Badrum som uppfyller ens drömmar

Är det dags för en renovering av badrum? Badrummen är mer än rum där vi gör oss rena, badar och duschar. För många har badrummen blivit platser i våra hem som bidrar till avslappning, egen tid, ett ställe där man rakar sig, sminkar sig och har det trevligt. Vi gör allt mer i våra badrum, jämfört med förut. Det gör att vi har andra behov av till exempel förvaringar i badrum, mågna förvarar sina badlakan och handdukar på plats i badrummet, liksom alla groomingprodukter, smink och hårpordukter. En del inreder med jacuzzi, eller bastu i badrummet. Då använder man badrummet för att kunna varva ner och bli avslappnade. Så, om det är dags att renovera badrummet, kan man tänka igenom vilka behov man har, vad man önskar sig av badrummet och vilken nivå på budget man kan tänka sig.

Din budget sätter gränser för badrumsrenoveringen

Det finns inredning som kräver allt från endast 50-60.000 kronor till 500-600.000. Det är din budget för renoveringen som sätter gränserna. Ska du renovera allt i ditt badrum bör du räkna med minst 4.000 kronor per kvadratmeter, efter ROT-advraget. Då räknar vi med både materialet i en slags standardnivå och arbetskostnaden. Lägre pris än så innebär att du återvinner och återanvänder material, antingen det du redan har, eller återvinner någon annans inredning som de inte önskar sig. Det kan du få gratis bara du kommer och forslar bort det åt dem som inte vill ha det längre.

För den som vill lägga mycket på badrumsrenoveringen

Upp till en halv miljon i renovering får du fina kakel, klinker, badkar, handfat och toalett och till och med de stenmaterial som du kan behöva. Är det så att du vill lägga stora resurser på din badrumsrenovering är det mycket som du kan inreda det med. Varför inte mura ett eget badkar? Marmor är ett otroligt vackert och tåligt stenmaterial för badrumsrenoveringen. Marmor är ett mycket lyxigt material som gör badrum mycket vackra. Vit marmor är mycket snyggt till guldbeklädda kranar och blandare.

Anlita hantverkare som gör ett noggrannt arbete

Vill du anlita en renoveringsfirma, är det viktigt att alltid anlita någon som har de rätta certifieringarna, kompetens och utbildning. Även en god portion erfarenhet är viktigt. Dessutom är det bra om man kan anltia en entreprenad som kan leverera både VVS-arbeten och elektrikerarbeten.

Behöver du en badrumsrenovering kan du alltid börja med att googla badrumsrenovering Sollentuna, till exempel, om du nu bor i Sollentuna. Annars skriver du in din ort i Googles sökfält.  Det är en god idé att anlita en renoveringsfirma som arbetar när din hemort, då arbetsresor till och från företaget inte är avdragsgilla. Det är det endast arbetet som är. Inte heller byggmaterial är avdragsgillt. Anlita bara företag med goda referenser.

15 Jun 2018