Blogg

RSS

En skicklig smed i Stockholm

6 Nov 2022

Stål, aluminium och rostfritt är alla material som det krävs mycket för att hantera. En skicklig smed i Stockholm är dock bekant med alla dessa metaller.

Flyttar du till ett hus i Stockholm med världens vackraste grind kan det kännas ledsamt när man inser att denna grind drabbats av rost och har släppt i något av sina fästen. Man kan få för sig att försöka ersätta grinden med något mer modernt men snabbt inser man att detta är en dålig idé.

I ett försök att rädda grinden ger man sig själv på att försöka lappa och laga, kanske till och med svetsa ihop grinden, men denna insats skadar mer än vad den hjälper. Istället är det man behöver en skicklig smed i Stockholm som kan laga den vackra grinden och återställa dess forna glans.

Grinden blir som ny med hjälp av en skicklig smed

I väntan på att smeden ska fixa till grinden får den plockas ner och lämnas över i smedens trygga händer. Ingången till hemmets lugna vrå gapar tom och hemmets ägare kanske upplever det obehagligt att vem som helst kan hälsa på oanmäld.

Alla denna oro och saknad är dock ett minne blott i samma sekund som grinden återlämnas av den tappra smed som lagat grinden. Ståtlig och hel sätts den tillbaka i sina fästen och är återigen redo att agera barriär för oinbjudna gäster. Ordningen är återställd, allt tack vare en ytterst skicklig smed med sinne för alla typer av metall.

Isolering i Örebro – stäng ute kylan

28 Oct 2022

Att bostäder ska var välisolerade är närmast en självklarhet. Men vilken typ av isolering ska du välja? För isolering i Örebro finns expertföretag som ger råd.

Du har köpt en tomt i Örebro och tänker bygga hus. Ditt hus ska bli välisolerat för att ge ett bra inomhusklimat. Med allt högre kostnader för uppvärmning är det naturligtvis viktigt att hålla energiförbrukning så låg som möjligt. Men du är också miljömedveten och vill använda ett isoleringsmaterial som är klimatsmart. Finns det sådana material, frågar du dig.

Mineralull, som glasfiber och stenull, har varit ett vanligt förekommande isoleringsmaterial under större delen av 1900-talet. Men idag finns det möjlighet att isolera hus med utvecklade träfibermaterial. I och för sig har det funnits tidigare och många vindar isolerades med träspån från snickerier. Men idag levereras träfiberisolering som isolerskivor eller som lösull.

Isolering i Örebro med träfiber

Du kontaktar en firma som kan isolering i Örebro. Du får rådet att använda träfiber som isoleringsmaterial. Det finns flera fördelar utöver att materialet framställs av förnybar skogsråvara. Materialet är hygroskopiskt, vilket innebär att det tar upp och avger fukt i takt med att luftfuktigheten ändras. Med träfiber får du en mycket bra isolering mot kyla och ljud.

När träfiberisolering är på plats har den alltså många bra egenskaper. Men den är också lätt att applicera. Lösullsisolering sprutar man in och därigenom är det lätt att få utmärkt isolering i vinklar och vrår, exempelvis på en vind. Träfiber har också den fördelen att den inte sjunker ihop.

Vad har man en telfer till?

23 Aug 2022

En telfer är en lyftanordning. Den kan man kort och gott använda för att lyfta saker med. Alltså inget du har hemma för vardagligt bruk. Mer för industrin.

En telfer sätter man på en redan befintlig lyftanordning. Den fungerar som en vagn som rullar under en balk som i sin tur sitter fast på en kran. Kanske är det en traverskran. Den lilla telfern som sitter på kranen kommer sedan att kunna drivas med hjälp av ett maskindrivet lyftblock.

Det finns även en del telfrar som är konstruerade för fast montering. I de fallen höjer man lyftanordningen eller kroken om det är en sådan, med kättingar. Ibland är det helt enkelt några linor man använder sig av. Det behöver som du förstår vara riktigt starka linor för att det ska fungera.

