Building Information Modeling - BIM

BIM är en digital process som används vid byggnationer av alla typer av fastigheter. Det är oftast implementerat av företag men används även av privatpersoner.

Ju mer information du har och ju enklare du har att hålla koll på den, desto bättre och tryggare process och resultat kommer du få. Ändå har många byggplatser känts lite som ett kök med många kockar som inte alltid pratar med varandra. Och som plötsligt kan råka få slut på en ingrediens utan att påtala det för någon annan, i god tid.

Av den anledningen har BIM framtagits. En digital process där du kan se hela byggnationen in i minsta detalj. Med detaljerad geometri, all möjlig materialinformation och precis allting annat som du kan behöva för att kunna bygga fastigheten. Men att även kunna göra det så snabbt och billigt som bara är möjligt.

Jobba med BIM

Den som lär sig att jobba med BIM kommer upptäcka hur mycket enklare det är att få en god överblick över processens alla delar, emot om du själv ska gå ut och se hur det ser ut på plats. Eller försöka få information från alla berörda parter.

Men det kan ändå ta lite tid för dig att lära dig allt inom BIM. Därför går det att anlita en konsult inom BIM som är specialist på allt som har med det att göra. Det kan även finnas en poäng i att ha någon som är fristående från den dagliga driften och enbart kan fokusera på BIM.

19 Aug 2023