Blogg

Tända ljus och bra kontakt

21 sep 2020

Vill du hitta kontakten med en gång? Är du trött på att vandra runt i mörker och inte kunna se bra? Vill du att allt det elektriska ska fungera utan det minsta krångel? Du är inte helt ensam.

De flesta människor vill att livet ska fungera smärtfritt och att ljus ska flöda över deras vardag. Det är både tungt och tröttsamt att röra sig i mörker eller att dagligen utsättas för hopplösa spratt av ledningar och kontakter som har bestämt sig för att lägga av. Utan rätt hjälp kommer det att förbli en plåga i ditt liv.

Du behöver därför ta tag i uppgiften på bästa sätt och med ljus och lykta leta rätt på en elektriker som har tummen rätt i handen och full koll på ledningar och kontakter. När en expert gjort jobbet kan du sova lugnt om natten och vakna med ett leende. När du sträcker ut handen för att tända lampan och läsa morgonens uppdateringar på sociala medier eller ta en titt på nyheterna, då vet du redan innan att du kommer att kunna läsa i ett fullt upplyst rum.

Stockholms stad

Det är ingen svår uppgift att räkna ut att Stockholms stad har de flesta elektrikerna i landet. Här finns det ju flest människor och en stor dos av kontorslandskap, hotell, fabriker, egenföretagare, affärskomplex och andra situationer som kräver att el och ström fungerar som det ska.

Tänk bara på tunnelbanan om alla rulltrappor skulle sluta fungera. Kaos och ramaskri skulle flöda över staden och eka i tunnlarna. Det är ett litet exempel på saker som helst ska fungera i vårt samhälle. Andra mycket viktiga platser är alla sjukhus. Apparater och maskiner som kan ha en livsviktig funktion. Sängar och fordon som drivs med el. Ljuset i operationssalarna. Listan kan göras lång.

En elektrikers vardag

Det är lätt att tro att en vardag för en elektriker ser likadan ut varje dag. Att alla gör liknande jobb. Men saken är den att det finns flera olika områden att specialisera sig på. Dessutom måste det finnas en del som tar ansvar för hur arbetet sköts och utförs. El är definitivt inget att leka med. Det kan bli så höga volt att en människa mister livet. En felkoppling kan innebära att ström leds på ett sätt som gör strömlösa saker strömförande. Ledningar kan ta eld och börja brinna om de är slitna. Vardagen för en elektriker är nog högst skiftande.

Här kan du läsa mer om hur en elektriker arbetar: https://www.elektrikerstockholm.nu/

Har dina trägolv blivit trötta?

20 aug 2020

Trötta trägolv kan snabbt och enkelt få liv och lyster åter. Ersätt inte gedigna trägolv med billiga golv som du lägger ovanpå. Ta hand om det du redan har, ge nytt liv åt det vackra trä du äger.

Har du gamla parkettgolv där hemma som börjar att se allt för taskiga ut? År av fötter, lek och kanske klor. Repor, spill, färg och nötning. Du vet väl att ett parkettgolv har många liv. Alltså att investera i ett riktigt parkettgolv är hållbart och ett sådant golv kan du slipa om flertalet gånger. Du kan slipa tills du har ca 3 millimeter kvar. Och har du aldrig sett ett nyslipat golv så kommer du bli glatt överraskad. Alltså det blir så vackert - som ett helt nytt golv - fast bättre! Du kan antingen hyra en slip och göra jobbet själv eller så anlitar du en expert på golvslipning.

Att göra jobbet själv

Om du väljer att göra jobbet själv så gör du det förhoppningsvis för att du tycker det är fantastiskt kul att lära dig nya saker. När du slipar själv börjar du med att hyra en slipmaskin. En stor och klumpig sak som inte så enkelt släpas i trappor om du bor högre upp. Du behöver tömma rummet och får vara beredd på att det blir slipdamm. Är det första gången du slipar ett golv så börja på ett undangömt ställe. Innan du fått in snitsen och lärt dig att hantera maskinen kan det bli ojämnt. Du behöver hålla samma tryck och samma hastighet över hela golvet för att få samma finish. När golvet är slipat, ska maskinen återlämnas och sedan är det dags för ytbehandling. Vad väljer du då? Lacka eller olja ditt golv? Med eller utan pigment?

Anlita en professionell golvslipare

Om du istället anlitar en golvläggare som är expert på att lägga, renovera och slipa golv blir scenariot ett annat. Det plingar på dörren. Någon bär in en slipmaskin. Eftersom du redan plockat ur rummet så stänger de dörren om sig och slipar av golvet. Snabbt och enkelt för de vet exakt hur hårt tryck de ska ha och i vilken hastighet de ska gå. När golvet är slipat och dammsuget ser ni hur skicket faktiskt är. Eventuella skavanker kan de enkelt reparera åt dig. Därefter väljer du lack eller olja, utifrån rekommendation samt om du önskar pigmentering eller ej. De hämtar grejer i bilen, behandlar golvet och - klart!

