Bygg altan eller balkong enligt husets arkitektur

Snart är det dags att plocka fram altan- och balkongmöblerna och sätta oss utomhus för att njuta av det vackra vårvädret. Vi är som grävlingarna som vaknar ur vårt ide och kryper fram i solljuset. Vi super in så mycket av solens ljus så mycket vi bara kan, eftersom det inte är något som vi har tillgång till under resten av årets dystra klimat här uppe i Norden. Har man ingen altan, blir det lite svårare att njuta utomhus. Då gäller det att bygga en altan, en terass eller en uteplats med till exempel plattor på favoritstället utomhus.

Anlita en professionell snickare i Uppsala

Om du tycker det är svårt att göra på egen hand, är det en bra idé att anlita ett proffs som kan göra det åt en. Bor man i ett K-märkt hus, vilket innebär att kommunan där du bor, anser att huset inte ska göras om, som är från en tid då man vill bevara husets ursprungliga utseende, kan det vara svårt att få bygglov om du inte kan bevisa att altanen eller balkongen kommer att byggas i precis enlighet med husets arkitektur.

Speciellt kan det drabba hus, eller lägenhetsinnehavare i Uppsala, där husen är mycket gamla i centrala staden. Uppsala är en av landets äldsta städer. Att bo i Uppsala är som att bo mitt i Sveriges historia, vill man kan man känna historiens vingslag i gator och torg. Man kan besöka Gamla Uppsala och kungahögarna där. Man kan gå på landets äldsta universitet och ”hälsa på rektorn” vid Carolina Rediviva, äta champagnefrukost och göra sin egen farkost lagom till Valborg och bli kall i forsränningen som äger rum i Fyrisån och som kan beskådas av alla uppsalabor, som vill det.

Det är en förmån att få bo i Uppsala

Det är helt enkelt en förmån att få bo i Uppsala. Vill du renovera om ditt hem, bygga ut eller bygga nytt kan du anlita en snickare som kan byggnadsvård och som är måna om att inte göra om den stil och arkitektur som är förhärskande i den gamla, anrika staden. Varför inte anlita en hantverkare som kan ta ett totalansvar för bygget. Det innebär att du inte behöver hålla reda på olika hantverkare för att få den tillbyggnad eller renovering som du vill ha hemma. De håller kontakten med lal slags VVS-montörer och elektriker. Du slipper det ansvaret och kan släppa ansvaret till betrodda snickare. Då får du snickare som är lyhörda för vad du önskar och hur du vill ha det. Läs mer om snickare i Uppsala på: http://www.snickareuppsala.nu.

25 Apr 2018