Är en golvslipning det du behöver?

Du har precis köpt nya möbler till din lägenhet i Stockholm; du har gjort en stor investering och du har dessutom tagit professionell hjälp för att ställa dessa nya möbler på rätt ställe. Genom detta så har du fått en smakfullt inredd lägenhet som går helt i den stil du alltid drömt om.

Men, trots de nya, fräscha möblerna och den smakfulla placeringen av dessa så känns ändå bostaden tung och tråkig; den känns – trots att du även satt upp nya lampor – deppig och mörk. Det är inte ovanligt att denna känsla kan komma och den gäller även för personer som nyligen städat - men som ändå upplever sin bostads om smutsig. Den gemensamma nämnaren? Golven.

Ett trägolv som har några år på nacken kan sänka vilken bostad som helst rent estetiskt. Det spelar ingen roll vad man ställer på golvet i fråga eller hur man ljussätter sin bostad – golvet tar upp så mycket yta och spelar en så pass stor roll att det påverkar hela intrycket. Detsamma kan, tack och lov, sägas om ett vackert golv. Ett nytt trägolv kan ge lyster, karaktär och själ till hela bostaden och ge varenda liten möbel en extra skjuts framåt.

Vi sa ordet nytt trägolv, men det behöver inte på något sätt förväxlas med att det gamla golvet rivs ut och ersätts med ett nylagt golv. Nej, det är ofta en sämre lösning som kostar väldigt mycket pengar. Den lösningen vi istället skulle vilja slå ett slag för handlar om en golvslipning och vilken effekt en sådan ger. Är en golvslipning möjlig att genomföra i din bostad i Stockholm så ska du också, nästan helt utan tvivel, välja det alternativet.

En golvslipning är prisvärd i Stockholm

Det första steget är att undersöka huruvida ditt trägolv är möjligt att slipa: Ett trägolv går normalt att slipa mellan 3-4 gånger under sin livstid. Här kan du ta hjälp av en golvslipare för att undersöka golvet och där denne kan avgöra om det finns tillräckligt med lager kvar att slipa bort.

Skulle det vara möjligt så tycker vi att du även fortsatt bör låta denne golvslipare sköta arbetet. För, en golvslipning är inte helt lätt att utföra på egen hand och enligt vår erfarenhet så riskerar man lite för mycket om man väljer bort den professionella hjälpen. Du kanske tar för mycket, du kanske startar maskinen med valsen nedfälld eller också slipar du ojämnt; samtliga dessa misstag kan leda till att du måste börja om (och att golvets lager blir allt tunnare).

Professionell golvslipning är en tjänst som inkluderas i ROT-avdraget och det gör att det inte blir så extremt dyrt. Du kan dra av 30 proicent av den totala arbetskostnaden; det gör stor skillnad och det ska definitivt läggas i vågskålen då man står inför att välja mellan professionell hjälp eller att göra jobbet själv. Dessutom så använder många företag nya maskiner som gör att projektet blir i stort sätt dammfritt. Hyr du en slipmaskin så kommer denna förmodligen att vara av en äldre modell, något som innebär att du måste täcka hela din bostad för att slippa se slipdamm överallt. Läs mer om golvslipning i Stockholm på denna site.

26 Mar 2018