Blogg

Går du i tankar om att måla om hela rummet?

1 apr 2020

Vill du förändra ditt hem och göra nytt. Tänk då över färgpsykologi och materialval. Glöm inte heller att göra det miljövänligt och hälsosamt. Vilka färger tilltalar dig och vad får det kosta?

När du funderar på vad som inte känns bra i ett rum så duttar du säkert på. Du försöker kanske med att byta gardiner eller lägger fram en duk. Kanske nya kuddar i soffan eller möjligen ett matta på golvet gör det bättre? För att göra om rummet ordentligt och skapa en helhet bör du dock tömma hela rummet och se det tomt. Du ska utgå från golv och väggar. Ta hjälp av proffs som kan detta med färgval utifrån vilken stämning du vill skapa i rummet. Anlita ett proffsigt måleri och ta även hjälp av mattläggare för att förändra golvet. Med hjälp av målare som trollar med sina penslar så kommer rummet få en helt ny känsla. Du kommer vara så glad att du anlitade just dem.

Hälsa och miljö

Något du bör tänka på när du väljer målerifirma är hur de jobbar med miljöfrågor. Följer de uppsatta miljökrav och vad kan de berätta om hur färgerna de använder påverkar miljö och hälsa. Avger färgen några kemikalier eller gifter innan den torkat helt och hur är den i övrigt? Hållbarheten i färgen, hur tålig är den och i hur många år kan du vänta med att måla om nästa gång. När du satt ny prägel på rummet med väggar, tak och golv är det fritt fram att inspireras till nya möbler och möbleringar. Återbruka gärna och kanske ska du be ditt måleri göra om även delar av möblemanget. När de spraymålar blir det så mycket bättre än vad det kan bli med pensel.

Bredden hos en duktig leverantör

Har du förresten tänkt på bredden av alla tjänster du kan få hjälp med hos målerifirman? Måleri - självklart målar dem men de tapetserar ju också. Om du önskar en fondvägg eller helt enkelt bara vill använda tapeter i rummet. Sedan kan de såklart måla i samband med nyproduktion men också vid renovering av hus, rum, möbler och lokaler. De kan utföra reparationsmålningar av olika slag och då målar alla slags fasader. Hur ser ditt hus ut på utsidan? Kanske bor du i eller äger flerfamiljshus där du behöver måla trapphus och andra lokaler, eller kanske ett garage. En duktig målare på ett tryggt och stabilt måleri utför ett snyggt jobb.

Hitta rätt färg med färglära

30 mar 2020

Sätt färg på vardagen och upplev ett mer balanserat humör. Färger påverkar oss människor och med rätt färger kan vi bli harmoniska. Med hjälp av färglära kan vi krydda våra liv med rätt färg.

Med hjälp av färglära kan vi lära oss mer om färger och vad de har för betydelse för oss människor. Färglära används inom design och inredning för att förgylla tillvaron vi lever i. Inom design både digitalt och analogt är färger en viktig faktor för utan färg blir allt mer eller mindre blankt och tråkigt. Det finns många yrkesgrupper som arbetar med färger, det kan vara en designer eller en målare. En målare arbetar med färger och har kunskap i färglära. Så om du vill renovera i ditt hem så är det en bra idé att hitta en målare som kan guida dig rätt när det kommer till färgsättningen. För att själv lyckas bra med att sätta samman rätt färger kan vara svårt för den som inte har kunskap. Med en målerifirma hemma hos dig kan du känna dig trygg att du får rätt kulör i hemmet.

Glad man redo att måla

Renovera med färgskala

Oavsett om det handlar om en renovering, köp av nya möbler eller att färga håret har man hjälp av en färgskala. För det otränade ögat kan det vara svårt att välja ut den rätta färgen. Men till exempel en målare som är hos dig för att renovera kan med lätthet se vad som passar i ditt hem. En målare är guld värd i en renovering för med rätt färger blir det ett hem som passar dig. En målare jobbar med en färgskala för att underlätta valet av färg och om färgen ska gå i en varm eller kall ton.

Färger styr ditt humör

Att använda sig av färger kan hjälpa dig att balansera ditt humör till det bättre och med mer kunskap kan du färgsätta rätt i ditt hem. I sovrummet är ett en bra idé att inreda med gröna dova färger för det kommer att få dig ett harmoniskt sinne som kommer göra det lättare för dig att slappna av. Rött är explosivt och energiskt så den färgen skulle passa bra att klä dig i om du har en viktig dag framför dig som kräver att du är på topp. Om du vill ha en varm och ombonad färg som ger dig känslan av lust så kan du fråga målerifirman att måla om där hemma i färgen orange. Vi rekommenderar denna sajten: https://www.målerifirmastockholm.biz

Anlita en målerifirma och få jobbet gjort

24 mar 2020

Drömmer du om att måla om ditt hus? Många gånger stämmer tanken inte med verkligheten och man inser för sent hur mycket jobb det egentligen innebär. Varför inte anlita en professionell målare?

