Att använda offertsidor – frågor och svar

Offertsidor har fullkomligen exploderat i popularitet de senaste åren. Numera föredrar många att använda sig av detta snarare än att ringa upp eller besöka firmorna själv. Med en offertsida räcker det med att du helt enkelt skriver vad du behöver hjälp med. Sedan förmedlar sidan din uppdragsbeskrivning till firmor i närområdet. Hur många svar du får beror till viss del var du bor. Bor du i en större stad som till exempel Stockholm, får du sannolikt fler svar än om du bor i Västervik.

Det finns många fördelar med att använda sig av offertsidor. Det är billigt, går snabbt och är säkert. Har man inte använt en offertsida förut, kan det dock dyka upp en del funderingar. Några av de funderingarna hoppas vi ge svar på här.

Vad kostar det att använda en offertsida?

Att använda en offertsida för dig som kund är i princip alltid gratis. Det som offertsidorna ofta tjänar pengar på är annonser och en provision på uppdragen de förmedlar.

Om en offertsida vill ha betalt av dig, bör du granska sidan noga. Du bör också fundera på att använda dig av en offertsida som faktiskt inte kostar något.

Kan jag använda en offertsida även om jag bor i en liten stad?

Använda en offertsida kan man göra på de allra flesta håll i landet. Det som gäller är att minst en firma som utför arbeten i ditt närområde är ansluten. Givetvis är det dock bättre för dig som kund ju fler firmor det är som är anslutna. En stor fördel med att använda offertsidor är just att man kan ställa de olika offerterna mot varandra, och på så vis få ner priserna eller få något på köpet. Det här är såklart enklare att göra i till exempel Stockholm, än i en liten stad.

Hur länge måste jag vänta på en offert?

Det här skiljer sig från offertsida till offertsida. Även när i veckan du skickar ut uppdragsbeskrivningen kan vara en faktor i hur länge du får vänta på svar. Normalt sett tar det 1 – 3 dagar att få en rad olika offerter att välja mellan. Om du skickar iväg uppdragsbeskrivningen på en fredagskväll till exempel, kan det dröja till måndag eftermiddag, eller senare, innan du får ett par offerter att välja mellan.

Här är det återigen en fördel att bo i någon av storstäderna (Stockholm, Göteborg eller Malmö). Det finns helt enkelt fler firmor, varför sannolikheten är större att några svarar snabbare.

Vilka firmor kan man egentligen anlita?

De allra flesta typer av firmor går att anlita genom en offertsida. Ofta handlar det om att människor vill ha hjälp med storstädning, flytthjälp, elektrikerjobb eller annat som hör hemmet till. Rena hemjobb, så som just storstädning, är dock bara några arbeten i mängden det finns att välja mellan. Besöker du ett antal olika offertsidor bör du sannolikt hitta någon som förmedlar offerter till den firmatyp du söker.

Hur hittar jag en offertsida?

Det enklaste är helt enkelt att använda dig av en sökmotor. För snabba sökningar kan du få med tjänsten och staden. Vill du till exempel ha hjälp med storstädning i Stockholm kan du alltså testa att skriva in ”storstädning Stockholm offertsida” och se vad du får för träffar. Testa att variera fraserna något för att inte missa något.

27 Apr 2017