Betongpumpning för en stabil grund

Att gjuta en bra grund kan kräva speciallösningar för att komma åt. Anlita en erfaren firma inom betongpumpning för en kostnadseffektiv lösning för betongen.

När man bygger en fastighet av något slag vill man gärna ha en rejäl betongplatta i botten. Kombinationen av betong och armeringsjärn gör att det blir stabilt och rejält. Det är dock inte alltid som ett gjuteriarbete är så enkelt som att gjuta en bottenplatta.

Man kanske behöver gjuta en våning upp eller komma åt runt olika krökar där betongen ska ner. Då kan man anlita en firma som är erfaren och arbetar med professionell betongpumpning. De har olika möjligheter och alternativ för att kunna pumpa in betong i bygget. Behöver man en stor räckvidd så kan man använda sig av en mastpump.

Betongpumpning på många olika sätt

Mastpump fungerar även bra om man behöver nå högt upp när man ska gjuta. En klassiker är att man använder sig av självfall för betongen. Då låter man betongen rinna ner och det är perfekt för exempelvis husplattor. Andra gånger kan det vara problem att komma åt med betongen. Då kan man använda en bask som lyfts på plats av en kran till gjutplatsen.

Det som för utomstående kanske är mest spektakulärt är lösningen för att leverera betong till svårtillgängliga platser. Då tar man helt enkelt hjälp av en helikopter som lyfter betongen på plats i exempelvis en bask. Betonggjutningen blir plötsligt mycket enklare att lösa även på en svårtillgänglig plats. Dessutom kanske lite häftigare, när man får använda helikopter för att fixa jobbet.

31 May 2023