Det finns många anledningar till att ett sådant jobb blir överväldigande. En av dem är att om man själv inte har kunskaper så kan arbetet ta längre tid än planerat och skapa en hel del frustration. Något som man ofta glömmer är att det krävs en hel del förarbete innan det roliga kan börja, det vill säga innan själva målandet kan komma igång.

Saker som kan vara lätta att glömma i planeringen

Kanske har du gamla tapeter som måste rivas ner. Har du haft tavlor och annat på väggarna behöver du täppa till hålen med spackel och jämna till alla ytor så att slutresultatet blir slätt som möjligt. Risken är annars att det kommer att synas tydligt och att det är något som kan dra åt sig blickar. En annan aspekt är chansen att det faktiskt blir billigare i det långa loppet. Det är lätt att glömma de dolda kostnaderna; kanske har du inte de verktyg som behövs? Målarpenslar, spatlar, stege och roller är några av de saker som du kommer att behöva, förutom själva färgen.

Fördelarna med att anlita en målerifirma.

De största fördelarna med en firma är att jobbet blir proffsigt gjort på en betydligt kortare tid än om du gör det själv. Vad innebär detta för dig? Firman har alla redskap som behövs för att snabbt och professionellt utföra sitt jobb. Du kan även få hjälp med färgval. Vad passar bäst i just ditt hus? Hur kan man med färg ändra känslan i rummet? Man kanske kan skapa mera rymd genom att måla en vägg i en helt annan färg eller nyans, så kallad en fondvägg. Vilken typ av färg ska du välja? Behöver den ha speciella egenskaper? Om du exempelvis ska måla om ditt badrum behöver du färg som passar för våtutrymmen. Det finns många anledningar att anlita en målerifirma. Men en av de bästa fördelarna är att du kan göra andra och roligare saker medan ditt hem förvandlas till ditt drömhem. Kanske kan du åka iväg på den där semesterresan som du så länge har gått och funderat på istället för att slita ditt hår bland golvpapp, maskeringstejp, färg och målarpenslar. Det är skönt att komma hem till ett färdigmålat hus.

Saker att tänka på innan du bygger ett hus

24 mar 2020

Att bygga ett hus är ett stort projekt, och det finns mycket som ska tas i beaktande. Det krävs hjälp från flera hantverkare. Läs igenom vår guide för att veta vad du ska tänka på när du bygger hus.

Att bygga ett hus är ett stort val och en betydande ekonomisk investering, och det finns mycket att tänka på. Det absolut första du måste göra är att sätta din budget. Detta så du vet vilket slags hus som du har råd att bygga, och hur mycket du måste göra själv. För det första måste du ha en tomt för att kunna bygga ett hus, och du måste ha ett bygglov. Vad för sorts hus är det du vill bygga? Vill du att det ska vara lösvirkeshus eller ett kataloghus? Lösvirke är bättre för dig som vill ha en större frihet över hur du ska forma huset. Däremot tar byggprocessen längre tid och det är inte lika lätt att få en ekonomisk överblick.

Hitta rätt tomtmark

Vart du bygger ditt hus är också viktigt eftersom det måste passa dina önskemål. När det kommer till att köpa en tomt måste det vara en som du får bygga på. Något annat att tänka på är vad det finns för planer med området i framtiden. Om du vill bo i ett lugnare område vill du inte att detta ska förändras de kommande åren. Har huset den utsikt som du vill ha? Du vill placera ditt hem i rätt riktning. Krävs det markarbeten som kräver mer pengar och arbetskraft? När det kommer till att köpa en tomt är det alltid värt att få hjälp med detta. Så att du köper en ändamålsenlig tomtmark där allt står rätt till lagligt också.

ROT-avdraget gäller för att bygga hus

Om du ska bygga ett hus kommer du att behöva anställa hjälp, även om det finns vissa saker du kan göra själv. Är du till exempel inte en kvalificerad elektriker kan du inte hantera elen själv i huset. Det finns vissa saker som du kan göra själv för att hålla kostnaden nere. Som att måla och sköta tomtarbetet själv. Men när det kommer till att bygga väggar, tak, golv, fönster, kök och badrum vill du att detta ska bli skött på ett professionellt sätt. Att bygga hus ingår i ROT-avdraget, vilket betyder att du får ett 30 % skatteavdrag på arbetskostnaden. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.byggahusstockholm.org/

Dags att renovera badrummet? Anlita en plattsättare

23 mar 2020

Kakel och klinkers har funnits i tusentals år. I oändligt många kulörer och former. Om du planerar att förnya golv eller väggar hemma är det ett smart val. Modernt, tidlöst och hållbart.