En snyggare yta

10 aug 2020

När golven hemma börjar se slitna och repiga ut så kan det finnas något man kan göra åt det istället för att byta ut dem. Men vilka golv går det att renovera och hur går det till när man gör det?

Med tiden blir alla golv slitna och repiga. Kanske har man husdjur hemma eller så har man bjudningar där gäster har höga klackar. Mattor som ligger länge kan ge färgskillnader i solljuset och vätskor som spills kan ge fläckar som inte riktigt går bort. Stolar som dras fram och tillbaka eller barnen som leker med leksaksbilar. Ja, anledningarna till att golv börjar se bedagade ut är många och många golv blir utsatta för alla dessa slitage under sin livstid. Men vissa golv går det att renovera så att de ser helt nya ut genom en enkel slipning av ytan och en ny ytbehandling efter det. Så hur vet man vilka golv som går att renovera och hur gör man för att resultatet ska bli så bra som möjligt?

Vilka som kan renoveras

Först och främst får man ta reda på ifall golvet går att slipa och det är ganska lätt eftersom det innebär att golvet måste vara massivt och inte ha en tunn yta av ett annat material. Klinker, heltäckningsmatta, plastmatta och laminat går därför inte att slipa eftersom ytan skiljer sig från det som finns några millimeter under. De golv som däremot går utmärkt att renovera är massiva trägolv, parkettgolv och betonggolv. Det är dessutom golv som man kan ändra färg eller ytskikt på ifall man tröttnat efter ett tag och vill ha någon annan färg eller textur, så det behöver inte enbart vara för att golvet ser fult ut som man slipar det.

Hur man gör

När man ska renovera ett golv så börjar man med att göra en ordentlig rengöring så att inget skräp ligger på ytan. Man bör även avlägsna, eller slå ner, eventuella spikar som sticker upp. Om det är en yta där det finns skador som målats över eller lackerats över så kan man behöva slipa en första gång innan man renoverar skadan, men annars är det fyllnad av skador som man börjar med. Efter det slipar man först med ett grovt slippapper och sedan med finare och finare. En dammsugning mellan varven kan också behövas. Därefter en ordentlig rengöring och sedan är det bara att tillföra det önskade ytskiktet.

Vad gör man med socklarna vid en golvslipning?

6 aug 2020

Ska man ta bort socklarna när man slipar golvet eller ska de sitta kvar? Vad gör man med fastspikade socklar när golvet ska slipas? Ska socklarna också slipas eller får de vara som de är?

Innan du sätter igång med ett så stort projekt som att slipa dina fina trägolv är det bäst att fundera på allt viktigt förarbete. Inget är väl så enerverande som att ha gjort allt arbete och satt igång för att upptäcka att det var flera saker som behövde göras. Det här gäller speciellt om du har en list som du inte orkat ta bort. Tänk dig när allt är klart att du ser en list som inte når hela vägen ner till golvet. Hur skulle det se ut? Hur skulle det gå till kanske du undrar. Jo, vid slipningen sänks ju golvet lite och om listen är fastspikad på väggen kommer det synas att den sitter pyttelite ovanför golvet. Kanske inte märks så tydligt för ett otränat öga men för den som vet om det kan det bli ett dagligt irritationsmoment. Det är alltså upp till dig själv om du vill ta bort dina lister eller inte.

Fastspikade golvlister

Vid all golvläggning ska det läggas in socklar. De snyggar till avsluten invid väggen och döljer eventuella små glipor som kan uppstå men ger också träet möjlighet att röra sig. Det är ju ett levande material. Golvlisterna kan se olika ut, en del är helt raka medan andra har en liten utstående kant längst ner mot golvet. Golvlisterna brukar oftast spikas fast. När det ska slipas golv är det viktigt att få bort listerna så att du kommer åt så bra som möjligt och så nära kanterna som det går. Ligger det lösa lister är det inga problem, bara plocka bort dem och sätta tillbaka när allt är klart. Är det däremot spikade lister väntar lite mer arbete innan det går att dra igång en slipmaskin.

Listerna kan bli som nya

Nu är det är dags att snygga till och låta de vackra trägolven åter komma fram under lack och annat som lagrats under åren. Då kommer frågan kanske på tal om huruvida du ska göra om listerna eller köpa nya? Om du vill göra iordning dina gamla lister är det inga problem. Du kan fixa dem på plats eller ta bort dem för att snygga till dem. På med golvpapp och sätt igång.

