Anlita specialist på bergvärme för en mer naturlig uppvärmning

Att installera bergvärme är ett bra alternativ för att få en mer miljövänlig och ekonomisk uppvärmning.

Även om det är en dyrare initial kostnad, kommer det på lång sikt att spara pengar och vara mer hållbart för miljön. Här är några saker att tänka på när du funderar på att installera bergvärme.

Pris för bergvärmeinstallation

Att installera bergvärme är en dyrare lösning jämfört med andra uppvärmningssystem, men det är värt det. En bergvärmepump har en livslängd på ca 20 år och borrhålet kan användas i ca 50 år. Detta är en långsiktig investering att ta hänsyn till. Tänk också på att du kan få ROT-avdrag när du installerar bergvärme, vilket kan sänka kostnaden för arbetet med 30% upp till 50 000 kr.

Behöver du hjälp med installationen?

Att installera bergvärme är inget enkelt projekt, det kräver specialkunskaper och rätt utrustning för att borra djupt ned i berget för att hitta vatten. Därför är det viktigt att anlita en professionell installatör som har erfarenhet och rätt utrustning för jobbet. De kommer att kunna ge råd om vilken typ av bergvärme som passar bäst för ditt hus och genomföra installationen på ett säkert och effektivt sätt.

Fördelar med bergvärme

Bergvärme är en mer naturlig uppvärmningsform som fungerar året runt. Värmen lagras i marken från solens värmande strålar och ger en stabil och pålitlig uppvärmning. Dessutom är det en miljövänlig lösning eftersom den inte släpper ut några farliga ämnen och inte förbrukar någon energikälla.

3 Jun 2023