Blogg

Golvslipning som skydd för golvet på Östermalm

26 jul 2021

När du tänker golvslipning så tänker du kanske ett sätt att ta bort en sliten yta och försköna dina golv på Östermalm? Men det finns fler anledningar till att ett golv kan behöva en slipning.

Om du har ett gediget golv så kanske du känner till att du kan nyttja en golvslipning till att få vackra golv igen? Golv som du kan välja att behandla så som du hade tidigare eller på något annat sätt. Men det finns flera anledningar till att du anlitar en duktig firma som arbetar med golvslipning på Östermalm.

För golv som är skadade eller repade kan i slutändan behöva bytas helt och hållet, om vatten från golvtvätt eller spill tränger ner. Det kan bli fuktskador som sprider sig och orsakar mycket skada på hela golvet.

Friskt golv med golvslipning

Ett golv behöver skyddas på något sätt, och det är exakt det som behandlingen gör. Det blir det där skyddet som gör att ingen smuts, spill eller vatten från golvtvätt tränger ner. Så ta det i beaktande när du funderar över om du ska göra en golvslipning eller ej. Det kan vara skillnaden mellan ett golv som håller länge och ett golv som ganska snart behöver bytas ut.

En åtgärd som är ganska markant och som dessutom kostar en ganska stor summa. Var även noga med vilken behandling som du ger ditt golv så att det passar med det livet du lever i din bostad. Välj behandling efter slitage.

Besök golvslipningöstermalm.se för ytterligare information. 

En svalkande pool för varma dagar

6 jul 2021

Låter det som en omöjlighet? Det behöver det inte vara. Det finns olika prisklasser att välja mellan för den som längtar efter en pool i trädgården. Drömmen kan bli sann snabbare än man anar.

Kent hade länge önskat sig en pool. Men en kväll satt han och Kerstin ute på den inglasade verandan och poolen kom på tal. De hade plockat fram datorn och tittat på lite olika alternativ. De hade en stor trädgård så plats fanns det gott om.

De hade tittat på nedgrävda pooler och även billiga pooler ovan mark, men kunde inte riktigt bestämma sig. De skickade iväg ett mail till ett företag de fastnat för och frågade om de inte kunde komma och ta en titt på på trädgården och hjälpa dem.

När de vid lunch dagen därpå plockade fram datorn hade de fått svar. En av de anställda skulle komma till dem redan nästa vecka för att se vad som passade paret bäst.

Mer än bara en pool

När sommaren kom var poolen på plats. Något de inte hade vågat hoppas på. De hade valt en pool ovan mark. Dels på grund av priset men också för att den inte krävde sprängningsarbete och inte tog så lång tid att färdigställa.

På grund av den kuperade trädgården var denna ett bättre alternativ. Runt poolen hade de byggt ett soldäck där de kunde njuta av solen hela dagen. På kvällen bjöd de in vänner på grillat vid den upplysta poolen. Ibland när andan föll på kunde det bli ett kvällsdopp.

Skugga under de varmaste timmarna på dagen

21 jun 2021

Altanen är luftig och kommer att bli perfekt. När vädret är svalt är det svårt att tänka sig att det kan bli för varmt vissa dagar. Vad kan man göra när man inser att man gjort en missbedömning?

Verandan var en utbyggnad från huset och täckte hela baksidan. Perfekt tyckte Kent då det skulle fläkta skönt om dagarna. Något Kristin inte riktigt trodde på och sa att de kanske skulle sätta upp en markis, men fick inget gehör. Det var tidigt vår och ännu lite kyligt. Solen visade sig ofta och de kunde ta paus från renoveringen och njuta av en kaffe på altanen.

Efter några veckor var renoveringen klar och det var dags att göra iordning ute på altanen. Nöjda med sitt arbete bestämde de sig för att äta lunch ute och inviga de nya möblerna. Det tog inte lång tid innan de pustade högljutt. Kristin kunde knappt hindra leendet som bröt fram. Utan att säga något hämtade Kent datorn och började muttrande att leta efter en markis.

Investering värt varenda krona

Kent var stolt som en tupp och berättade om firman som kom och installerade alltihop snabbt och enkelt. Man märkte att de var proffs. Han tog in markisen för att genast ta ut den igen för att visa hur enkelt det var när den var motoriserad. För han ville ju bara ha det bästa. Dessutom kunde de sitta ute och lyssna på smattret från ett stilla sommarregn utan att bli det minsta blöta. Som sagt, värt varenda krona. Läs mer om markiser på denna sida: pg-markis.se 

Vackert smidesarbete

17 jun 2021

Smidesarbete gör funktionella saker vackra. Med en bra smidesverkstad så kan man göra många olika produkter, allt från räcken, trappor och stålhallar till trädgårdskonst och möbler.