Förnya hemmet med färg och nyslipade golv

30 jul 2020

Vill ni också ge hemmet ett lyft? Det är inte bara väggarna man kan förnya enkelt med färg och tapeter. Även trägolven kan fräschas till med slipning och efterbehandling på nytt sätt.

Trä är ett av de mest populära golvmaterialen och det var länge sedan vi dolde våra trägolv under praktiska plastmattor. Trä är vackert och ger ett varmt intryck samtidigt som det är behagligt att gå och stå på. Har man ett äldre trägolv ska man vara rädd om det och vårda det enligt konstens alla regler och det håller i många år utan att man behöver göra någonting. Förr i tiden lade man brädgolv av det bästa träet och det finns idag golv som är över hundra år gamla. Man kan reparera gamla trägolv och byta ut plankor eller parkettstavar som blivit dåliga eller skadats. Att även slipa om och efterbehandla ett slitet och repigt trägolv gör att det blir som nytt igen.

Stora möjligheter att variera och förnya golvet med olika ytbehandlingar

De flesta golv av trä går att slipa om och det är tjockleken som avgör om det går. För varje slipning man gör av golvet tar man bor en del av träet. Man kan slipa sina golv själv om man vill och det finns slipmaskiner att hyra, men det är ett tungt, bullrigt och dammigt arbete. Anlita istället en firma specialiserad på golvslipning och låt dem även sköta den viktiga efterbehandlingen av golven. Man kan lacka blankt eller matt, olja, vaxa eller att luta av och vitsåpa sina golv. Speciellt golv av ek tål att slipas många gånger och kan även färgas in ljust eller mörkt allt efter tycke och smak. Variationerna blir så stora att det blir som att lägga in ett helt nytt golv när man slipar och efterbehandlar sitt ekgolv.

Låt hantverkarna leda er rätt i renoveringsprojektet

Ett företag specialiserat på golvslipning kan komma med goda råd om olika ytbehandlingar och vad som passar. Många gånger väljer man ytbehandling efter arkitektur och när huset byggdes men inte alltid. Golvet ska också passa in med inredning, material och färger. Eftersom man helst ska vårda sin trägolv kan man även få bra tips om hur man bäst tar hand om dem. Kontakta några olika golvslipningsfirmor och be om en kostnadsfri offert och fråga även efter referenser. En skicklig och stolt hantverkare dokumenterar sin renoveringsobjekt och brukar kunna dela med sig av fotografier.

Ta vara på det du har i köket

21 jul 2020

Har dina köksluckor börjat bli lite väl slitna, men stommarna är fortfarande i bra skick? Då kan lösningen på problemet vara både enkel och effektiv, nämligen att lackera om luckorna.

Att det är just skåpluckorna i köket som blivit slitna är inte så konstigt. Det är ju de som utgör större delen av kökets ytskikt och får därmed utstå en hel del slitage. Det kan vara stolar som dunkas in i luckorna, vatten och mat som både blöter och fläckar ner, det kan bli fettfläckar som inte går bort och fuktskador som gör att de ser riktigt slitna ut. Till slut så upplevs luckorna faktiskt inte så snygga längre.

Bevara det som går, ta hand om resten

När luckorna har börjat vittna om alla dessa fläckar och skador är det lätt att tänka att det är dags att göra om i köket. Ofta är det då en totalrenovering som kommer på tal; inte för att man egentligen tycker att det är bästa idén, utan för att man kanske inte tänker på alternativen. Bara för att dina köksluckor är slitna så betyder det inte det att stommarna också är det. De kanske är i alldeles tipptopp skick och då är det både onödigt dyrt och förkastligt ur miljösynpunkt att riva ut rubbet. Att byta ut enbart luckorna är en bra idé. Ännu lite bättre är det att lackera om dem eftersom man bevarar mer av det som redan finns.

Hur fungerar det att lackera om luckorna?

Hur går processen till rent praktiskt? Jo, först måste du hitta en firma som kan lackering av köksluckor. Att gå efter tidigare kunders recensioner samt höra med vänner och bekanta om de har någon de kan rekommendera är alltid bra. Be alltid om en offert - eller ett flertal om du hittar flera firmor som du kan tänka dig. Sedan är det dags att montera ned och lämna in dina luckor. Har du hittat en riktigt serviceinriktad firma så kommer de hem och hämtar luckorna åt dig. Väl inne på firmans verkstad tas de omhand med eventuell lagning och slipning innan det är dags för själva lackeringen. De lackas då i precis den färgen du har valt, vilket betyder att valmöjligheterna vad gäller nyans är mycket större hos lackeringsfirman än i vitvarubutiken. Lite torktid på det och sedan är de klara för leverans. Vips så har du ett kök som känns nytt och fräscht, utan totalrenovering! Läs mer om lackering av köksluckor på denna hemsida: https://www.lackeringköksluckorstockholm.se

Inte behöver det väl vara så bökigt

15 jul 2020

Renovera? Är det något nytt som ska skapas i ditt hem? Gäller det ett våtrum? Certifierad hantverkare? Kunskap och erfarenhet erfordras för att göra allt funktionellt, snyggt och säkert.

