut som ska tas. Och att det inte är något som du själv kan svänga ihop på en helg. Om du vill göra ett säkert arbete och ha möjlighet att använda din försäkring om något händer, vill säga.

Du behöver alltså fatta en del beslut och du behöver anlita ett företag som kan utföra renoveringen. Det sistnämnda kan vara ganska lätt. Där behöver du bara kontrollera att det är ett företag som är auktoriserade för att arbeta i våtutrymmen och med el i dessa.

Badrumsrenoveringens alla val

Det svåraste vid en badrumsrenovering, för dig åtminstone, brukar vara att välja vilka funktioner och ytskikt som ska finnas. En hel värld av olika klinker, kakel, skivor, mattor och andra ytskikt finns att fundera över. För att inte tala om alla duschkabiner, badkar, toalettstolar, handfat och förvaringsmöbler.

Känner du dig yr och trött redan? Då finns det hjälp att få även där. Du kan anlita ett byggföretag som kan ge dig råd, eller så anlitar du en badrumsdesigner som kan hjälpa dig.

Golvslipning som skydd för golvet på Östermalm

26 jul 2021

När du tänker golvslipning så tänker du kanske ett sätt att ta bort en sliten yta och försköna dina golv på Östermalm? Men det finns fler anledningar till att ett golv kan behöva en slipning.

Om du har ett gediget golv så kanske du känner till att du kan nyttja en golvslipning till att få vackra golv igen? Golv som du kan välja att behandla så som du hade tidigare eller på något annat sätt. Men det finns flera anledningar till att du anlitar en duktig firma som arbetar med golvslipning på Östermalm.

För golv som är skadade eller repade kan i slutändan behöva bytas helt och hållet, om vatten från golvtvätt eller spill tränger ner. Det kan bli fuktskador som sprider sig och orsakar mycket skada på hela golvet.

Friskt golv med golvslipning

Ett golv behöver skyddas på något sätt, och det är exakt det som behandlingen gör. Det blir det där skyddet som gör att ingen smuts, spill eller vatten från golvtvätt tränger ner. Så ta det i beaktande när du funderar över om du ska göra en golvslipning eller ej. Det kan vara skillnaden mellan ett golv som håller länge och ett golv som ganska snart behöver bytas ut.

En åtgärd som är ganska markant och som dessutom kostar en ganska stor summa. Var även noga med vilken behandling som du ger ditt golv så att det passar med det livet du lever i din bostad. Välj behandling efter slitage.

Besök golvslipningöstermalm.se för ytterligare information. 

En svalkande pool för varma dagar

6 jul 2021

Låter det som en omöjlighet? Det behöver det inte vara. Det finns olika prisklasser att välja mellan för den som längtar efter en pool i trädgården. Drömmen kan bli sann snabbare än man anar.

Kent hade länge önskat sig en pool. Men en kväll satt han och Kerstin ute på den inglasade verandan och poolen kom på tal. De hade plockat fram datorn och tittat på lite olika alternativ. De hade en stor trädgård så plats fanns det gott om.

De hade tittat på nedgrävda pooler och även billiga pooler ovan mark, men kunde inte riktigt bestämma sig. De skickade iväg ett mail till ett företag de fastnat för och frågade om de inte kunde komma och ta en titt på på trädgården och hjälpa dem.

När de vid lunch dagen därpå plockade fram datorn hade de fått svar. En av de anställda skulle komma till dem redan nästa vecka för att se vad som passade paret bäst.

Mer än bara en pool

När sommaren kom var poolen på plats. Något de inte hade vågat hoppas på. De hade valt en pool ovan mark. Dels på grund av priset men också för att den inte krävde sprängningsarbete och inte tog så lång tid att färdigställa.

På grund av den kuperade trädgården var denna ett bättre alternativ. Runt poolen hade de byggt ett soldäck där de kunde njuta av solen hela dagen. På kvällen bjöd de in vänner på grillat vid den upplysta poolen. Ibland när andan föll på kunde det bli ett kvällsdopp.

Skugga under de varmaste timmarna på dagen

21 jun 2021

Altanen är luftig och kommer att bli perfekt. När vädret är svalt är det svårt att tänka sig att det kan bli för varmt vissa dagar. Vad kan man göra när man inser att man gjort en missbedömning?