Telfer har ett bra användningsområde med hög maxkapacitet

När du väljer en telfer till din kran kan du ta en som är riktigt modern. Då vet du att den har en maxkapacitet som kan röra sig om siffror och tyngder i stil med bara några tiotals kilo, och sedan sträcker det sig till så mycket som flera hundra ton. Det är något som heter duga det.

Att framställa kranar och hjälpverktyg som passar till dem, handlar såklart om att en kran ska kunna lyfta och förflytta tunga saker. När det gäller flera hundra ton som flyttas är det oerhört viktigt att allt sker med säkerhet. Det är därför viktigt att utrustningen är gjord av ett hållbart material.

Nyckelfärdiga hus finns det gott om på marknaden

13 Aug 2022

När du eller någon du känner ska bygga nyckelfärdiga hus finns det några saker som är bra att veta för att inte gå på en nit. Ingen vill ju falla på målsnöret.

Se till att du och de som ska bygga åt dig har samma uppfattning om nyckelfärdiga hus. Det kan vara så att du vill göra vissa delar själv för att få ner priset. Det kan till exempel vara att sätta in lister och andra lite enklare snickerier. Kanske är du en fena på att tapetsera och måla.

Vill du däremot att precis allt ska vara tipptopp och inget lämnas kvar åt dig att göra är det viktigt att du kommunicerar detta. Se till att det som gäller blir inskrivet i ditt avtal så att allt finns på pränt.

Nyckelfärdiga hus kan vara en ren dröm

När du står i begrepp att bygga ett nyckelfärdigt hus för första gången pirrar det säkert i magen. Det är mycket som ska ske och det är i princip bara du själv som tar alla de viktiga besluten. Se till att du gör en bra planering. Kanske vill du anlita en arkitekt för att huset ska bli extra fint.

Du vill såklart att det här bygget ska bli så bra det någonsin kan. Se till att ha din finansiering klar och ansök om bygglov i tid. Låt någon som är fackkunnig bedöma din tomt genom att befinna sig på plats. Då kan mycket problem undvikas i tid.

De hjälper er med takstolar i Göteborg

3 Aug 2022

Skickliga yrkespersoner som vet hur man tillverkar högklassiga takstolar i Göteborg finns att anlita för varje tänkbart byggprojekt där takstolar kan behövas.

Nytt byggprojekt på gång och vi har kommit en bra bit på väg, men saknar tyvärr kunskapen att tillverka specialdesignade takstolar för detta specifika projekt. Eftersom arbetet måste vara klart ganska omgående har vi inte tid att vare sig lära oss själva eller söka med ljus och lykta efter någon som kan ombesörja takstolarna.

Vi måste därför korsa fingrarna och hoppas på att det finns någon firma som är duktig på takstolar i Göteborg. Vi har tur, eftersom det finns skickligt yrkesfolk som kan allt som har med detta att göra och vi vet därmed att bygget kommer att bli klart i tid.

Hjälp med allt som gäller takstolar – standard och specialdesignade

Vi är glada att det går att hitta de som jobbar med att tillverka takstolar i Göteborg. Här går det att komma i kontakt med en erfaren och pålitlig tillverkare som hjälper till med ett stort antal takstolar för alla tänkbara byggprojekt.

Behöver man specialdesignade takstolar kan man vända sig till samma tillverkare, då de är oerhört lyhörda för kundens önskemål och dessutom har de den kompetens och kunskap som krävs för att ta fram de bästa produkterna, oavsett projekt. Nu kan vi känna oss trygga med att vi vet vart man vänder sig när det dags för nya byggen och man behöver takstolar av hög kvalitet som håller både länge och väl.

Golvslipning i Sollentuna, rätt metod för rätt golv

27 Jun 2022

För golvslipning i Sollentuna finns det företag som levererar rätt slipning för rätt golv till rätt pris. Snabbt, smidigt och alltid med kunden i fokus!