Smideskonsten har långa anor men utvecklas fortfarande. Design och funktion samspelar ofta och hantverksskickligheten framstår tydligt på många sätt. Att satsa på smide inom arkitektur och design är vanligt och man kan få ett enkelt räcke att bli ett konstverk i sig självt.

Smidesverk kan såklart även tillverkas först och främst för funktionen. Smidesarbeten används för konstruktion av vitt skilda slag. Stålbyggnader, båtvaggor med mera. Det roliga och spännande med smideskonsten är dock såklart möjligheterna att göra konst av vardagliga ting.

Vackra grindar, trappräcken och staket är några exempel där det är fantasin som sätter gränserna för utformning och design. Det finns även möjligheter att göra ren konst till trädgården eller varför inte möbler i smide?

Smideskonsten

Inom smide så skiljer man på kall- och varmsmide, kallsmide finner du idag hos plåtslagaren. Fördelen med kallsmide är att man får bättre precision medans varmsmide helt kan omforma metallens inre struktur och dess egenskaper för hållfasthet.

Smideskonsten har som sagt långa anor men principen för att smida har varit densamma. Något som dock alltid utvecklas är estetik och design. Kombinerat med moderna metoder som svetsning kan stora konstruktioner skapas som fortfarande framhäver estetiken. 

Att kunna anpassa och måtta in för att passa perfekt till ändamålet och samtidigt skapa en unik och funktionell sak är något som framhäver smideskonsten. Vackra konstverk som håller för tidens tand och som samtidigt är funktionella. Läs mer om smide här: https://www.allsvets.se/

Ta hand om dina fönster på bästa sätt

10 jun 2021

Går du i tankar om att renovera dina fönster? Vet du om att det går att hyra skydd för fönstrena när det är dags att renovera dem? Vill du slippa ta hand om allt som trillar ner från fönstret?

Att renovera ett fönster låter ju inte så krångligt. Men har du tänkt på alla moment som ska till? Det ska slipas och det dammar ju mer än lovligt, skulle man kunna säga. Då kan det vara gott att kunna skydda de fönster det gäller. Tänk om något skulle trilla ut och skada en person som går nedanför. Inte trevligt alls att vara orsak till en sådan incident, och det kan dessutom bli riktigt kostsamt om oturen är framme.

Många fönster små

För en hyresgäst är det inte så intressant att ha damm i hela lägenheten vid en fönsterrenovering, men det kan vara saker som är omöjliga att bortse från. För en fastighetsägare är det viktigt att hålla sig till de normer och regler som gäller. Har man bara ett enda fönster att ta hand om så går det ju relativt lätt. Men skulle det vara en stor fastighet med många små fönster kan det bli en riktigt segdragen historia.

Anlitas en erfaren hantverkare med en duktig målare i teamet går det hela så mycket snabbare än man kan tro. Med erfarenhet kommer en hel del lärdomar som visar vägen till en snabb och smärtfri fönsterrenovering med fönsterskydd. Bättre kan det väl knappast bli, kan tyckas. Läs mer om fönsterskydd och fönsterrenovering på denna webbsida: parawind.se

Bygg ihop ditt eget hus

31 maj 2021

Gediget och stabilt är lika med ett hus i timmer. Tjocka stockar som kapas för att passa ihop i något som liknar ett tredimensionellt pussel. Ett hus som kan bli ditt och som du kan bygga själv.

Vad ett timmerhus är, vet du säkert redan. De där husen som man oftast ser uppåt landet och som består av väggar som är sammansatta av trädstammar. Om du har varit inuti ett sådant hus så har du säkert även sett att det inte bara är fasaden som är i timmer. Även väggarna inuti huset är skapade på samma sätt, vilket ger hela huset en gedigen och mycket speciell stil. Dessa timmerhus har nu börjat sprida sig över hela landet, från högst i norr till längst ner i söder. Timmerhusen som du oftast stöter på som små stugor vid sidan om skidorterna, men som också finns som stora hotell eller tvåvåningsvillor.

Ett pussel med trä

Det som är speciellt med timmerhus är inte bara byggstilen och utseendet. Timmerhus är också ett slags hus som du ganska lätt kan bygga själv. Om du beställer en byggsats så kommer du få instruktioner som påminner om de möbler som kommer i platta paket. Är ni två personer, eller fler, så kommer ni lätt klara av att bygga ett eget hus. Kanske börjar ni med ett förråd eller en gäststuga? Och vill ni flytta huset så är det bara att plocka ner det och bygga upp igen på någon annan väl utvald plats.

