Blogg

RSS

Målare på Södermalm lägger 75 % av tiden på förarbete

12 maj 2022

Receptet för lyckad målning är ordentligt förarbete. Att tvätta fasaden före målning är en självklarhet för målare på Södermalm. Här kommer tips om hur du gör.

Förarbetet är den hemliga ingrediensen i ett lyckats målningsarbete. Ska du måla om din fasad börjar förarbetet ungefär 13 år innan du ska måla om. Det vill säga två år efter att du målade om förra gången. Däremellan bör du tvätta fasaden vartannat år för att hålla färg och material i gott skick. När du målar en fasad kan du följa dessa steg:

 1. Plasta in fönster och andra känsliga områden.
 2. Spola av fasaden med kallt vatten.
 3. Lägg på ett medel för tvätt av fasad med borste, svamp eller spruta.
 4. Låt torka i 15 minuter.
 5. Skölj av igen.

Målare på Södermalm kan tvätta din fasad på rätt sätt

När målare på Södermalm tvättar fasader blir det gjort på rätt sätt. Med bra utrustning, medel och arbetsmetoder ser de till att både fasad och miljö tas om hand. Vill du göra arbetet själv, följ då dessa instruktioner noga så det blir rätt:

6. Vid avsköljning, använd rikligt med vatten. Använder du högtrycksspruta så ställer du in lågt tryck för att inte skada träet.

7. Om du finner alger eller mögel använder du medel mot det. Detta medel behöver inte sköljas bort, varför du kan applicera det sist av allt.

8. Beskär buskar och träd som vidrör fasaden så att dessa inte skrapar bort färglager och orsakar skador.

9. Upprepa vartannat år.

Lastväxlarflak är en bra uppfinning

10 maj 2022

Lastväxlarflak är det som underlättar vardagen för alla som sysslar med transport av olika slag. Vanligtvis har du en lastbil. Med den kör du olika slags gods.

Tänk dig att du har köpt in en lastbil med ett stort flak. Du har tänkt erbjuda dina tjänster till olika företag som vill ha transporter genomförda. Ena dagen kanske du får ett uppdrag där det handlar om att köra grus. Andra dagen kan det handla om att forsla nyproducerade bilar över hela landet.

Då uppstår problemet med att du behöver olika slags flak för att klara dessa uppdrag. Med ett lastväxlarflak kan du lätt byta det flak som innehåller de produkter du ska transportera. Du har lastbilen och en lastväxlare på den. Sedan åker du ut till kunden och så växlar du om greppet så att det passar det flak som du ska frakta.

Lastväxlarflak gör livet lite enklare

Om du inte har användning av ett lastväxlarflak i ditt dagliga liv, är det kanske inte uppenbart vilket bra hjälpmedel det är för transport. Men du som dagligen arbetar med transporter av olika slag vet vilken tillgång det är att kunna byta flak så ofta du vill. Det gör det möjligt för dig att ta vilka uppdrag som helst.

Det är då allt börjar likna en ren guldgruva. Att kunna säga ja till ett uppdrag och slippa tacka nej för att du inte kan få upp lasten på din bil. Det är det som i det långa loppet ger dig den inkomst du vill ha och behöver.

Så får du goda råd om stopp i avlopp

6 maj 2022

Stopp i avlopp kan vara riktigt besvärligt. Om du inte vill träffa din rörmokare mer än nödvändigt gör du klokt i att lyssna på hens råd om goda avloppsrutiner.

Du vet väl att du aldrig ska hälla ut fettet från stekpannan direkt i vasken? Det kommer nämligen orsaka det som kanske är det tråkigaste av alla problem: stopp i avlopp.

Naturligtvis kan du få stopp i avloppet av fler anledningar än fettet från din stekpanna. Dåliga rör kan bidra till att ett stopp återkommer gång på gång, även om du lyckas lösa upp proppen. Men för dig som trots att du borde veta bättre ändå har hänfallit åt att skölja ur flottet i sinken finns det hjälp att få.