Som du säkert vet krävs det en mängd speciella kunskaper för att kunna renovera ett våtrum korrekt. Framförallt handlar det om underarbetet. Allt behöver följa gällande standarder för att bli godkänt vid en besiktning. Skulle det mot förmodan ske en olycka eller vattenläcka i badrummet så får du bra ersättning om det blev godkänt vid renovering. Många tycker att det är bökigt att renovera badrum. Många beklagar sig kring just detta. Men behöver det vara så bökigt då? Problemet som uppstår om du bara har en toalett i din bostad är att du kan bli utan ett par dar. För att kunna göra allt underarbete krävs tid. Man vill nämligen inte att hantverkarna skyndar på och tullar på säkerheten.

Vilka steg behövs

En badrumsrenovering kan delas in i ett antal olika steg. Först och främst ska firman komma på plats och täcka alla ytor samt bära in all utrustning. Därefter kan de demontera möbler och annat i det gamla badrummet, vartefter vattnet stängs av. Rivningen innebär att verkligen allt ska bort. Inga gamla rör ska återanvändas, utan allt ska ersättas och bli nytt och fräscht. Om golvet har rivits och bilats sönder för att kunna dra om rören så ska firman sedan bygga nytt golv. Golv och väggar ska spacklas för att skapa en jämn yta, på vilken de sedan applicerar en ordentlig fuktspärr. Det är denna fuktspärr som är så viktig i alla vinklar och vrår för att inga fuktskador ska kunna uppstå.

Det roliga börjar

När den viktiga fuktspärren är på plats börjar det roliga med att skapa det nya badrummet. Nu har du valt kakel och klinker som hantverkarna lägger på golv och väggar. Ett precisionsjobb som tar tid, men som går fort för den erfarne. Alla fogar ska vara lika stora och vid en dusch ska rätt vinkel skapas. En del klinkers kan behöva skäras och passas in. När allt klinker och kakel är på plats ska fogmassan tillföras. Här väljer kunden färg på fogen. Vill du ha en vit eller svart fog? Mixa eller matcha? När fogarna och allt torkat kan nya synliga rör och möbler monteras. Här sätts toalettstol, handdukstork och liknande på plats samt alla elinstallationer. I sista steget städar hantverkarna efter sig och din badrumsrenovering förklaras avslutad.

Tänk på detta inför takhöjning

11 jul 2020

Taket är en viktig del av ditt hem, och det skyddar mot alla möjliga väder. Men takläggare kan inte enbart hjälpa dig med takläggning och underhåll, utan även med takhöjning. Läs mer här.

Det finns många anledningar till att du behöver ha takhöjning på ditt hem. Du kanske vill ha mer rum i taket eller lägga till en ny våning. Att höja taket är perfekt för dig som vill göra ditt hus större men inte förlora din trädgård. Takhöjning är däremot inte som takläggning, och det är inget som kan ske under en dag. Det betyder dessutom att ditt hus är utan tak under en viss tid, något som du måste vara förberedd på. Takhöjning kostar också lite mer än andra takrenoveringar. Något annat att tänka på är att du kan behöva ansöka om bygglov. Vilka reglerna är kan skilja från kommun till kommun, så det är viktigt att du kollar upp detta.

Hitta en professionell takläggare du kan lita på

Takhöjning är inget enkelt arbete, och inget som du kan göra själv, om du inte är en utbildad takläggare. Det är dessutom ett farligt jobb, eftersom du måste arbeta på höga höjder. Det är alltså bäst att anlita en kunnig takläggare för att göra detta. För att hitta en som är skicklig, är det värt att kolla vad de tidigare har gjort, och omdömen från tidigare kunder. Om du vill spara pengar på ditt tak så finns det vissa saker du själv kan göra, som att inspektera ditt tak. Detta är något du borde göra regelbundet, speciellt om det precis har varit extremt väder. Ett sätt att göra detta är att kontrollera att det inte finns några vattenskador på vinden. Det är dock alltid värt att kontakta en professionell takläggare för att be om rådgivning. Det är alltid bättre att det blir ordentligt skött istället för att snåla på pengar.