Dags att fräscha upp parketten

29 maj 2021

Solens strålar visar med största tydlighet hur sliten och blekt din parkett har blivit. Det är dags att göra något åt det. Men du vet precis hur du ska göra. Du har ju gjort det ett par gånger förr.

Om du har varit klok nog att lägga ett golv som går att slipa så har du fått ett golv som kommer att betala sig i längden. Både i energi och i kostnad. Istället för att du ska anlita någon som river ut golvet och lägger nytt, så kan du skapa minsta möjliga röra genom att bara slipa golvet och göra en ny ytbehandling. Golvslipning i Göteborg är en åtgärd som dagligen sker på alla möjliga golv. Det enda som krävs är att de är solida, och har en tillräcklig tjocklek för att kunna slipas en gång till. Vill du veta hur många gånger ditt golv går att slipa så brukar det stå på förpackningen när du köper ett nytt golv.

Proffs på nya ytor

Kanske har du försökt att slipa ditt golv själv. Eller så har du redan i förväg insett att det inte är något för dig. Men i vilket fall som helst så är det svårt att nå samma hastighet och bra resultat som om du väljer att anlita ett företag i Göteborg. Det är inte så lätt att slipa ett golv som det ser ut och det kan sluta med att du ändå får ringa in proffshjälp för att rätta till alla fel.

Se över er taksäkerhet

28 maj 2021

Det är mycket man behöver hålla koll på och göra som ägare av ett hus. Behöver ni se över er taksäkerhet så finns det en del åtgärder som ni kan göra. Läs vidare här nedan för mer information.

Det är mycket ni behöver åtgärda på och kring huset det här året. Ni har aldrig haft så mycket som behöver göras. Men det kan ju också bero på att ni haft mycket annat omkring er de senaste åren. Ni har inte lagt den tiden som behövs varje år på huset. Men i år är det alltså dags. Det ska målas och snickras. Men det ska också bytas tak och elen behöver ses över av någon kunnig. Inför takbytet, som ju är det största projektet som ska ros iland, så behöver ni även se över er taksäkerhet. Det är ju faktiskt både sotare som ska upp dit ibland, plus de gånger som ni själva behöver upp för att skotta undan snö.

Taket bör vara en säker plats

Taket behöver vara en säker plats för den eller de som ska upp på det. Då finns det olika saker man kan göra för att se till att taket är säkert. Man kan få professionell hjälp med taksäkerhet. Till exempel av olika firmor, eller om man letar sig fram på nätet efter olika åtgärder. Det vanligaste man gör är att sätta upp ett glidskydd. På så vis minskar risken att personer som vistas på taket kan ramla ner. Skyddsräcke och ankarpunkt är också andra åtgärder man kan välja.

Vad händer vid en brand?

26 maj 2021

Hur noga har ni pratat med era barn om vad som händer vid en brand? Det är viktigt att gå igenom det då och då för att de ska förstå hur de ska agera. Det kan rädda liv om de agerar på rätt sätt.

Redan i tidig ålder brukar barn få lära sig i skolan hur de ska agera om det börjar brinna. När larmet går ska alla omedelbart gå ut och samlas på angiven plats. Det är strikt bestämt vad som gäller. För att alla ska veta det, anordnas brandövningar med jämna mellanrum. Men hur ofta pratar ni med barnen om brandlarmet i ert eget hem? Vet de vad de ska göra om det börjar lukta rök? Det är information som kan vara livsavgörande. Ni kan aldrig prata om det för ofta, så kommer ni på att det är ett tag sen eller att ni aldrig tagit upp ämnet, gör det genast.

Få ut alla levande

Eld kan sprida sig skrämmande fort. På bara en kort stund kan hela hemmet vara övertänt och ingen tar sig någonstans. Tyvärr händer det att hus som brinner ner till grunden, eller ladugårdar med alla djur inne. För att hålla brandrisken nere kan ni göra en säker brandisolering. Denna läggs i väggarna och hjälper till att bromsa spridningen av en eld. Den bromsar även rökutvecklingen. Se även till att ha fungerande brandlarm i varje rum, och testa dem med jämna mellanrum. Både brandfilt och brandsläckare bör finnas nära tills hands, de ska synas och vara lätt åtkomliga.

Anlita rätt hantverkare för lägenhetsrenoveringen

6 maj 2021

De flesta vill ha det fint och trivsamt runt omkring sig och en lägenhetsrenovering kan betyda mycket. Men hur planerar man bäst en renovering, och vad kan vara viktigt att tänka på?