Stopp i avlopp kan vara början på en vacker vänskap

Om ditt avlopp drabbats av stopp gör du klokt i att leta upp en yrkesperson direkt. Det är nämligen svårt att klara sig utan ett fungerande avlopp, och om du försöker ta den lätta vägen runt problemet och istället börja använda handfatet i badrummet för att hälla ut ditt stekflott så är risken stor att du snart har stopp även i det avloppet.

När du fått tag på en rörmokare som är proffs på att lösa upp stopp i avlopp, kan du fråga honom om han har några tips för att undvika att samma sak händer igen och igen. Om du inte fått tag på en ovanligt trevlig rörmokare, så klart. Då kanske du faktiskt vill att besöken ska bli återkommande.

Vad innebär maskinuthyrning i Malmö?

30 apr 2022

När du hör om maskinuthyrning i Malmö, vad ser du framför dig? Har du koll på alla de byggmaskiner som finns möjliga att hyra i Malmö. Det är fler än du tror.

Ventilation, kraft och värme: Här ingår bland annat uppvärmnings- och torkningsmaskiner, ventilations- och klimatanläggningar, ånggeneratorer, värmepannor, transformatorer, elcentraler, elverk samt arbetsplatsbelysning.

Pumpar: Bland pumpar hittar du maskiner för många olika sorters industrier, med olika sorters krav på sina pumpar: länspumpar, centrifugalpumpar, slampumpar med mera.

Packnings-, komprimerings- och beläggningsmaskiner: Under denna kategori hittar du maskiner som hjälper till när underlag ska komprimeras eller om en väg ska gjutas.

Kringutrustning för bodar är också en del av maskinuthyrning i Malmö

Bodar, containrar, skalskydd och etableringsutrustning: Innan bygget ska starta måste man se till att logistiken fungerar. Under denna kategori hittar man all utrustning som skapar både infrastruktur och logistik åt handhavande av material samt utrymmen för de som arbetar på bygget.

Lyftanordningar, bygghissar och kranar: Inget bygge utan att saker ska lyftas. Framförallt kranar är något som det lönar sig att hyra snarare än att köpa – då varje bygge kräver sin sorts kranar.

Stegar och arbetsplattformar: Varje bygge kräver även arbetsplattformar och stegar. Dessa finns under denna kategori av maskinuthyrning i Malmö.

Fler produkter vid maskinuthyrning i Malmö

 • Stoftavskiljare
 • Rengöringsutrustning
 • Luftrenare
 • Betongblandare
 • Murbruksmaskiner
 • Bränsletankar
 • Omrörare
 • Planblandare
 • Borrmaskiner
 • Kapmaskiner
 • Liftar
 • Sågstationer
 • Kärror och vagnar

Listan på maskiner vid maskinuthyrning i Malmö kan göras hur lång som helst. Så man behöver aldrig sakna något till sitt bygge och sin verksamhet.

Målare i Solna målar dina väggar, men helst utan gouache

25 apr 2022

Gouache är en målningsteknik som målare i Solna med allra största sannolikhet inte använder sig av när de målar dina väggar hemma. Men man kan ju fråga.

När du anlitar en målare som ska fräscha upp hemma hos dig använder denna bra färger och effektiva metoder så det ska gå snabbt och enkelt att göra ett snyggt jobb för ett bra pris. Desto mindre effektiva metoder, ju längre tid tar det. Och därmed blir det även dyrare. Därför är exempelvis den konstnärliga målningstekniken gouache inget din målare använder sig av.

Gouache går ut på att jobba med ett gummimaterial och vattenfärger i kombination. På så sätt skapas en opacitet i ytan som ger en lyster åt ytan som är väldigt tilltalande. Tekniken användes redan av egyptierna under antiken. Även rokokokonstnärer som François Boucher var duktiga på tekniken. Men den tar tid och skulle bli otroligt dyr om din lokala målare skulle använda den.

Målare i Solna använder sin tid väl

I stället för tidskrävande tekniker bör du leta efter en målare som kan mycket och använder tiden väl. Ju fler strängar målaren har på sin lyra, desto mer kan du få gjort på en gång. Kolla om målaren kan erbjuda:

 • Kvalitativ målning inomhus och utomhus
 • Målning av fasad, räcken, altaner, fönsterkarmar, med mera
 • Måla trapphuset
 • Renovering av badrum och kök
 • Slipning av golv

När du fått veta deras bredd kan du begära in rekommendationer så du vet att de jobbar effektivt och använder tiden väl.