Det är en del skillnad i hur olika typer av golv slipas. Även om man kanske inte ger sig på något så avancerat som golvslipning själv, kan det vara bra att känna till lite generellt om hur det går till innan man kontaktar hantverkaren. Har man lite grundläggande kunskap kan man göra en bättre beställning. Beställer man golvslipning kan det ju vara bra att till exempel ha koll på om man har ett massivt trägolv, lamellparkett eller fiskparkett som ska slipas.

De massiva trägolven slipas med lite större försiktighet än parkettgolven eftersom det är lätt att maskinen fastnar till eller hackar mellan brädorna, eller slipar brädorna olika. Sliptekniken beror också på trägolvets tjocklek. Ett tjockt golv kan såklart slipas lite mer än en tunn lamellparkett som riskerar att spricka vid lite hårdare slipning.

Golvslipning med snygg finish

När själva slipningen är gjord ska man lägga på en finish på golvet. Ett obehandlat trägolv är känsligt och fungerar nästan som en tvättsvamp. Allt som spills dras snabbt in i träet och bildar fula fläckar. Ta kontakt med din lokala leverantör av golvslipning i Sollentuna. De kan ge råd om vilken finish som passar golvet.

En finish ska ju inte bara vara tålig utan även snygg. Det är en avvägning man får göra. När väl finishen har lagts på så brukar man behöva vänta några dagar innan man belastar golvet. En lite spännande tid, man vill liksom bara ut där och trampa och känna, lukta och se.

Ska du köpa pool ovan mark till din trädgård?

17 Jun 2022

Det finns många olika pooler att välja mellan ute på marknaden. Är du sugen på att köpa en pool ovan mark så finner du dem i olika storlekar och formar.

Många drömmer om att kunna bada precis bredvid huset. För vem får någonsin nog av att kunna ta ett dopp en varm sommardag? Att alltid ta sig ner till badhuset, sjön eller havet är inte alltid så lockande. Har man en egen pool hemma, så tar man ett dopp precis när man vill.

Det handlar även om att man känner sig tryggare när man har en egen pool. Det finns ingen tidsgräns på när man inte kan vara där. Trots det behöver det inte vara helt svart som det är i havet om klockan är lite mer. Man kan behagligt och tryggt ta ett dopp kvällstid om man har en egen pool.

Fördelar med att köpa pool ovan mark

Det finns många olika pooler ute på marknaden. Det finns till exempel de som du gräver ned, men även de du ställer ovan mark. Vilket du ska ha är beroende både på hur trädgården ser ut och givetvis vad du vill ha. Det finns fördelar med båda nämligen.

Ska du köpa pool ovan mark är det ofta betydligt enklare och smidigare än om man ska gräva ned en. Den är flyttbar och dessutom kan man ta ned den inför vintern om man vill. Trots att den är ovan mark så kan du hitta en pool i en bra storlek.

De som jobbar med asfaltering i Stockholm sprider asfalt som andra sprider glädje

13 Jun 2022

De som utför asfaltering i Stockholm har den rätta känslan för att det ska bli så bra det någonsin går. När ett glatt gäng sprider asfalt märks det tydligt.

Det krävs både styrka och uthållighet för att lägga asfalt. Är du dessutom stresstålig är det ett stort plus. Det tar inte lång tid innan asfalten stelnar så när den väl är uppvärmd ska den på illa kvickt. Då måste du vara på alerten. Sprida ut och jämna till asfaltbeläggningen över hela ytan.

Eftersom asfalt är varmt och kan brännas gäller det att vara uppmärksam på vad du gör när du arbetar. Det gäller inte bara dig utan hela laget. Alla ska kunna känna sig trygga med dem de arbetar med. Det är lätt att det blir ett sammansvetsat lag. Inget jobb för en enstöring, alltså.

