Användbara tips inför badrumsrenoveringen

Är det dags att renovera badrummet? En badrumsrenovering gör man inte så ofta, och det är därför extra viktigt att det blir som man önskar sig. Här är några användbara tips om hur man lyckas.

Det är lätt hänt att kostnaderna rusar iväg när man ska renovera badrummet. Men genom att först sätta upp en budget blir det lättare att hålla koll. Badrumsinredning, kakel och klinker finns i alla möjliga färger och utföranden och i många olika prisklasser. Genom att ha en budget klar från början blir det enklare att hitta rätt, men man bör också veta vilken stil man vill ha på badrummet. Är man osäker kan man få inspiration från inredningstidningar och webbsidor på nätet. Olika populära stilar är klassiskt, natur, orientaliskt och minimalistisk. Färgmässigt kan det vara bra att välja något som man inte tröttnar på i första taget då man troligtvis ska leva ganska så länge med samma badrum.

Viktigt med hantverkare som har våtrumsbehörighet

Genom att ta in kostnadsförslag från ett par olika byggföretag och även be om referenser är det enklare att hitta rätt hantverkare. Det är också viktigt att det är en firma med våtrumsbehörighet som man anlitar. Skulle det uppstå en vattenläcka eller något annat fel och hantverkaren som man har anlitat inte har behörighet gäller inte hemförsäkringen. Att även välja ett företag som kan erbjuda totalentreprenad underlättar eftersom man då slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Det brukar också leda till att renoveringen går snabbare och dessutom brukar det bli billigare.

23 Nov 2020