Trädfällning i Norrtälje utförs av arborister

18 apr 2022

Ibland så behöver ett träd fällas och det kräver en hel del kunskap. När det är dags för trädfällning i Norrtälje bör du låta en erfaren arborist utföra fällningen. De har all kunskap som krävs.

Det finns många träd runt om i landet, i såväl skogen, trädgården och lummiga parker inne i storstaden. Det finns även träd i bostadsområden och på andra ställen i samhället. Träd är vackra och ståtliga när de är friska och mår bra. Ett träd kan bli sjukt eller skadat och måste då fällas. Det är inte riskfritt att fälla ett träd så det bästa är att anlita en arborist som säkerställer att trädfällningen utförs på ett säkert sätt utan risk för olyckor. När du anlitar ett företag för trädfällning i Norrtälje så kan du känna dig trygg. Du behöver inte oroa dig för att trädet fälls åt fel håll och skadar människor, djur eller materiella ting.

När kan det vara aktuellt med en trädfällning?

Det finns många tillfällen då ett träd måste fällas. Några vanliga skäl är att trädet har dött eller står för nära elledningar eller byggnader. Man kan även behöva fälla ett träd som skymmer solen i din trädgård eller som blivit skadat och riskerar att falla omkull. Ibland drabbas ett träd av röta, insektsangrepp eller sjukdom av något slag och bör då fällas. En annan orsak kan vara att öka värdet på din fastighet då en välvårdad trädgård är attraktivt för spekulanter om du i framtiden vill sälja ditt hus.

Rum som nya med golvläggare i Göteborg

13 apr 2022

Ett snyggt golv förändrar hela upplevelsen av dina rum. En skicklig golvläggare i Göteborg är en sann expert på både material och metod och kan utföra jobbet.

Ibland går man väldigt länge och har beslutsångest för de fula golven. Vilken typ av nytt golv ska man satsa på? Vad håller i längden, och vad kostar det? Bästa sättet att få saker att hända är i detta fall att ta kontakt med en golvläggare i Göteborg med en gång. Du får både goda råd och prisförslag, så du kan bestämma dig direkt. Då är du ett steg på vägen mot en mer inbjudande bostad.

Golvläggare har lång vana

Du kanske har en gammal heltäckningsmatta, som du vet borde bytas ut. Men samtidigt är du så van vid den mjuka, mysiga mattan och vill egentligen inte bli av med den. Då ska du veta att det finns nya och fina heltäckningsmattor, och golvläggaren kan berätta mer om det. Det finns många som nästan ångrade att de slängde ut heltäckningsmattan, så det finns även en marknad för sådana numera. Det är bara att välja och vraka och beställa.

Är du mer intresserad av ett trägolv men tycker att det är jobbigt att sköta, ska du välja ett slitstarkt golv i nytt material. Det går inte att se att det är ett konstmaterial, så golvet blir verkligen en prydnad hemma hos dig. Fläckar är lätta att torka av, och golvet är reptåligt, så du kan ha ett sådant golv även i köket.

Hitta en kunnig takläggare i Norrtälje

6 apr 2022

Börjar hustaket på sommarstugan i Norrtälje se slitet ut? Ta tag i problemet på en gång och kontakta en kunnig takläggare innan det leder till större problem.

Även om man inte är permanentboende i ett hus, utan bara har det som sommarstuga, brukar det bli en hel del att pyssla med. Eftersom tiden som spenderas i huset ofta är begränsad kan det bli svårt att hinna med allt. Säkerligen känner du igen dig i att varje sommar ha en lång lista på projekt att klara av innan semestern är slut. En del projekt blir bortprioriterade och släpar efter åt efter år. Ett sådant projekt kan vara taket.

Och det är förståeligt. En takrenovering är omfattande och är ingenting som görs i en handvändning. Att det blir av är dock viktigt. Detta för att undvika att problemen blir värre och leder till fuktskador i huset.

Låt projektet bli av genom att anlita en takläggare

Vill du minska mängden projekt på din lista och få mer tid för trevligare aktiviteter ska du kontakta en takläggare. Genom att anlita ett företag som är specialiserat på takläggning i Norrtälje vet du också att det blir ordentligt gjort.