Verandan var en utbyggnad från huset och täckte hela baksidan. Perfekt tyckte Kent då det skulle fläkta skönt om dagarna. Något Kristin inte riktigt trodde på och sa att de kanske skulle sätta upp en markis, men fick inget gehör. Det var tidigt vår och ännu lite kyligt. Solen visade sig ofta och de kunde ta paus från renoveringen och njuta av en kaffe på altanen.

Efter några veckor var renoveringen klar och det var dags att göra iordning ute på altanen. Nöjda med sitt arbete bestämde de sig för att äta lunch ute och inviga de nya möblerna. Det tog inte lång tid innan de pustade högljutt. Kristin kunde knappt hindra leendet som bröt fram. Utan att säga något hämtade Kent datorn och började muttrande att leta efter en markis.

Investering värt varenda krona

Kent var stolt som en tupp och berättade om firman som kom och installerade alltihop snabbt och enkelt. Man märkte att de var proffs. Han tog in markisen för att genast ta ut den igen för att visa hur enkelt det var när den var motoriserad. För han ville ju bara ha det bästa. Dessutom kunde de sitta ute och lyssna på smattret från ett stilla sommarregn utan att bli det minsta blöta. Som sagt, värt varenda krona. Läs mer om markiser på denna sida: pg-markis.se 

Vackert smidesarbete

17 jun 2021

Smidesarbete gör funktionella saker vackra. Med en bra smidesverkstad så kan man göra många olika produkter, allt från räcken, trappor och stålhallar till trädgårdskonst och möbler.

Smideskonsten har långa anor men utvecklas fortfarande. Design och funktion samspelar ofta och hantverksskickligheten framstår tydligt på många sätt. Att satsa på smide inom arkitektur och design är vanligt och man kan få ett enkelt räcke att bli ett konstverk i sig självt.

Smidesverk kan såklart även tillverkas först och främst för funktionen. Smidesarbeten används för konstruktion av vitt skilda slag. Stålbyggnader, båtvaggor med mera. Det roliga och spännande med smideskonsten är dock såklart möjligheterna att göra konst av vardagliga ting.

Vackra grindar, trappräcken och staket är några exempel där det är fantasin som sätter gränserna för utformning och design. Det finns även möjligheter att göra ren konst till trädgården eller varför inte möbler i smide?

Smideskonsten

Inom smide så skiljer man på kall- och varmsmide, kallsmide finner du idag hos plåtslagaren. Fördelen med kallsmide är att man får bättre precision medans varmsmide helt kan omforma metallens inre struktur och dess egenskaper för hållfasthet.

Smideskonsten har som sagt långa anor men principen för att smida har varit densamma. Något som dock alltid utvecklas är estetik och design. Kombinerat med moderna metoder som svetsning kan stora konstruktioner skapas som fortfarande framhäver estetiken. 

Att kunna anpassa och måtta in för att passa perfekt till ändamålet och samtidigt skapa en unik och funktionell sak är något som framhäver smideskonsten. Vackra konstverk som håller för tidens tand och som samtidigt är funktionella. Läs mer om smide här: https://www.allsvets.se/

Ta hand om dina fönster på bästa sätt

10 jun 2021

Går du i tankar om att renovera dina fönster? Vet du om att det går att hyra skydd för fönstrena när det är dags att renovera dem? Vill du slippa ta hand om allt som trillar ner från fönstret?

Att renovera ett fönster låter ju inte så krångligt. Men har du tänkt på alla moment som ska till? Det ska slipas och det dammar ju mer än lovligt, skulle man kunna säga. Då kan det vara gott att kunna skydda de fönster det gäller. Tänk om något skulle trilla ut och skada en person som går nedanför. Inte trevligt alls att vara orsak till en sådan incident, och det kan dessutom bli riktigt kostsamt om oturen är framme.

Många fönster små

För en hyresgäst är det inte så intressant att ha damm i hela lägenheten vid en fönsterrenovering, men det kan vara saker som är omöjliga att bortse från. För en fastighetsägare är det viktigt att hålla sig till de normer och regler som gäller. Har man bara ett enda fönster att ta hand om så går det ju relativt lätt. Men skulle det vara en stor fastighet med många små fönster kan det bli en riktigt segdragen historia.