Keramiska plattor som ju egentligen är bränd lera, har funnits i 25 000 år. Ett av de absolut äldsta fynden är fruktbarhetsgudinnan Venus från Willendorf. På medeltiden reste krukmakare runt i Europa och använde den lera som fanns på platsen till plattor för golv och hus. Idag finns ingen svensk tillverkning av kakel kvar, allt är importerat. Framförallt från latinska länder som Brasilien och Spanien, men också Kina är en stor leverantör. Här är några trender för dig som funderar på att inreda med sten eller lergods.

Våga satsa

Att förverkliga drömmen om stora ytor med marmor behöver inte vara omöjligt. Men marmor, egentligen kristalliserad kalksten, är poröst och känsligt för fläckar. Om du står ut med att se den åldras, satsa! Diskutera möjligheten att impregnera ytan, med en kunnig plattsättare, så blir den mer beständig och tål fukt bättre. Kakel med motiv blir allt hetare. Precis som med tapeter kan du satsa på en fondvägg för ditt badrum eller kök. Många utsmyckningar är inspirerade av konst med en färgpalett från tidigt 1900-tal. Mosaikplattorna är små och kommer oftast på ark av papper eller glasfibernät. Den moderna färgen blått gör sig bra på både matta och blanka ytor, en denimblå badrumsvägg kommer skapa en stark wow-faktor. För golv är klinker en klassiker. Plattorna är brända i så höga temperaturer som 1200 grader. De klarar även användning utomhus.

Investering på lång sikt

Om du är en hemmafixare som sysslat med att snickra, måla och tapetsera, kan priserna för kakel kännas höga. Visst är det skillnad. Dessutom krävs ett visst handlag. Är det så att du gör jobbet själv, börja träna med ett standardkakel i kök eller våtutrymmen. Testa på lite mindre ytor i början. Kanske får du upp självförtroendet nog för att gå loss på renoveringen av badrummet. Skulle det behövas, kan du alltid tillkalla en professionell plattsättare. En generell regel är att ta ut svängarna på platser du lätt kan måla över, men försöka hitta något mer tidlöst där det ska hålla i några år. Diskutera med fackman hur du ska göra med fuktspärrar och förarbete. I många fall kan någon vägg faktiskt målas och du lägger sten på de ställen där det krävs eller helt enkelt ser bäst ut. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.plattsättareistockholm.se

Få hjälp med dina fönster

23 mar 2020

Dina fönster är en viktig del av ditt hus, och det är därför det är viktigt att de blir omhändertagna på ett korrekt sätt. Kontakta därför en firma för att hjälpa dig med dina fönster i Örebro.

I Sverige är det speciellt viktigt att ha bra fönster, detta eftersom vårt väder kan bli väldigt kallt under vintermånaderna. Det är då viktigt att ha fönster som håller inne värmen, och det kalla vädret ute. Om det är problem med isoleringen på dina fönster kan detta också leda till fuktskador som kan skapa mycket problem. Däribland mögel vilket försämrar hälsan för alla i huset. Om du misstänker att det är något fel är det värt att kontakta en professionell firma för att hjälpa dig med dina fönster i Örebro. Då vet du att jobbet blir utfört på ett korrekt sätt redan från början.

När är det dags för att byta dina fönster?

Alla fönster har en viss livslängd, vissa har en längre livslängd än andra. Däremot är det viktigt att dina fönster blir omhändertagna på rätt sätt för att de ska hålla i många år framöver. Det är precis som med allt annat i ditt hem - om du inte tar hand om det, kommer det tillslut att gå i sönder. Ett sätt att ta hand om ditt hem är att måla, skrapa eller att byta tätningslister. Ett tecken på att dina fönster behöver bytas ut är att du har problem med fukt och mögel runt ditt fönster. Detta kan vara för att isoleringen helt enkelt inte är tillräckligt bra. Du borde minst kontrollera dina fönster 1-2 gånger per år för att se till att de håller.

Hitta rätt firma för jobbet

Att byta ut dina fönster är något som du kan göra själv, men det är ett tungt arbete, och det kräver en viss förkunskap. Allt måste bli rätt och du måste också har rätt material. Så trots att det kanske känns som att du tjänar pengar genom att göra arbetet själv, är det alltid bäst att få det ordentligt gjort redan från början. Då slipper du att oroa dig - och en professionell firma lämnar också alltid en garanti på deras arbete. Så om något skulle gå fel, kan du ringa och de kommer ut och fixar det. Var även noga med att dina nya fönster har en rätt lång garanti, även om det kostar mer är det utan tvekan en investering som du vill göra.