Använd ROT-avdraget för takhöjning

Trots att takhöjning kan vara mer kostsamt, är det fortfarande en investering som är värd att göra. Att ha ett bra tak är viktigt och kommer även att höja värdet på din byggnad. För privatpersoner gäller dessutom ROT-avdraget på 30 % av arbetskostnaden, vilket kan spara dig en del pengar. Tänk på att det enbart gäller arbetskostnaden och inte materialkostnaden. Många firmor drar av detta avdraget redan i deras kostnadsfria offert. ROT-avdraget gäller upp till 50 000 kronor per år för renoveringar, ombyggnad och tillbyggnader. Läs mer om takhöjning på denna sajt: https://www.takläggarejönköping.nu

Varför man monterar säkerhetsdörr

4 jul 2020

När väljer man att installera en säkerhetsdörr och vad är mervärdet som man får med dörren? Vilket material är dörren och går det att få med fönster också? Dessa och fler frågor får här svar.

Ljudisolerande, inbrottssäker och brandsäker. Detta är de kriterier som en säkerhetsdörr ska uppfylla för att få kallas säkerhetsdörr. Den här typen av dörr är en bra idé om man vill skydda sin egendom, som exempelvis butik, kontor, industri med mera. Men den används även i flerfamiljsbostäder för att försvåra spridningen av brand om den uppstår på annan plats i huset. Eftersom säkerhetsdörren också är ljudisolerande så kan det vara skönt att slippa höra när grannen rumlar in framåt småtimmarna eller någon annan granne som ger sig av till sitt arbete på tidig morgonkvist. Och såklart allt oljud däremellan. Det finns alltså många olika anledningar till att man monterar en säkerhetsdörr och en mängd olika mervärden som kommer med installationen.

Ett skydd av stål

Säkerhetsdörrar är gjorda av stål, vilket gör att de är brandsäkra. De är även mycket svåra att bryta sig in igenom eftersom det vanligaste sättet att bryta sig in genom en dörr är att bryta upp dörren med en kofot. Låsen brukar dessutom vara mycket rejäla och i sig också mycket säkra mot inbrott. Däremot kan man få olika lösningar på montage av fönster i sin säkerhetsdörr. Glaset är då av ett okrossbart material och skapar inte en svag länk i den annars starka dörren. Man kan välja ett glas med en lucka av stål över, eller enbart glas rakt igenom. Kanske av typen att det endast går att se ut men inte in.

Säker i sitt hem

Om man vill känna sig säker i sitt hem så finns det en mängd olika åtgärder som man kan göra. Boende i lägenhet har oftast endast sin ytterdörr som svag punkt, men bor man i hus så finns det ofta en mängd olika möjligheter som tjuv. Dörren är dock alltid nummer ett som inbrottstjuven ger sig på. Många har ganska rejäla ytterdörrar men när det kommer till altandörren så finns det ibland brister. Man glömmer bort baksidan, som också är den mest attraktiva för tjuven eftersom man där kan arbeta ostört. Så satsa alltid på en rejäl altandörr som låses med nyckel eller kodlås. Och sist men inte minst är tjuvens sista möjlighet husets fönster. Slarva inte med kvaliteten och låsen där heller. Vi tipsar att läsa mer om ståldörrar på denna webbsida: https://www.ståldörrar.nu

Välj värmepumpar i Södertälje som fungerar

20 jun 2020

Allt fler i Södertälje väljer att installera värmepump. Är det dags även för dig? Letar du efter värmepumpar i Södertälje? Värmepumpar har många fördelar oavsett var du bor.

Precis som i hela Sverige är det populärt att installera värmepumpar i Södertälje också. Det är inte så konstigt då luftvärmepumpar är energieffektiva och ger en skön värme. Då de är energisnåla så är de även en bra investering om man vill hålla nere kostnaderna för uppvärmningen. Många luftvärmepumpar fungerar också för att kyla ner hemmet på sommaren vilket är riktigt skönt när temperaturerna är höga. När det kommer till att välja rätt luftvärmepump i Södertälje så är det bra att kontakta en certifierad installatör för att höra vilken modell som passar bäst. En hel del beror också på förutsättningarna i bostaden. Vad som passar ett hus med öppen planlösningen är inte detsamma som ett tvåvåningshus.

Vad skiljer olika luftvärmepumpar?