Innan renoveringen av ditt tak kan påbörjas behöver en besiktning göras. Efter en sådan vet man om det räcker med att rusta upp en del eller om hela taket behöver bytas ut. I det fall hela taket behöver läggas om kan du passa på att byta takmaterial och på så sätt få ett helt nytt utseende på ditt hus.

Geoteknisk undersökning – ger dig svar på frågor om marken

31 mar 2022

Det är många saker att tänka på innan du skrider till verket med ett nytt byggprojekt. Genom en geoteknisk undersökning får du till exempel svar på om och hur du kan använda aktuell mark.

Det är lätt att förivra sig i samband med att du har gjort planer för framtiden. När andra ser en tom yta ser du en plats där en ny byggnad eller anläggning kan upprättas. Du har visioner och vill gärna sätta spaden i marken nu på momangen. Sakta i backarna. Det är kul att du är engagerad, men du måste ta en sak i taget. Innan någonting byggs eller installeras så behöver du ha försäkrat dig om markförhållandena genom en geoteknisk undersökning. En sådan bör alltid göras före du sätter igång med att borra, sänka grundvatten, installera pumpar eller liknande. Är du alldeles för ivrig med ditt projekt och struntar i den geotekniska undersökningen kan det få väldigt allvarliga konsekvenser.

Utför en geoteknisk undersökning på förhand

Vad är då en geoteknisk undersökning mer exakt och varför är det viktigt? Det handlar om att sammanställa information om jorden, men även förhållanden kring berg och grundvatten. Information som är helt nödvändig vid byggprojekt för att du ska nå resultat. Om inte marken är stabil nog att bygga på ska du naturligtvis låta bli, alternativt åtgärda marken först. Det där är sannerligen information som du vill ha före och inte efter du har börjat att bygga. Annars är risken stor att alltihop rasar ihop halvvägs in i byggandet.

Mysiga markiser i Malmö

31 mar 2022

Bor du i eller i närheten av Malmö? Vill du ha funktionsdugliga och effektiva markiser? Besvärar solen dig när du ska jobba eller när du ser på tv? Vill du skydda din inredning mot solblekning?

Letar du efter funktionsdugliga markiser med stil, hög kvalitet och stor hållbarhet kan det vara värt att ta en titt på vad som erbjuds när det gäller priser på markiser i Malmö. Det är en hel del företag som kan erbjuda dig riktigt bra priser utan att dra ner på kvaliteten. Du kan få dina markiser specialsydda och det är lätt att få till eftersom företaget kommer hem till dig och mäter allt innan de sätter igång. På detta sätt är det ingen annan än företaget som står för tryggheten att det är rätt mått och de kan därför garantera att dina markiser blir ordentligt och perfekt sydda.

Anledningar till att du kan behöva markiser

För att du ska kunna dra nytta av solen och ljuset kan det vara helt perfekt att ha en markis till hands. Det gäller både när du är hemma och där du befinner dig på dagarna för att du jobbar. Att sitta på ett kontor där solljuset lyser in och gör det omöjligt att titta på datorn eller vara med på en föreläsning är värdelöst. Markiser av något slag kan rädda den situationen. Sedan drar du bara undan dem när du vill njuta av ljuset och solen igen. Kolla pris på markiser i Malmö så du blir nöjd.

Bra maskinuthyrning med moderna maskiner i Stockholm

29 mar 2022

Ska ni gräva och installera en pool? Eller bygga en hel villa? Alla byggprojekt i Stockholm kräver sina specifika maskiner. Det kan därför vara smartare att hyra de maskiner man behöver.

Det finns maskinuthyrning i Stockholm där man kan hyra de flesta maskiner och redskap. Det går exempelvis att hyra hjullastare, arbetsplattformar, hissar, värmepannor, avfuktningsutrustning, borrmaskiner, och mycket mer. Det är kostsamt att som byggföretag själv äga alla de maskiner man använder, särskilt de som endast använts ett fåtal gånger om året. Maskiner kräver både service och underhåll, vilket också kostar pengar och tar tid. Hyr man istället maskiner behöver man inte bekymra sig för detta utan får direkt tillgång till ny teknik och servade maskiner som fungerar som de ska.