Så får du ut det mesta av din köksrenovering

23 mar 2020

Inte alls kul att laga mat längre, trist och olustigt, men du vet inte varför. Tänk på att miljön du befinner dig i påverkar dig. Så även köket - när fick din köksmiljö ett ordentligt lyft senast?

Är du sugen på att renovera köket men vet inte riktigt vad du vill göra och hur? Är det något specifikt du stör dig på eller vill du helt enkelt förhöja hela känslan och miljön? En köksrenovering är en god investering, men den kostar en slant. Därför bör du göra genomtänkta beslut och gärna ta hjälp av experter på området. Du kan börja med att göra mindre justeringar. Om du till exempel stör dig på att köksbänken är i fel material eller färg, alternativt att den är för låg när du står och arbetar, då kan du välja att fixa just det. Men du kan också välja att göra en större investering och blåsa ut allt för att skapa ditt drömkök från grunden. Oavsett vad du är sugen på och vad du väljer att göra så bör du tänka till. Fråga runt och jämföra ett antal olika leverantörers offerter.

En firma med totalentreprenad

Ska du göra mindre justeringar så kan du anlita spetskompetens utifrån vad som behöver göras. Är det en elektriker, en VVS-are eller rent av en snickare som du behöver hjälp av? Kanske väljer du din händiga granne som hjälper dig att byta material i bänkskivor och spraymåla dörrarna. Ska du däremot göra en verklig investering som innebär ett riktigt lyft för bostaden, så är det något som du sedan även kan räkna med betalar sig i samband med en eventuell försäljning. Då bör du välja en totalentreprenör som kan allt - snickra, dra rör och el. Självklart ska du kontrollera att de är certifierade och lämnar full garanti på jobbet de utför.

Ett drömkök för just dig

När du gjort ditt val är det dags att skissa, rita och beräkna. Kläm och känn på olika material samt fundera över utsikt vid diskhon och var fruktskålen ska stå. Vill du ha ett ljust kök med inslag av ek-detaljer eller satsa på svarta marmorskivor? Vilket typ av golv passar din familj och vad vill du ha för färg på vitvarorna? När du gör en total köksrenovering ska du verkligen ta tillfället i akt och planera om layouten av köket om den kan göras bättre. Entreprenören känner till alla lagar och regler och vad som får placeras var.

Modern design som suddar ut gränser

21 mar 2020

Design och funktion när den är som bäst kan man ibland få se inom inredningsdesign. Ett område där mycket har hänt under de senare åren är fönster, med olika typer av solskydd och gardiner.

Dagens mode när det gäller arkitektur är stundtals mycket stora fönster där solens strålar skiner in och man kommer närmare utemiljön. Man vill skapa miljöer där gränsen mellan ute och inne suddas ut och den mer innesittande människan ändå får mer kontakt med det som sker runt omkring byggnaden. Kontor och butiker har ofta fönsterpartier som sträcker sig hela vägen från golv till tak och detta skapar en känsla av tillgänglighet för den förbipasserande. Och utanför stora glaspartier i villor brukar man ha terrasser som gärna har golv i samma eller liknande material som på insidan, för att ytterligare sudda ut gränserna.

Behov och tillbehör

Stora fönster ger inte enbart utsikt utan även insyn och stundtals starka strålar av sol. Detta gör att man då och då kan behöva någon typ av solskydd eller insynsskydd för att få ett fungerande hem eller kontor. Skarpa strålar gör att man inte kan titta på tv eller se presentationen som pågår. Eller så vill man kanske inte ha full insyn från omvärlden när man myser i soffan eller sover på natten. Stora fönster kan även släppa in mycket värme och ett solskydd hjälper även till att hålla temperaturen på rätt nivå. Man behöver därför någon slags tillbehör, i form av en gardin eller liknande, för bästa funktion.

Funktionella och enkla

En typ av solskydd som blivit mycket populär till stora fönster är lamellgardiner. De finns i olika material och färger och är mycket enkla att anpassa såväl i bredd som höjd. Vi skulle rekommendera mörkläggande lamellgardiner. Till skillnad mot vanliga gardiner av tyg så glider de lättare och är lättare att rengöra. Men den största skillnaden är att de inte endast går att dra för eller ifrån utan eftersom de består av lameller så går de att öppna mellan varje lamell, för att kunna skapa en mängd olika variationer av solskydd eller insläpp. Helt fördragna och vridna blir de totalt mörkläggande och helt öppna släpper de inte allt ljus. Och däremellan finns mängder av variationer beroende på hur man öppnar dem. Lamellgardinerna har därför blivit i stort sett standard på kontor men även letat sig in i privata hem där de ofta används speciellt i uterum där fönstren går från golv till tak.

Köksluckor - trender

20 mar 2020

Brända toner, raka linjer och små knoppar och handtag. Så kan vi sammanfatta 2020 års köksluckor och trender.