Den allra vanligaste typen av luftvärmepump är fortfarande just den som kallas luftvärmepump eller luft-luftvärmepump. För den som har en öppen planlösning är det ett smart alternativ och fungerar alldeles utmärkt som komplement till andra värmekällor. En luftvärmepump av denna sort använder utomhusluften för att värma upp luften inne. Det behöver inte vara varmt ute för att detta ska fungera. En bra luftvärmepump fungerar ned till ungefär -25 grader. Luft-vattenvärmepump kan också vara en smart lösning om man har exempelvis vattenburna element. Precis som luft-luftvärmepumpen tar den in luft utifrån men värmer istället upp vattnet i elementen. Det gör att värmen blir mer jämn och den sprider värmen mer effektivt. En luft-vattenvärmepump sänker energikostnaderna och du kan dra nytta av det befintliga vattenburna systemet. Dock fungerar den precis som luft-luftvärmepumpen inte i alla temperaturer.

Kontakta ett proffs för att få rätt värmepump

Det finns andra former av lösningar och typer av värmepumpar. Därför kan det vara bra att prata med ett proffs och be dem se över vilka lösningar som passar dig. Installationen av en luftvärmepump ska göras av en installatör, så det är inget man kan göra själv. Det går såklart att köpa själva luftvärmepumpen själv och sedan anlita själva installatören. Det kan löna sig att köpa värmepumpar genom installatören då det även har att göra med garantier och dessutom så samarbetar de med de bästa på marknaden. Ta dig tid att jämföra och läsa på lite extra om olika modeller av luftvärmepumpar så du får dig en uppfattning om prisläget och vad du kan förvänta dig av olika pumpar.

Förnyelse med golvslipning i Huddinge

16 jun 2020

Är du trött på att ha golv som ser ut att höra hemma i en torpstuga från 1800-talet? Får du stickor i fötterna där hemma i Stockholm? Med en golvslipning i Huddinge löser du problemen.

Ett golv säger mycket om en fastighet, ett hem eller ett kontor. Idag signalerar ett äkta trägolv stil och kvalitet och god smak som inget annat. Ett golv av trä är hållbart ur alla synvinklar, och det är oöverträffat behagligt att gå på. En av många fördelar med ett massivt trägolv är just att när det börjar se slitet ut så går det att åtgärda hyfsat enkelt. Inget golvbyte behövs, inga nya träd behöver användas, ingen totalevakuering av rum behövs. Vad behövs då? Jo, att du lyfter luren och tar kontakt med ett företag som utför golvslipning i Huddinge. En första kontakt ger dig tillfälle att bolla idéer och sedan kan firman ge ett prisförslag.

Hur fungerar det med golvslipning i Huddinge?

För att man ska få en överblick och tillräcklig information för att kunna sätta ihop en offert behöver firman få information från dig. Ni bokar troligen en tid för besiktning. Firman kommer till den aktuella lokalen, bedömer golvets skick och vad för åtgärder som kan vara lämpliga. Därefter sätter de ihop en offert, och ni får ta ställning till åtgärderna och kostnaden. När sedan golvslipningen ska ske behöver rummet tömmas innan arbetarna kommer. Arbetet börjar med att golvet städas, då det är olämpligt att grus eller liknande finns kvar då slipningen påbörjas. Arbetet utförs med olika typer av slipverktyg. Den stora golvytan slipas med en större slipmaskin, medan kanter och ytor nära exempelvis rör och liknande får tas med mindre verktyg. Det är ett känsligt arbete som kräver yrkesskicklighet! Maskinen måste köras jämnt, lugnt och får inte stannas.

Hur fort kan rummet användas igen?

När golvslipning i Huddinge är klar skall golvet också ytbehandlas. Beroende på användning och annat kan man välja lack, vax eller olja. Därefter skall golvet torka. Man beräknar att golvet blir klart på ungefär ett dygn. Skillnaden kommer att vara enorm! Ett nyslipat golv har vanligen ingen likhet med det äldre och skadade golvet ni hade innan. Rekommendationen då inredning flyttas tillbaka är att förse alla möbler med tassar för att åstadkomma en så skonsam miljö som bara går för ert nyslipade golv. Golvslipning i Huddinge gör en verklig skillnad. Ett rum kan gå från sunkigt till elegant på ett dygn, så tveka inte utan lyft luren redan idag! Vi rekommenderar denna sajt: https://www.golvslipninghuddinge.se/

Välj ett kök som passar för er familj

9 jun 2020

Det kan vara väldigt svårt att välja både möbler och inredning när man ska renovera, vare sig det handlar om köket eller badrummet. Med rätt hjälp kan ni få det kök som ni alltid har drömt om.

Köket säger många är den del av huset som har mest av hjärta och själ i sig. Det är ofta där i köket som man samlas och lagar mat tillsammans, äter och har det trevligt när man umgås. Köket bör vara ett rum som man gärna är i och känner trivsel i under den tid som man spenderar där. Om inte köket är anpassat utefter de behov som finns i familjen så blir det lätt jobbigt och kanske också ganska så icke trivsamt att vara där. Att lägga ner tid och energi på att planera för det ultimata köket för just er familj är väl värt mödan i slutändan när allting är på plats.