Jämför priser och villkor mellan olika maskinuthyrningsföretag

För den som vill hyra maskiner i Stockholm kan det vara bra att först ta in kostnadsförslag från några olika maskinuthyrningsföretag. Men det är viktigt att man också väljer ett företag med moderna maskiner som fungerar optimalt för det byggprojekt man ska utföra. Moderna maskiner är inte bara mer miljövänliga, utan också säkrare att arbeta med. Det kan också vara bra att ta reda på vad som händer om exempelvis någon maskin går sönder under arbetet. En seriös maskinuthyrare byter snabbt ut den trasiga maskinen mot en ny så att man inte drabbas av förseningar i arbetet. Men detta är inte standard hos alla maskinuthyrare i Stockholm och det är därför viktigt att man också studerar villkoren.

Få ordning på luften med OVK-besiktning i Stockholm

28 mar 2022

Är det lite kvalmigt inomhus? Dålig luft? Hänger matdoften kvar en lång tid efter du har varit i köket? Det är dags att du får till en OVK-besiktning i Stockholm så du kan andas lättare igen.

Om du har fel på din ventilation så kan det innebära att du blir trött snabbare och det kan också bidra till huvudvärk. Fundera på hur mycket tid du spenderar inomhus. Att ha ett ventilationssystem som fungerar optimalt är viktigt för din livskvalité i ditt hem och för din prestanda på arbetet. Utöver att det är direkt önskvärt att ha bra luft inomhus så är det också ett lagstadgat krav i Sverige. OVK står för obligatorisk ventilationskontroll och det ligger på dig som fastighetsägare att se till att OVK-besiktningar utförs regelbundet. Detta gäller oavsett vem som använder fastigheten. Dessa kontroller måste utföras av en certifierad besiktningsman.

Spara på energikostnaderna med en OVK-besiktning

Genom att få en OVK-besiktning utförd så ser du till att ditt ventilationssystem spinner på som nytt och förser byggnaden med frisk luft. Dessutom så bidrar ett korrekt fungerande ventilationssystem till att du sparar på dina energikostnader och detta har ju blivit högaktuellt i Sverige på sistone. Med andra ord så främjar du din hälsa och produktivitet, undviker lagens långa arm och sparar även pengar genom att ordna en OVK-besiktning. Det borde vara skäl nog för alla att plocka upp luren och få en offert snabbare än kvickt. Det är bara att få det gjort. Mer om OVK-besiktning kan du läsa på denna sida: ovkbesiktningstockholm.nu

Markiser på Lidingö som klarar alla typer av väder

25 mar 2022

Vill ni sätta upp markiser? Satsa då på markiser av bra kvalitet som klarar dagligt bruk och alla typer av väder. Här kommer några tips för er på Lidingö.

Markiser skyddar mot både sol och regn, och bidrar till att hålla inomhustemperaturen nere under heta sommardagar. Det är ett betydligt mer ekonomiskt sätt att få ner temperaturen på än en luftkonditionering som drar massor av el. Men markiser skyddar även fasaden som inte behöver målas om lika ofta, samt möbler och inredning som annars kan ta skada av solens strålar. För den som vill investera i markiser på Lidingö lönar det sig att satsa på kvalitet eftersom de håller mycket längre. De är dessutom enkla att tvätta och rengöra när det behövs och bleks heller inte lika lätt. Det kan vara smart att köpa markiser av ett företag som är specialiserade på solskydd, eftersom man då även kan få hjälp med montering och eventuella reparationer.

Markiser som fälls in och ut automatiskt beroende på väder

Det finns flera olika typer av markiser på marknaden som exempelvis korgmarkiser, terassmarkiser och vanliga raka fönstermarkiser, med flera. Vanligt är att man väljer till en motor som hjälper till att dra in och ut markisen. Det går även att montera en sensor som känner av om det blåser för mycket och som då fäller in markisen för att den inte ska ta skada. För den som vill träna armmusklerna finns det naturligtvis också markiser som fälls in och ut med vev. Läs mer om markiser på denna sida: markiserlidingö.se

← Äldre inlägg