Bygg ihop ditt eget hus

Gediget och stabilt är lika med ett hus i timmer. Tjocka stockar som kapas för att passa ihop i något som liknar ett tredimensionellt pussel. Ett hus som kan bli ditt och som du kan bygga själv.

Vad ett timmerhus är, vet du säkert redan. De där husen som man oftast ser uppåt landet och som består av väggar som är sammansatta av trädstammar. Om du har varit inuti ett sådant hus så har du säkert även sett att det inte bara är fasaden som är i timmer. Även väggarna inuti huset är skapade på samma sätt, vilket ger hela huset en gedigen och mycket speciell stil. Dessa timmerhus har nu börjat sprida sig över hela landet, från högst i norr till längst ner i söder. Timmerhusen som du oftast stöter på som små stugor vid sidan om skidorterna, men som också finns som stora hotell eller tvåvåningsvillor.

Ett pussel med trä

Det som är speciellt med timmerhus är inte bara byggstilen och utseendet. Timmerhus är också ett slags hus som du ganska lätt kan bygga själv. Om du beställer en byggsats så kommer du få instruktioner som påminner om de möbler som kommer i platta paket. Är ni två personer, eller fler, så kommer ni lätt klara av att bygga ett eget hus. Kanske börjar ni med ett förråd eller en gäststuga? Och vill ni flytta huset så är det bara att plocka ner det och bygga upp igen på någon annan väl utvald plats.

31 May 2021