Mustigt gult, rosa keramik och grå lera ihop med rostbrunt och orange. Redan i slutet av 2019 var det tydligt att brända toner blivit populära. Köksluckor, bänkar, ytskikt och även textilier ska gärna se ut som de fått en rejäl omgång i en ugn för keramik. Resultatet blir en varm arbetad färgskala som känns ombonad och vänlig.

När det gäller inredningen i köken ser vi nu hur de tidigare så populära industriköken tappar mark, i alla fall när det gäller färgskalan. I stället för hårda, lättstädade ytor av rostfritt stål ser ni nu snällare mer omtänksamma färger.

Modernt vitt kök

Rakt, rutigt och roligt

Cirkeln har kommit starkt i slutet av 2010-talet. De rundade hörnen syns på alla sorters möbler, även i köken. Det går knappt att öppna en inredningstidning utan att se cirkelformade speglar, runda pallar, cylinderformade soffbord, runda mattor, serveringsfat, klotlampor och så vidare. En mycket lekfull rund trend!

2020 ser vi paradoxalt nog också tydligt raka linjer och rutor komma stark i köken. Köksluckor ska gärna vara avskalade. Raka linjer med dämpade uttryck. Enfärgade luckor med enkla små knoppar och handtag. Det är lätt att matcha till kakel som verkar vara en stor trend på nytt under 20-talet.

Med kakel på väggarna, gärna i tydlig fog, blir köket direkt rutigt och för att inte få för mycket mönstermix ser vi dämpade köksluckor. Inte så hårda och framträdande som under de första decennierna på 2000-talet.

Lekfulla linjer och bågar

I just köket kan du som är intresserad av inredning satsa på att matcha rektangulära möbler med runda former. Bågens form syns just nu överallt och det kommer inte att ändras under 2020 då kärnvärden som omslutande, omtanke och hållbarhet är viktiga.

Ta till exempel ett stort köksbord. Även om det är rektangulärt kan du kombinera med rundade hörn. Matcha gärna möblernas färg med dina köksluckor för att ge köket ett lugnt och stabilt intryck. Ljusstakarna på bordet ska självklart vara bågformade 2020.

Det är överlag mycket vänliga färger och former just nu. Rosa, glad mild gul och mjukt murriga kulörer. Mycket 40-tal. Tänk på efterkrigstidens mest vänliga uttryck.

Kökssoffor och stolar med rundade ryggar kommer starkt. De ska gärna vara designade så att de nästan ser ut som om sittmöbeln vill lägga en beskyddande arm om ryggen på dig när du sitter i den.

När det gäller just kök - spana efter en typisk detalj från efterkrigstidens folkhem! Enkla avskalade bågformade handtag för köksluckorna. Bågformen syns också i böjbart trä 2020. Rottingmöbler med sina böjda bågformer kommer på nytt tillbaka i våra hem.

Skandinavien möter Asien

I inredningsmagasinen kan man just nu läsa en hel del om Asien. Och skandinavisk klassiskt stil. Sanningen är att en kombination av just dessa är att vänta. Minimalistiska japanska ideal befruktas av skandinaviskt ljus. Båda stilarna har i grunden en jordnära och harmonisk ton i sig. Tillsammans kan de förstärka varandras uttryck och kanske ge en mer hållbar och eftertänksam köksinredning. Köksluckor i den här stilen förväntas komma i genuina material. Glöm plast utan tänk trä. Rena ytor. Hållbar livsstil. Och växter väntas bli ännu vanligare i våra kök under det nya 2020-talet.

Läs mer om köksluckor här.

Från såpa till duschtvål

11 mar 2020

Vilken stil vill du ha i badrummet? Utbudet ökar och möjligheterna är närmast oändliga. Men så har det inte alltid varit. En gång i tiden var Sverige lortigt. Här får ni en historisk återblick.

Svenskarnas inställning till hygien och kroppsdofter har genomgått många förändringar de senaste hundra åren. På det glada 1920-talet var det inne med mörka färger i rött och grönt eller självklart svart. Det var först nu som det byggdes badrum och toaletter inne i lägenheter och hus. Tidigare var det vanligaste att tvätta sig vid vedspisen där man hade värmt vatten i en balja. Det var helt klart inte en daglig rutin, räckte bra med lördagen (lögardagen). Inte förrän på 1970-talet hade alla tillgång till ett eget badrum i bostaden. Tyvärr användes mycket plast i både väggar och golv under den här perioden. Men det var färgglatt. Orange, gult och grönt var givna val när man genomförde renoveringar i badrum på den tiden.