Asfaltering i Stockholm med lång erfarenhet av den svarta massan

Det finns många platser i Stockholm som lämpar sig för asfaltering. Asfalten är stark och håller ihop. Det går att slita på en asfalterad yta länge och väl. Det är inget man gör om i första taget. Snarare håller det i 20 till 40 år. Vilket beror på om man sliter mycket eller lite på ytan.

I en lekpark eller på en cykelbana och trottoarer är det inte lika mycket slitage som det är på en vägbana. Att lägga asfalt sker oftast på våren och sommaren. Då har tjälen gått ur jorden och det fungerar fint att lägga på den svarta massan.

Håltagning för dörrar och fönster i Stockholm

9 Jun 2022

Om du behöver bygga om i en fastighet i Stockholm, behöver du inte begränsas av de fönster och dörrar som finns. Du kan skapa nya med hjälp av håltagning.

När du väljer att bygga om i en fastighet eller bostad istället för att bygga nytt, sparar du oftast väldigt mycket pengar men kan ändå få precis det du vill ha. Det viktiga är att kunna se byggnaden med helt nya ögon och våga flytta eller sätta igen fönster och dörrar som inte längre fyller någon funktion.

Har du bestämt dig för att göra hål i en vägg behöver du kunniga hantverkare med rätt utrustning till din hjälp. Anlitar du erfarna hantverkare vet de att det kan finnas miljöfarliga ämnen i äldre fastigheter. Stöter man exempelvis på asbest när man utför håltagning behöver detta omhändertas på rätt sätt.

Håltagning med certifierad personal

När du kontaktar ett företag med certifikat för alla typer av material som kan finnas vid arbeten med håltagning i Stockholm, kommer de på besök för att se vad som behöver göras. Efter besöket får du en offert och när arbetet sätter igång går det fort.

Företag som arbetar med håltagning har utrustning för alla typer av väggar. Om man stöter på miljöfarliga ämnen vid håltagning och rivning av en vägg, tar man hand om materialet och handskas med det enligt de föreskrifter som finns. När håltagningen är klar har du en ren och jämn yta kring hålet. Nu kan du fortsätta med att sätta in dörrar och fönster. Läs mer om håltagning på denna sida: håltagningstockholm.se

Anlita riktiga hantverkare för braskaminer i Göteborg

6 Jun 2022

Vid installation av braskaminer i Göteborg bör fackmän anlitas. Det är säkraste sättet att uppnå kravet på fackmannamässig installation och klara en kontroll.

Det är visserligen tillåtet för en lekman att installera en braskamin själv, men kravet på att det ska var fackmannamässigt utfört är lika högt ändå. Inför en installation måste man först lämna in en bygganmälan med bilagd kontrollplan. Efteråt ska arbetet granskas av en oberoende kontrollant som intygar att kontrollplan och krav följts.

Kraven är så högt ställda att för de flesta är det lika bra att låta en fackman göra det från första början. Man kan visserligen spara pengar på att göra jobbet själv, men pengarna äts snabbt upp när man måste göra om arbetet och få upprepade besök av en kontrollant. Med en certifierad fackman som gör jobbet vet du från början att det kommer att bli rätt.

Braskaminer bör installeras med respekt

Eftersom det är tillåtet för vem som helst att göra jobbet i sig, händer det titt som tätt att folk övertolkar sina befogenheter och hoppar över de där bitarna om bygganmälan, kontrollplan och oberoende kontrollant. I stället bygger de en kamin med gott mod och tycker sig ha gjort ett strålande jobb bara det ser fint ut.

Varje år rycker brandkår i Sverige ut runt 1000 gånger till eldstadsrelaterade bränder. Flera av dessa är med braskamin i Göteborg. Den som inte följt reglerna kan av tingsrätten dömas till dryga dagsböter. Pengar som kunde gått till en fackman i stället.

Takmålning – ett jobb för proffs

1 Jun 2022

När det börjar bli dags att måla taket på huset, ska man ta kontakt med en målerifirma som kan det där med takmålning. Då blir resultatet som det var tänkt.