Anlitas en erfaren hantverkare med en duktig målare i teamet går det hela så mycket snabbare än man kan tro. Med erfarenhet kommer en hel del lärdomar som visar vägen till en snabb och smärtfri fönsterrenovering med fönsterskydd. Bättre kan det väl knappast bli, kan tyckas. Läs mer om fönsterskydd och fönsterrenovering på denna webbsida: parawind.se

Bygg ihop ditt eget hus

31 maj 2021

Gediget och stabilt är lika med ett hus i timmer. Tjocka stockar som kapas för att passa ihop i något som liknar ett tredimensionellt pussel. Ett hus som kan bli ditt och som du kan bygga själv.

Vad ett timmerhus är, vet du säkert redan. De där husen som man oftast ser uppåt landet och som består av väggar som är sammansatta av trädstammar. Om du har varit inuti ett sådant hus så har du säkert även sett att det inte bara är fasaden som är i timmer. Även väggarna inuti huset är skapade på samma sätt, vilket ger hela huset en gedigen och mycket speciell stil. Dessa timmerhus har nu börjat sprida sig över hela landet, från högst i norr till längst ner i söder. Timmerhusen som du oftast stöter på som små stugor vid sidan om skidorterna, men som också finns som stora hotell eller tvåvåningsvillor.

Ett pussel med trä

Det som är speciellt med timmerhus är inte bara byggstilen och utseendet. Timmerhus är också ett slags hus som du ganska lätt kan bygga själv. Om du beställer en byggsats så kommer du få instruktioner som påminner om de möbler som kommer i platta paket. Är ni två personer, eller fler, så kommer ni lätt klara av att bygga ett eget hus. Kanske börjar ni med ett förråd eller en gäststuga? Och vill ni flytta huset så är det bara att plocka ner det och bygga upp igen på någon annan väl utvald plats.

Dags att fräscha upp parketten

29 maj 2021

Solens strålar visar med största tydlighet hur sliten och blekt din parkett har blivit. Det är dags att göra något åt det. Men du vet precis hur du ska göra. Du har ju gjort det ett par gånger förr.

Om du har varit klok nog att lägga ett golv som går att slipa så har du fått ett golv som kommer att betala sig i längden. Både i energi och i kostnad. Istället för att du ska anlita någon som river ut golvet och lägger nytt, så kan du skapa minsta möjliga röra genom att bara slipa golvet och göra en ny ytbehandling. Golvslipning i Göteborg är en åtgärd som dagligen sker på alla möjliga golv. Det enda som krävs är att de är solida, och har en tillräcklig tjocklek för att kunna slipas en gång till. Vill du veta hur många gånger ditt golv går att slipa så brukar det stå på förpackningen när du köper ett nytt golv.

Proffs på nya ytor

Kanske har du försökt att slipa ditt golv själv. Eller så har du redan i förväg insett att det inte är något för dig. Men i vilket fall som helst så är det svårt att nå samma hastighet och bra resultat som om du väljer att anlita ett företag i Göteborg. Det är inte så lätt att slipa ett golv som det ser ut och det kan sluta med att du ändå får ringa in proffshjälp för att rätta till alla fel.

Se över er taksäkerhet

28 maj 2021

Det är mycket man behöver hålla koll på och göra som ägare av ett hus. Behöver ni se över er taksäkerhet så finns det en del åtgärder som ni kan göra. Läs vidare här nedan för mer information.

Det är mycket ni behöver åtgärda på och kring huset det här året. Ni har aldrig haft så mycket som behöver göras. Men det kan ju också bero på att ni haft mycket annat omkring er de senaste åren. Ni har inte lagt den tiden som behövs varje år på huset. Men i år är det alltså dags. Det ska målas och snickras. Men det ska också bytas tak och elen behöver ses över av någon kunnig. Inför takbytet, som ju är det största projektet som ska ros iland, så behöver ni även se över er taksäkerhet. Det är ju faktiskt både sotare som ska upp dit ibland, plus de gånger som ni själva behöver upp för att skotta undan snö.

Taket bör vara en säker plats

Taket behöver vara en säker plats för den eller de som ska upp på det. Då finns det olika saker man kan göra för att se till att taket är säkert. Man kan få professionell hjälp med taksäkerhet. Till exempel av olika firmor, eller om man letar sig fram på nätet efter olika åtgärder. Det vanligaste man gör är att sätta upp ett glidskydd. På så vis minskar risken att personer som vistas på taket kan ramla ner. Skyddsräcke och ankarpunkt är också andra åtgärder man kan välja.

← Äldre inlägg