Billigare dränering i Stockholm

Fördelen som finns i att bo i en större stad som Stockholm är att man kan använda sig av konkurrensen som finns inom olika områden – oavsett egentligen vilket – för att få fram ett billigare pris för den produkt eller tjänst som man söker och behöver. För mer kostsamma projekt i hemmet så kan just denna konkurrens vara väldigt avgörande och om vi som exempel på detta säger att du äger ett hus i Stockholm och upptäcker att det börjar bli dags för en dränering.

En dränering är något som alltid kostar mycket pengar för en husägare – man får räkna kallt med att summan, inklusive rot-avdraget, kommer att hamna någonstans mellan 50-70.000 kronor beroende på hur djupt man måste gräva. I Stockholm har man i och konkurrensen en större chans att hamna i den lägre prisnivån och detta tack vare att man som kund kan kontakta så många företag som möjligt, ta in offerter och därefter ställa dessa mot varandra. I en mindre stad så får man på ett annat sätt acceptera den prisbild som finns mellan de färre företag som erbjuder tjänsten.

Ordet dränering går med lätthet att byta ut till vilket område som helst där det finns en hög konkurrenssituation – snickare, målare, rörmokare och så vidare. Det som dock kan ställa till det här gäller det faktum att kvaliteten på jobben även de är väldigt varierande och då det kommer till just en dränering så är detta något som man som kund verkligen bör ha i åtanke.

Det vill säga – bara för att kostnaden blir lägre i Stockholm så innebär inte detta att jobbet blir korrekt utfört och då det kommer till en så viktigt detalj som en dränering så finns det ingen anledning att chansa; det är alltid bättre att betala lite extra för att jobbet ska bli så bra som möjligt. Sparar man in pengar och väljer det billigaste företaget så löper man också en stor risk att jobbet inom några år måste göras om – till samma höga kostnad som vid den första dräneringen.

Därmed inte sagt att alla billigare företag håller en låg kvalitet – utgångspunkten ligger istället på ett annat område: din förmåga att göra en research.

Undersök företagen innan du skriver på kontraktet

Står man inför att genomföra en dränering och har gjort som vi nämnde ovan – tagit in flertalet offerter från flera olika företag – så återstår det viktigaste i form av att hitta rätt företag. Här finns det egentligen inga klara ledtrådar dock. Visst, man ska alltid kolla efter vilka certifikat företagen har och att personalen har rätt sorts utbildning – men efter det så kan det vara svårt att säkerställa att den firma man anlitar håller måttet.

Ett tips är att man alltid ber om referenser från tidigare kunder och att man även ringer till dessa. I en bransch där det ställs så höga krav på kvalitet och korrekta jobb så måste man ta sig tiden att kontakta tidigare kunder och detta då just dessa är den bästa referensramen man kan hitta. Kan inte företaget erbjuda några nummer eller andra kontaktuppgifter till sina tidigare forna uppdragsgivare så bör man istället välja ett annat företag. Vid en dränering så kan man helt enkelt inte chansa.

Mer info finns här

31 Oct 2017