Att måla ena sidan av huset

Låter det konstigt? Det är förvisso inte det vanligaste. Men bor man exempelvis i Stockholms skärgård och har ena husgaveln mot havet är det troligt att den sidan behöver mera omsorg.

Förklaringen är ganska enkel. Salt hav och vindar som ligger på gör att husfasaden utsätts för hårdare slitage. Därför behöver havssidan, så att säga, målas oftare. Färgen är, förutom en skönhetsdetalj, något som skyddar huset mot till exempel mögel och alger. Så att måla sitt hus är lite som att rostskydda sin bil. Om du bestämmer dig för att kontakta en målerifirma i Stockholm så hjälper de till att välja den färg som skyddar huset allra bäst. De kan också informera dig om det är någon sida som behöver extra omsorg mellan fasadmålningarna.

Snabbt och proffsigt jobb

När man tagit kontakt med målerifirman är dags att tillsammans planera arbetet. Det är så lyxigt att sen bara lämna över och låta proffsen göra sin grej. Själv slipper man handla material, och det handlar inte bara om färgen. Man ska även ha stegar, penslar, målartvätt, något att skrapa av färg med, plus en massa annat. Dessutom sparar man kroppen och slipper komma tillbaka till jobbet helt ledbruten och trött. Efter kortare tid än man själv skulle ha gjort jobbet på står huset målat och klart. Nöjd kan man konstatera att det nu är tio-femton år till nästa gång. Som om det inte vore lycka nog har ROT-avdraget gjort att det blivit en riktigt bra affär att hyra in målerifirman.

23 Mar 2021