Jogging och handdukstorkar

Det blev inne att jogga eller göra aerobiska övningar, gärna med neonfärgade benvärmare, på 1980-talet. Då uppstod också behov av att duscha. Sedan dess är det vanligare med dusch än badkar i de flesta hem. Den som har möjlighet lägger nu dessutom till kvadratmeter för relax, bastu eller spa. Läckert. Men vem hade gissat på att det skulle bli naturligt att umgås i de här rummen? Många drömmer om stora fönster eller koppling till terrass eller trädgård från det som förr kallades hemlighuset. Oavsett detta är det särskilt viktigt i sådana här utrymmen att man har koll på fukten och ventilationen och väljer rätt material. Det är inte mysigt att mötas av mögel när man sänker ned kroppen i ett marockanskinspirerat bubbelbad.

Internationella jämförelser

Även om många i Skandinavien lägger mer pengar än tidigare på att fräscha upp gästtoaletter och badutrymme satsar man ännu mer i andra länder. Kakel är billigare och byts oftare ut i länderna runt Medelhavet. Dessutom gör klimatet att man hoppar över tätskikten och därför behöver renovera oftare. Där är det mer eller mindre standard att ha ett badrum per sovrum. Det gillar förresten amerikanerna också. Vem vet om det blir vanligare i Sverige framöver? Teknikutvecklingen i Japan är omtalad. Oklart om toaletter som spelar musik, tvättar och torkar rumpan blir storsäljare i Norden? Att du kan stänga locket i en app och lägga in toalettbesöken i en digital kalender kanske tilltalar en och annan som planerar att förbättra i våtutrymmena hemma? Vi rekommenderar denna hemsidan: https://www.badrumsrenoveringtyresö.se

Ta hjälp av en målare och förändra hemmet

6 mar 2020

Vill ni ha en förändring? Kanske snygga till lägenheten med lite färg? Eller varför inte måla om matsalsmöblerna? Det finns målare i Stockholm som åtar sig både stora och små uppdrag.

Med lite färg kan man åstadkomma både små och stora förändringar. Det behövs bara lite kreativitet och att kunna se möjligheterna. Mönstermålade väggar eller trägolv, inmålade snickerier, ett tak som inte är vitt. Matta färger, komplementfärg, kalkfärg eller ton i ton. Med färg kan man verkligen förändra sitt hem. Innan man börjar måla kan man provmåla på väggen med olika kulörer för att se vilken som passar bäst. Ett tips är att måla på kartongbitar så kan man också flytta runt bitarna i sitt hem för att se hur kulören skiftar i de olika ljusen.

Underarbetet är superviktigt då man målar om

Idag finns det till och med olika appar där man lätt byter färger på väggarna på bilderna i mobilen. Ibland behöver väggarna bredspacklas innan man kan sätta igång med det betydligt roliga målningsarbete. Men man kan också använda sig av en tjockare renoveringstapet för att få släta väggar att måla på. Förarbetet är a och o om man vill ha ett snyggt resultat. Det går inte att fuska för då blir det inte bra. Har man inte tiden eller tålamodet är det bäst att anlita en professionell målare i exempelvis Stockholm för att göra jobbet. De vet hur viktigt förarbetet är och slarvar heller inte med detaljer som lister och hörn. Dessutom slipper man tråkigt färgspill som man nästan alltid får då man målar själv.

Ta in offerter från flera målare och skriv sen ett avtal

Att anlita en duktig målare behöver inte vara så dyrt. Målare brukar ta betalt per timme eller så gör man upp om ett fast pris. Man kan också nyttja ROT-avdraget på själva arbetskostnaden vilket får ner kostnaden. Ta alltid in offerter från ett flertal olika målare innan ni bestämmer er. Jämför de olika prisen och försök kanske även att förhandla ner något pris. Men självklart är inte priset allt, man måste också se till att få en skicklig målare som tar sitt uppdrag seriöst. När man väl bestämt sig för en viss målare skriver man sen ett avtal där allt som man betalar för ska ingå. Som exempelvis om målaren ska riva tapet, spackla igen stora hål och kan oförutsedda utgifter dyka upp? Skriv ett ordentligt avtal så är ni trygga. Vi rekommenderar den här hemsidan: http://vafomaleri.se/

Hur hittar jag rätt målare?

5 mar 2020

Att måla eller tapetsera ditt hus är ett utmärkt sätt att sätta lite färg på din vardag. Visst är det något som du kan göra själv, men för ett perfekt resultat är det bäst att anställa en målare.

Har du precis flyttat in i ett nytt hem där alla väggarna är tråkiga och vita? Eller bor du kanske i ett äldre hus med tråkiga tapeter som inte passar din stil? Då är det kanske dags att tänka på att slänga på lite färg på väggarna eller att riva ner tapeterna. Att måla är ett tidskrävande arbete, och det kan vara svårt att hinna med det själv. Då vill du anställa en professionell målare som kan utföra arbetet. Att hitta rätt målare är viktigt för att du ska få det resultat som du är ute efter. Du vill självklart se till att resultatet är perfekt. Kolla därför igenom tidigare omdömen från tidigare klienter så du får en seriös firma.