Att ta itu med takmålning är inget som man vill ge sig på själv. De flesta uppskattar i alla fall att någon med kunskapen och erfarenheten gör jobbet åt dem. Som tur är så finns det åtskilliga målare som mer än gärna målar taket åt dig, så du själv slipper ge dig upp med pensel och färgburkar. Ett flertal olika tekniker och färgtyper kan användas för att man ska få ett pålitligt resultat som håller länge. Fråga din målare vilken färg som passar bäst till ditt tak.

Efter ett hembesök där målaren kan ta en titt på taket, går det att göra en bedömning av vilken behandling som är bäst. Märker ni att taket har börjat se lite slitet ut, kanske det är dags att kontakta en målerifirma för att ge taket lite kärlek.

Erfarna målare fixar din takmålning utan problem

Söker man på takmålning och inkluderar sin ort, bör man få fram ett resultat på en duktig målare som har erfarenhet av att måla tak. Seriösa målerifirmor brukar framförallt kunna erbjuda takmålning under sommarhalvåret då det är mest lämpligt att måla yttertak. Givetvis kan man få hjälp att måla innertak också. Det är inte heller helt lätt för den ovane och innebär en ganska jobbig arbetsställning. Tur att erfarna målare har kunskapen, erfarenheten samt de rätta verktygen. Ta hjälp med takmålningen av detta företag: www.takmålning.net

Dags för asfalt i Stockholm

26 May 2022

Materialet är ett av de vanligaste när det kommer till att skapa hårt jämnt underlag i Stockholm. På både gårdar och uppfarter använder sig många av asfalt.

En av de saker som först lockade Anna och Greger att köpa huset, förutom att det var perfekt förstås, var att de hade en lång uppfart som gjorde att de bodde lite i skymundan. Inga nyfikna förbipasserande kunde titta på dem när de under varma dagar solade i trädgården.

Nu när de gått igenom alla årstiderna var uppfarten visserligen fortfarande bra enligt de gamla kriterierna. Men tyvärr var grusvägen även ordentligt lerig och gropig höst och vår. Bilarna såg förskräckliga ut efter bara några dagars körning fram och tillbaka. De var tvungna att göra något åt problemet innan de stod där och vägen inte längre var körbar.

Asfalt blev svaret på problemet

De kom fram till att asfalt var det bästa, även om de ogillade att den var dålig för miljön. Det sa de också när de kontaktade företaget för asfalt i Stockholm. En representant kom på besök för få en överblick över uppgiften. Då passade denne även på att lugna Annas oro. Det finns inte längre tjära i svensk asfalt.

Anna mjuknade ytterligare när han berättade att asfalteringar idag var gjorda med återvunnen asfalt. Senare fick de en offert som även visade Rot-avdraget de kunde göra. De tackade ja och bara någon vecka senare började förarbetet med att mäta upp och se till att underlaget blev platt. Snart skulle de slippa tvätta bilarna i tid och otid. Genom denna hemsida kan du ta hjälp av ett företag som kan allt om asfaltering: www.asfaltstockholm.se

Trädfällning i Stockholm ska vara säker och trygg

26 May 2022

Vill du beställa trädfällning i Stockholm ska du vara trygg med att den är säker. Kunna lita på dem som fäller träden. Att de kan sin sak till fullo.

För att bli proffs på trädfällning behöver du lära dig ett och annat. Speciellt gäller det kunskap om alla dessa träd som finns. Deras sätt att växa. Deras sätt att anpassa sig. Om träet är hårt eller mjukt. Hur de ska beskäras. Det börjar med att du går en utbildning till arborist. Här beskrivs den i korta ordalag.

Arboristutbildningen är en tvåårig historia som du genomför på en högskola. Där kommer du få ta del av kunskaper som leder till en gedigen kompetens inom träd och trädvård. Då det är ett arbete som ibland sker på höga höjder krävs speciella intyg för att få gå utbildningen.