Att renovera lägenheten är roligt eftersom man då också får chansen att skapa sitt drömhem. Men för att lyckas gäller det att börja planera i god tid. Särskilt köket och badrummet tar tid att planera, och renoveringen där måste också utföras av certifierade hantverkare. Annars kommer inte hemförsäkringen att gälla om det senare skulle uppstå problem med exempelvis fuktskador. Gå igenom vad som ska göras i alla rum. För köket och badrummet kan det vara bra att göra en enkel skiss och rita ut det viktigaste. Många tillverkare av kök har också smarta planeringsverktyg på sina hemsidor där man enkelt kan planera köket och sedan spara ner skissen till sin dator eller skriva ut den.

Snabbare renovering med totalentreprenad

Den som vill ha hjälp med att renovera lägenhet i Stockholm kan vinna mycket på att anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Detta eftersom de har alla de hantverkare som krävs för de olika momenten inom sitt företag och kan ansvara för hela renoveringen. Att använda sig av totalentreprenad spar tid eftersom byggfirman ser till att rätt hantverkare hela tiden är på plats, och att renoveringen inte avstannar. Det brukar också var mer ekonomiskt fördelaktigt att använda sig av totalentreprenad. Men det kan vara bra att jämföra priser och referenser mellan några olika byggfirmor innan man bestämmer sig för vem man vill anlita.

En riktigt bra målare – på ren svenska

25 apr 2021

Är du en av de som på stockholmsslang säger att du bor i Sumpan så är du troligen boende i Sundbyberg. Staden där du kan välja och vraka bland alla mycket bra målare som bor och verkar i trakten.

I landet finns det en mängd olika dialekter och slang som du kan svänga dig med. Men vilken dialekt du än har, eller vilken slang du än använder i Sundbyberg eller på andra orter, så är en målare en målare i grund och botten. Söker du efter en riktigt bra målare i Sundbyberg så kommer du att hitta det. Vilket uppdrag du än har och vilket resultat du än önskar dig så får du det du önskar. För på orter i Sundbybergs storlek, och med närheten till Stockholm, är det inte svårt. Det som är svårt kan vara att bestämma dig för vad du vill måla, hur du vill måla och inte minst vilken färgnyans som du vill ha.

Ta hjälp av proffs

Det som är mycket bra med att anlita ett proffs, som en målare, är att du inte bara får hjälp att utföra uppdraget. Du får även alla möjliga tips och råd när det gäller hur du ska välja, något som kan vara svårare än du tror. Om du exempelvis har bestämt dig för att måla en vägg vit så kan du bli chockad när resultatet är färdigt. För det är en färg som blir så pass skarp att en målare ofta rekommenderar en brytning i någon nyans.

Samhället fungerar inte utan elektriker

25 apr 2021

Att jobba som elektriker är definitivt ingen nitlott i livet. Elektriker hjälper alla oss vanliga människor till ett normalt och behagligt liv genom alla fördelar som följer elektricitet.

Fotbollsföreningen IK Frej Täbys herrlag höll under 2020 på att gå i konkurs. Då klev den allsvenska föreningen Hammarby IF in och tog över skulderna, bytte namn på klubben till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll och gjorde den till sin egen farmarklubb. Förhoppningen är att unga spelare ska få speltid på seniornivå och utvecklas till produkter för Hammarbys trupp. Långt från alla unga, talangfulla fotbollsspelare blir dock fotbollsproffs i slutändan. Flera faktorer kan sätta stopp. Fysik, mental påfrestning, distraktioner och konkurrens är bara några. Många behöver satsa på civila karriärer istället. Som till exempel elektriker. Vilket egentligen inte är någon förlust. Det behövs alltid fler elektriker i Täby. Kanske kan de till och med arbeta på Vikingavallen, gamla IK Frej Täbys arena, och hålla igång strålkastarna när klubbens övriga lag fortfarande spelar.

Ljus i mörkret

Nu är det ju dock inte bara på fotbollsarenor som elektriciteten behöver hållas igång. Varenda hushåll är beroende av den. Precis som våra samhälleliga institutioner och kollektivtrafiken. Utan el slocknar världen, och hade det inte varit för alla duktiga elektriker där ute i världen hade den varit släckt för gott. Ungefär lika mörkt som satellitbilder över Nordkorea visar att det är om natten jämfört med sina grannländer. I princip ingenting lyser. Täby kanske hade kunnat låna ut några elektriker åt Nordkorea för att ge dem lite ljus i sitt mörker.

Börja från botten i bostaden

20 apr 2021

Golvslipningens effekter ska inte underskattas. Genom att låta slipa golvet höjer du helhetsupplevelsen av din bostad eller lokal. Behovet att slipa golvet är ofta större än du tror.