Vad för arbete kan en målare hjälpa dig med?

En målare kan hjälpa dig med med en rad olika tjänster, allt från att måla inomhus, utomhus och även att sätta upp tapeter. Inte enbart detta, en målare kan även hjälpa till med andra tjänster som att måla möbler och staket. En målare ser också till att förarbetet blir utfört på ett professionellt sätt. Om underarbetet inte blir utfört på ett noggrant sätt kommer resultatet inte att bli bra slutet. Det krävs både rätt teknik, färg, verktyg och spackel för att färgen på väggarna ska sitta rätt. Dessutom måste också ditt hus bli skyddat så att färgen inte hamnar överallt. En målare kan fixa allt detta åt dig!

ROT-avdraget gäller för privatpersoner

Om du har stora planer på att renovera ditt hem vill du inte missa det uppskattade ROT-avdraget som ger 30 % av på arbetskostnaden. Detta gäller alltså inte för materialkostnaden. Du kan använda ROT-avdraget för renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader och gäller upp till 50 000 kronor per år. Avdraget gäller enbart för privatpersoner. Firman borde redan dra av kostnaden på ditt offert, men kontrollera alltid detta innan du accepterar ett offert. Ett tips är att samla ett antal offert innan du väljer det som är bäst för dig. Tänk på både pris, kvalitet och när arbetet kan utföras - behöver du vänta eller kan firman börja direkt? Det lägsta priset är inte alltid bäst, utan kvaliteten är alltid det viktigaste.

Ditt livs bästa badrumsrenovering

23 feb 2020

Låt de roliga idéerna möta erfarna proffs. Då blir din renovering av badrummet en succé. Sök balans mellan personlig touch och tidlös design. Brukar vara den vinnande kombinationen.

Svensken flyttar i snitt elva gånger under en livstid. Det innebär förstås inte att vi bygger om varje bostad. I ett nybyggt hus finns sällan skäl och är du ung och student är det svårt att ha råd. Men genom livets skiften kommer det lägen då bostaden behöver fräschas upp. Kanske har du övertagit ett gammalt torp eller satsat på en bostadsrätt. Har det blivit dags att sälja din lägenhet? Innan du köper hem kaklet, duschen och handfatet bör du prata med någon som är kunnig på renovera i badrum och våtutrymmen. Då kan du undvika de värsta fallgroparna och hitta rätt i djungeln av kulörer, fogmassa, handdukstorkar och badkar.

Bostadsmarknaden där du bor

Din bostadsort spelar förstås roll. Många gånger kan en kåk på landet eller ett fritidshus utanför storstadsområdena köpas för ett lägre pris. Då har du förhoppningsvis mer pengar över för en badrumsrenovering eller förbättring av tvättstugan. De är krävande rum att börja stöka med vanligtvis. Red först ut vad som gäller på utsidan av huset. Kolla detaljerna med kommunen för VA-nät och rördragning i omgivningarna. Särskilt om du är i utkanten som till exempel ett sommarstugeområde. Skapa dig också en bild av vad grannar gjort och hur priserna ser ut för nyrenoverade hus. Nästa steg kan vara att alla i hushållet kommer överens om vad som ska med på önskelistan. Vill ni ha en jacuzzi? Vilken färgpalett landar bäst i familjen? Duschar ni ofta? Eller är det viktigt med avslappnande bad? Hur ser förväntningarna ut hos fotbollstjejen, ridande mamman eller sonen med tennistalang?

Lyx och vardag i harmoni

Det är lätt att bli förförd av alla härliga bilder på sociala medier. De dryper av inspiration och det är aldrig stökigt eller mögelskadat i hemmen som skildras där. Alla håller på med yoga och spa, det är aldrig lera på golvet, och inte en bebisblöja eller hög med smutstvätt i sikte. Samla ändå på dig det du gillar, som färger, former eller lösningar. En del av dem går säkert att genomföra i verkligheten. Ta gärna hem färgprover eller köp en billig badrumsmatta för att testa stilen. Men se också till att alla i familjen är ärliga. Det brukar alltid löna sig att lägga tid och energi på förarbetena. Både de mentala och de praktiska.

Trender och tips inför din trapprenovering

18 feb 2020

Har hemmets trapp gjort sitt och behöver en uppfräschning? Här följer några roliga trender och tips inför din trapprenovering. 

Vilken stil passar? 

Vid en omfattande trapprenovering är det viktigt att hitta rätt stil för att den nya trappen ska smälta ihop med den övriga bostaden. Är det dags att riva ner den gamla 70-talstrappan med heltäckningsmatta och andra tillhörande material är det alltså bra att fundera lite extra på vad som ska ersätta det. Ska den nya trappen vara i modern tappning, shabby chic, väldigt diskret eller vill du kanske att den ska sticka ut? Oavsett är det viktigt att den smälter ihop med både över- och undervåning när renoveringen är färdig. 