Färdiga eller skräddarsydda kökslösningar

Idag kan man välja på en massa olika tillval och lösningar när det gäller köket. Många väljer att köra på ett kök som redan är planerat och klart, men en del vill gärna vara med och bestämma hela vägen från start till slut. Då kan man skräddarsy sitt kök precis så som man själv vill ha det. Man kanske inte alls trivs med hur vitvarorna sitter i det kök som redan finns planerat och utritat eller så kommer man kanske inte ha någon plats i sitt kök för en diskmaskin till exempel. Alla kök ser olika ut både till utseende men också till storlek. Har man ett mindre köksutrymme så går det självklart inte in lika mycket skåp, lådor och annan förvaring.

Ta hjälp av en firma som kan kök

Ska ni sätta igång med att renovera kök snart så behöver ni sätta er ned för att planera hur ni vill ha det. Finns det kanske något som ni kan tänka er att köpa som en paketlösning eller vill ni planera ert kök utefter era egna val och önskningar? Oavsett så finns det personal som kan hjälpa er med allt ni vill ha hjälp med. Kontakta en firma som arbetar med att renovera kök, de finns i de allra flesta städer. Med rätt hjälp kommer ni att kunna få det kök som ni alltid har drömt om och ni kommer att kunna ha många, långa och härliga middagar med trevligt socialt samkväm.

Byte av fönster i bostaden

4 jun 2020

Är det dags att byta fönster? Det finns många olika fönster att välja mellan och här får du lite information för ett enklare val. För vad är skillnaden mellan exempelvis aluminium och PVC?

De allra flesta bostäder och fastigheter har fönster. Fönster har flera olika funktioner och att hålla dem i bra skick är en stor fördel. Med rätt fönster så sparar du energi och det leder till minskade kostnader när det kommer till uppvärmning. Fönster påverkar även inomhusklimatet när det kommer till ventilation. Såklart är det också en mycket viktig ljuskälla. Fönster finns i många olika utformningar och påverkar därför även husets karaktär, vilket även gäller större fastigheter. Bryter fönsterna kraftigt mot husets karaktär så kan det påverka den estetiska aspekten negativt.

Vad finns det för olika sorters fönster?

Det vanligaste fönstret är det klassiska svenska träfönstret, aluminiumfönster och den allt vanligare varianten PVC-fönster. De klassiska träfönstren har många fördelar och sköter man om dem rätt så har de en mycket lång livslängd. Däremot är det mycket viktigt att man lägger tid på underhåll. Aluminiumfönster är mycket praktiska med lång livstid och de är enkla att underhålla. PVC-fönster är inte helt nya på marknaden men har över tid blivit allt bättre. De är underhållsfria och mycket prisvärda. Alla tre typer är bra alternativ beroende på vad man är ute efter - har man inte bestämt sig för träfönster så brukar valet vara mellan aluminiumfönster och byta till PVC-fönster. De allra flesta känner väl till aluminiumfönster men brukar ställa sig frågande till just PVC-fönster.

Vad är egentligen PVC-fönster?

PVC står för polyvinylklorid och är en basplast som är fri från ftalater. PVC är ett tåligt material och är i stort sett underhållsfritt. De allra flesta PVC-fönster har en kärna som består av stål. Stålkärnan gör fönstret stabilare och tåligare, så kontrollera med återförsäljaren att fönstret har detta. Tidigare var det svårare att hitta PVC-fönster som var tillverkade för svenskt klimat men det har nu förändrats. Fördelen med dessa fönster är att de är mycket prisvärda i förhållande till andra typer av fönster. Den negativa aspekten är plastens klimatpåverkan och att fönstret inte alltid passar ihop med klassiska trähuset. Däremot går det att få dem i olika färger för att det ska gå att harmonisera dem bättre. Innan man bestämmer sig för att byta till PVC-fönster kan det vara bra att kika på ett hus som har denna typ av fönster.

Ny färg, knoppar och bänkskiva kan ge ert kök ny kostym till en låg kostnad

1 jun 2020

Vi lever i en tid där vi överkonsumerar trots att vi vet att det inte är bra för vår planet. Fullt fungerande och nästan nya kök rivs ut för att istället ge plats åt den senaste kökstrenden.

