Badrummet gör mycket för helhetsintrycket i hemmet

Hallen ger gästen det första intrycket av din bostad. Men det är i regel två andra rum som påverkar totalupplevelsen mer av en bostad. Det är köket och badrummet. Inte så konstigt att många som ska renovera inför en försäljning väljer att satsa på badrumsrenovering eller köksfix.

Vi bryr oss helt enkelt om badrum. Självklart för att de är helt nödvändig för att vardagen ska fungera, men också för att vi vet att de lätt slits ner och blir ofräscha. Det kostar också en hel del att riva ut och göra en badrumsrenovering. Men om man gör det innan försäljning kan man verkligen få ut mer pengar för sitt gamla boende. Ett nytt fräscht badrum signalerar att här bor människor som vet hur man tar hand om ett hem.

Välj bra material till badrumsrenovering

Sovrum, hallar och barnrum kan tapetseras om många gånger. Men badrum är något vi mer sällan satsar på att renovera. Därför är det viktigt att välja material som är bra och som håller länge. Det gäller självklart rent funktionsmässigt - golven ska tåla väta, väggarnas kakelfogar ska hålla och duschhörnans material ska inte bädda för en fuktskada.

Men när du väljer material ska det också vara färger, former, kakel, klinkers och saker som du kan leva med länge. Siktar du dessutom på att sälja ditt hem är det viktigt att badrummet ser ut på ett sätt som andra kan tänka sig att ta över. Kom ihåg att vi köper med ögat. Det kan bli dyrt att tänka för mycket på trender just i badrum som vi sällan renoverar. Tänk istället långsiktigt så blir du nöjd längre. Och kommer det en köpare som vill ta över ditt hem kan hon eller han också betala extra för ett badrum som känns nytt och fräscht.

På samma sätt som ett nytt badrum kan locka köparen, kan fel sorts badrum verkligen stöta bort köparen. En halltapet är ingen stor sak att tapetsera över eller på annat sätt förändra. Men badrum! Det kräver mycket mer av köparen att riva ut ett helkaklat badrum som han eller hon ogillar och sätta in ett nytt. Det blir en kostnad som köparen naturligtvis räknar in i priset. På så vis kan man säga att en dåligt badrum säker slutpriset på ditt hem när du ska sälja.

Om du är tveksam till att renovera ditt badrum innan försäljning kan det var klokt att låta bli. Ser det hyfsat fräscht ut är det kanske bättre att låta den nya ägaren lägga pengar på att göra en egen badrumsrenovering i sin stil. Du kan däremot göra ditt bästa vid visningen genom att plocka bort små mycket lösa saker som möjligt. Tandborstar, schampoflaskor och extra toarullar ska bort! Plocka undan små personliga småsaker som ingen annan vill se. Ge istället plats för gröna växter i badrummet. Det kommer stort under 2017 och ger automatiskt en positiv känsla för de flesta.

4 Apr 2017