Ett bra tips är att leta på internet, i inredningstidningar och i sociala medier efter inspiration. Låt det gro ett tag innan du bestämmer sig så är risken mindre att du ångrar dig för att någon snyggare dyker upp strax efter att du är färdig. 

Sätt färg på trappstegen 

Något som har blivit väldigt trendigt när det kommer till trappor är att måla dom i en färg som verkligen syns och sticker ut. Vill man inte ha en röd eller turkos trapp kan man åtminstone satsa på en blågrå ton eller något annat neutralt men ändå kraftfullt, för att framhäva designen. En ny färg på trappen kommer ändra hela känslan i huset och man kan med fördel måla in en eventuell ledstång i samma färg för att få ett stilrent resultat. 

Låna hem några färgprover från en färghandel och fundera på om din favoritfärg kanske skulle kunna vara rätt för hemmets trappa. 

Använd trappstegsmattor 

En annan trend när det kommer till trappor är att använda sig av trappstegsmattor. Det dämpar ljudet och det är väldigt skönt att gå på. Dessutom är det väldigt snyggt och om man skulle ledsna kan man alltid ta bort dom. Trappstegsmattorna ger i alla fall ett rejält lyft till en neutral trappa och även här går det att leka med både färg och form för ett extra personligt resultat. 

Snyggt och praktiskt med belysning 

Är man i full flärd med att renovera sin trappa ska man se till att även se över belysningen. Det är ett tips ur både praktisk och trendig synvinkel eftersom det dels fyller en funktion och dels ger ett snyggt resultat. Något som blivit populärt är att fälla in spottar i trappstegen så att antingen alla, vartannat eller bara dom första trappstegen lyses upp. 

Ett annat alternativ är att fälla in spottar i väggen längs hela eller delar av trappan – även det ger en effektfull ljussättning av trappstegen och gör dessutom trappen säkrare. Tycker man att det blir för mycket jobb eller om den typen av belysning inte passar för den stil man valt ska man ändå se till att det finns någon form av ljuskälla, kanske en rejäl taklampa. Att det går att släcka och tända den både vid trappens början och slut är ett bra tips att ta med sig.

Här hittar du mer information om trapprenovering: https://www.trapprenoveringgöteborg.nu

Inspiration till din badrumsrenovering

13 feb 2020

Funderar du på att renovera ditt badrum? Om du behöver hjälp med din badrumsrenovering i Västerås så finns det proffs som gärna guidar dig och ger dig inspiration till nya badrummet.

När du ska renovera ditt badrum så kan det vara svårt att bestämma sig hur det ska se ut och det kan behövas inspiration. Ett badrum ska vara både attraktivt och vara funktionellt. Att ha ett badrum som har bra funktioner underlättar din vardag och det är ett säkrare badrum. Är du tveksam hur du vill ha det nya badrummet så kan du kontakta en hantverkare för att komma fram till en plan. Tillsammans planerar ni hur badrummet ska se ut och även inredningen. Om du har en tidig kontakt med din hantverkare är det lättare att få det badrum som passar dig för ni kan prata ihop er ordentligt. För dig som bor i Västmanland så har du bra yrkesmän som kan badrumsrenovering i Västerås. Med rätt hjälp från start kommer du att få det rätta badrummet för dig med de funktioner som du behöver.

Val av material

Är du osäker på vilka material du ska använda dig av så ska du prata med din hantverkare. För på så sätt får du det materialet som passar ditt badrum och du kommer vara nöjd över ditt val. Med hjälp av en hantverkare så blir du guidad i vilka material som passar ditt badrum. Ett tips är att titta ut lite olika material som du tycker om för att sedan visa upp för din hantverkare för att få rätt information om de olika materialen. Eftersom alla material har olika utseende och de fungerar väldigt varierat så är det bra att du får rätt guidning.

Vilka material passar i ett badrum?

Ett material som är både väldigt snyggt och hållbart är natursten. Eftersom det är ett naturligt material har de olika egenskaper. Natursten har olika färg, struktur och är kompakta på olika sätt. I ett badrum vill du ha en sten som är kompakt med en hög vattentålighet och det hittar du hos stenen granit. Denna stensort är den vanliga att ha i badrum och även i köket på grund av de passande egenskaperna. Graniten är också reptålig och den tål höga temperaturer. Att kakla är en populär metod som används vid badrumsrenovering och det ger ett mycket snyggt resultat. Det går också utmärkt att sätta matta i badrummet och det kommer att bli en billigare lösning.

← Äldre inlägg