De senaste årens inredningsintresse och spekulation i bostäder har gjort att vi byter kök som aldrig förr. Även vackra platsbyggda kök i sekelskifteslägenheter rivs ut för att istället ersättas med moderna minimalistiska kök. På 60- och 70-talet var det många som byggde sina modulhus själva med kök som inte sällan gick i mörkbrunt eller oranget. Aldrig att man rev ut dessa funktionella kök bara för att färgen inte riktigt stämde med tidsåldern. De fick sitta kvar tills huset såldes en generation senare och byttes först då kanske ut.

Köksluckorna är kökets fasad

De flesta kök kan bli som nya igen med bara lite uppdateringar som till exempel en ny bänkskiva, knoppar och ommålning eller lackering av luckorna. Köksluckor slits en hel del eftersom de är kökets fasad och mister ofta sin glans till slut. Men de flesta köksluckor går att måla eller lackeras om och de blir som nya igen. Med träluckor kan först behövas lite underarbete med slipning innan de kan målas men både trä och laminat går att lackas om. Visst kan man göra jobbet själv bara man har tid och är noga också med underarbetet. Bästa resultat får man dock speciellt då det kommer till lackering, om man lämnar in luckorna till en lackeringsfirma. En professionell omlackering ger ett mycket vackert och mer beständigt resultat än då man gör det själv.

Både möbler och köksluckor kan lämnas in för lackering

Det finns flera typer av lackeringsmetoder som exempelvis sprutlackering och ugnslackering. Ugnslackering är precis det som namnet antyder. Lacken torkas i en varm ugn efter det att luckan först slipats, spacklats och sedan målats med två strykningar. Ugnslackering är en vanlig metod vid omlackering av just köksluckor. Även möbler kan lämnas in för omlackering och sedan bli som nya igen. Speciellt äldre möbler är ofta av väldigt bra kvalitet och kan vara värda att renovera. Många möbelklassiker som exempelvis pinnstolen nytillverkas än idag och kan kosta en hel del i nypris. Har man då tur att få tag på ett begagnat exemplar som man sedan lämnar in på omlackering kan man tjäna en hel del. Vi rekommenderar denna webbsidan: https://www.lackeringstockholm.se/

Lyft ditt hem med nya fönster

26 maj 2020

Låt inte gamla, slitna och omoderna fönster dra ned värdet på ditt hus. Investera i nya istället, och upplev hur både husets estetik, känsla och inomhusklimat förbättras avsevärt.

Fönster spelar en viktig roll på ett hus, en stuga eller en byggnad. Fönster släpper in dagsljus i ditt hem, de har stor betydelse för kvaliteten på inomhusklimatet och inte minst - fönster är viktiga för estetiken, såväl inifrån som utifrån. Bra fönster av hög kvalitet håller i regel ganska många år om man sköter om dem på rätt sätt, men förr eller senare brukar det tillslut bli aktuellt med ett fönsterbyte ändå. Eller en fönsterrenovering, beroende på vilket skick glasen och karmarna är i. En fönsterrenovering kan ofta innefatta slipning och målning av karmar, byte av trasiga eller slitna rutor samt en uppfräschning av lås, handtag och tätning. Har du t ex ett väldigt gammalt hus med originalfönster kvar, kan en fönsterrenovering vara att föredra om du önskar behålla de gamla fönstren.

Välj fönster som passar till husets stil

Små fyrkantiga funkisfönster på en sekelskiftesvilla - eller vackert spröjsade fönster på en mexitegelvilla från 1970-talet? Nja, för estetikens skull bör de fönster man väljer hålla ungefär samma stil som huset eller byggnaden i övrigt. Valet är naturligtvis helt fritt och smaken är ju som bekant som baken, men att ta hänsyn till husets övriga känsla och formspråk när man väljer fönster, brukar oftast ge ett bättre och mer harmoniskt resultat. Känner du dig osäker på vilka fönster som passar till ditt hus? Hör dig för med en professionell fönsterfirma. De kan både hjälpa dig att välja ut helt nya fönster, eller renovera dina gamla om du istället vill ha kvar dem.

Var hittar man en riktigt bra fönsterfirma?

Bra fönsterfirmor finns det gott om i Sverige. Vare sig du bor i Stockholm, uppe i Luleå, på västkusten eller i Dalarna finns det alltid någon att vända sig till för hjälp med fönster. Många företag inom branschen driver breda verksamheter, och kan ofta stå till tjänst med både själva hantverksarbetet och försäljning av nya rutor, karmar och tillbehör. Enklaste sättet att hitta en firma nära dig är förstås att göra en snabb sökning på nätet. Där kan du också söka efter fönsterföretag som har riktat in sig på någon särskild nisch - t ex restaurering och renovering av väldigt gamla fönster, eller specialtillverkning av annorlunda fönster för arkitektritade hus.

← Äldre inlägg