Trädfällning i Stockholm utförs av specialister som kan sitt jobb

Arborister kan man säga är specialister på träd och deras förhållanden. De får lära sig om anatomin i ett träd, hur dess biologi är uppbyggd och vilken livsmiljö olika träd trivs i. Eftersom det finns så många olika slags träd finns det massor att lära. Så det gäller att vara intresserad.

Det som också utmärker arborister i Stockholm är att de är synnerligen duktiga på trädfällning. De vet precis hur de ska gå tillväga. Alla dess färdigheter har de tränat upp under tiden de gick sin utbildning. De får lösa både praktiska och teoretiska uppgifter under de år de läser in allt om trädens egenskaper och funktioner.

Målare på Södermalm lägger 75 % av tiden på förarbete

12 May 2022

Receptet för lyckad målning är ordentligt förarbete. Att tvätta fasaden före målning är en självklarhet för målare på Södermalm. Här kommer tips om hur du gör.

Förarbetet är den hemliga ingrediensen i ett lyckats målningsarbete. Ska du måla om din fasad börjar förarbetet ungefär 13 år innan du ska måla om. Det vill säga två år efter att du målade om förra gången. Däremellan bör du tvätta fasaden vartannat år för att hålla färg och material i gott skick. När du målar en fasad kan du följa dessa steg:

  1. Plasta in fönster och andra känsliga områden.
  2. Spola av fasaden med kallt vatten.
  3. Lägg på ett medel för tvätt av fasad med borste, svamp eller spruta.
  4. Låt torka i 15 minuter.
  5. Skölj av igen.

Målare på Södermalm kan tvätta din fasad på rätt sätt

När målare på Södermalm tvättar fasader blir det gjort på rätt sätt. Med bra utrustning, medel och arbetsmetoder ser de till att både fasad och miljö tas om hand. Vill du göra arbetet själv, följ då dessa instruktioner noga så det blir rätt:

6. Vid avsköljning, använd rikligt med vatten. Använder du högtrycksspruta så ställer du in lågt tryck för att inte skada träet.

7. Om du finner alger eller mögel använder du medel mot det. Detta medel behöver inte sköljas bort, varför du kan applicera det sist av allt.

8. Beskär buskar och träd som vidrör fasaden så att dessa inte skrapar bort färglager och orsakar skador.

9. Upprepa vartannat år.

Lastväxlarflak är en bra uppfinning

10 May 2022

Lastväxlarflak är det som underlättar vardagen för alla som sysslar med transport av olika slag. Vanligtvis har du en lastbil. Med den kör du olika slags gods.

Tänk dig att du har köpt in en lastbil med ett stort flak. Du har tänkt erbjuda dina tjänster till olika företag som vill ha transporter genomförda. Ena dagen kanske du får ett uppdrag där det handlar om att köra grus. Andra dagen kan det handla om att forsla nyproducerade bilar över hela landet.

Då uppstår problemet med att du behöver olika slags flak för att klara dessa uppdrag. Med ett lastväxlarflak kan du lätt byta det flak som innehåller de produkter du ska transportera. Du har lastbilen och en lastväxlare på den. Sedan åker du ut till kunden och så växlar du om greppet så att det passar det flak som du ska frakta.

Lastväxlarflak gör livet lite enklare

Om du inte har användning av ett lastväxlarflak i ditt dagliga liv, är det kanske inte uppenbart vilket bra hjälpmedel det är för transport. Men du som dagligen arbetar med transporter av olika slag vet vilken tillgång det är att kunna byta flak så ofta du vill. Det gör det möjligt för dig att ta vilka uppdrag som helst.

Det är då allt börjar likna en ren guldgruva. Att kunna säga ja till ett uppdrag och slippa tacka nej för att du inte kan få upp lasten på din bil. Det är det som i det långa loppet ger dig den inkomst du vill ha och behöver.

← Äldre inlägg