Badrumsrenovering Eskilstuna - vad ska man tänka på?

Vad ska man egentligen tänka på inför en badrumsrenovering i Eskilstuna? Badrummet har blivit ett av de mer populära områden i hemmet då det kommer till renoveringar. Tillsammans med ett snygg kök så kan badrummet sätta en standard för övriga bostaden och bidra till en ökad trivsel - och ett positivt intryck hos gästerna.

Det handlar emellertid om ett ganska stort projekt. En badrumsrenovering gör man inte på måfå och som en följd av ett infall. Det kräver planering och det kräver kunskap. Vi tänkte här gå igenom några punkter som är värda att ha i åtanke - både inför och under - en badrumsrenovering i Eskilstuna.

  • Hur vill du ha det? Det första steget handlar om att hitta rätt stil. Vill du ha ett helkaklat badrum eller vill du ha exempelvis plastmatta? Det finns idag hur många lösningar som helst och urvalet kan nästan bli övermäktigt. Det finns så många val att göra att man kan bli desillusionerad. Ett tips: använd internet som inspiration. Exempelvis Pinterest och Instagram är två bra medier att använda sig av gällande badrum- och badrumsinredning. Ska du anlita professionell hjälp så kan du alltid be om referensbilder och få ytterligare inspiration. Gällande trender så kan man idag se att den svala, strama och naturnära skandinaviska looken är fortsatt het. Den ger ett lugn och det är något som många idag behöver, helt med tanke på den stress som finns i mångas vardagsliv.
  • Vem ska göra jobbet? En badrumsrenovering i Eskilstuna ska ske på ett fackmannamässigt sätt. Det innebär inte att du själv inte kan göra jobbet - men det kommer att ställa krav på att du följer de regler som finns vad gäller arbete i våtrum. Viss hjälp kommer du att behöva. Exempelvis en elektriker är ett måste för att dra el och ser man till rördragning så kommer en rörmokare att erbjuda dig en större säkerhet. Att vatten- och fuktskador ökar i Sverige och där en badrumsrenovering ofta är orsaken till detta bör man ta på allvar. Rådet är att man tar hjälp med en badrumsrenovering i Eskilstuna om man är minsta osäker. Det kostar - men det handlar också om en investering.
  • Vad kostar det? Vad gäller kostnaden för en badrumsrenovering så är det svårt att säga en exakt summa. Den beror helt på hur mycket du kan göra själv och på vilket material du väljer. Ett badrum på 10 kvm och där du tar hjälp hela vägen kan kosta omkring 120.000 kronor inklusive Rot-avdraget. Det är ganska rimlig uppskattning, men som sagt - allt beror på material, hur mycket du gör själv och vilket företag du anlitar.
  • Hur hittar jag rätt företag? Det viktigaste är inte priset, det viktigaste är att du får kvalitet på jobbet. Se till att kolla upp företagen du tar in offerter från. Ring referenser, kolla med Skatteverket, gör en check hos Kronofogden och försök att bilda dig en bra helhetsbild av företaget. Kom även ihåg att titta på yrkesbevis, certifiering och andra saker som visar på att företaget klarar av en badrumsrenovering i Eskilstuna.
10 Jan 2022