Det finns många sätt att lyfta en sjaskig bostad eller lokal på, oavsett om du bor i Södertälje, Tensta eller Danderyd. Tapetsera om, skaffa nya möbler eller sätta upp nya tavlor eller exempel på detta. Eller slipa golvet golvet. Underskatta aldrig golvet och vad en golvslipning kan innebära för helheten. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket det påverkar totaliteten av bostaden genom att slipa golvet. Det är som lokalernas motsvarighet till en ansiktslyftning, med skillnaden att den varar längre. Efter att du låtit utföra golvslipning i Danderyd kan du återigen bjuda in gäster till din lägenhet eller ditt hus. Istället för att få gliringar om bostadens skick kommer dina vänner istället att bli förstummade av skönheten du skapat genom att slipa golvet.

Slipa vart tredje år

I många fall är det så att golv slipas alldeles för sällan. Med tanke på hur mycket golv faktiskt utsätts för är det märkligt att gemene man inte är mer frekvent med sina golvslipningar. Tänk på alla möbler som dras mot golvet och alla barn och husdjur som leker på det. Det slits snabbt. Faktiskt rekommenderas det att slipa golvet ungefär vart tredje år. Hur många år sedan var det du slipade golvet sist? Det kanske är på tiden att kontakta en golvslipare i din närhet för en uppfräschning.

Gula hus eller röda hus?

9 apr 2021

Det är så här i världen att ibland kan vi göra egna självständiga val. Inte alltid, men ibland. Vi kan till exempel måla våra hus i olika färger om inte byggnadsnämnden tycker annat.

Bor du utanför detaljplanerat område och önskar dig ett prickigt hus mest i världen så kör. Förmodligen kommer ingen att klaga och du kan glädja dig åt dalmatinerhuset i många år. Ligger din bostad i detaljplanerat område däremot blir det mer knivigt. Huset ska på något vis passa in bland de andra husen.

På en ö på västkusten mottas det med gillande nickar om du målar huset vitt med mellanblå fönsterkarmar. Nästan överallt är det gula och vita huset populärt, från landsbygd till större städer som Örebro. De röda och vita fastigheterna uppskattas också de lite varstans. Kommunerna uppskattar däremot sällan drastiska färgbyten. Kolla före.

Ditt vackraste mest nymålade hus

Säga vad man vill men visst gör färg skillnad. Det ger gärna ett lite tråkigt och slitet intryck med gammal färg även om huset i övrigt är i fint skick. Hus mår också bra av att få en omgång färg med tanke på underlaget.

Medan många gärna målar lite detaljer eller ett mindre rum är det att rekommendera att anlita en målare i Örebro när det börjar bli dags för husmålning. Det är ett stort jobb som behöver utföras i bra väder och många gånger krävs även en byggnadsställning. Att anlita proffshjälp sparar tid och ork och tålamod. Resultatet kan bli alldeles lysande dessutom.

Ska du bygga hus?

30 mar 2021

Vilken känsla. Att äga ett hus från dag ett. Se jorden lyftas bort skopvis medan grunden läggs och det dras kablar och rör. Inget för alla men en del av oss gör resan. Och det börjar med bygglov.

Vad är egentligen ett bygglov? I grunden är det ett dokument som visar att kommunen du bor i har sagt ja till att du bygger ditt hus. De flesta kommuner har liknande regler men det går aldrig att på förhand säga att just såhär kommer kommunen vilja att du bygger bostaden.

En bygglovsansökan ska innehålla bygglovsritningar. Av dem ska det framgå hur det är tänkt att huset ska se ut. Man ska kunna se hur huset kommer att utformas och det ska ritas ut var på tomten huset är tänkt att byggas. Lite av en vetenskap och en utmaning!

En korrekt bygglovsansökan

Minsta möjliga krångel vid en bygglovsansökan blir det förstås om du följer regeln GRFB. Gör rätt från början, ja. En bygglovsritning ska göras med svarta linjer på vitt papper och som störst vara A3. De ska vara fackmässigt utförda. De ska innehålla situationsplan, fasadritning, planritning, sektionsritning och ritningshuvud. Självklart, eller hur?

Byggnadsnämnden i den kommun där fastigheten är belägen är den instans som granskar, behandlar och beviljar ditt bygglov. Troligt är att du får en betydligt enklare väg till målet genom att anlita experthjälp. Har du inte erfarenhet sedan tidigare eller själv arbetar med liknande projekt är det ganska mödosamt att få till ritningar och en komplett ansökan.

← Äldre inlägg