Byt färgnyans efter humör och smak

Om man satsar på väggar, tak och golv som är målningsbara så har man ett lätt och roligt hemmaliv framför sig. Man kan variera sig från en vecka till en annan med färg, helt efter den egna smaken.

Det enkla livet kan betyda så många olika saker för så många olika människor. En del ser det som ett liv där det finns harmoni. Andra där man inte behöver arbeta. Eller där man lever utan en massa tekniska prylar. Men något som säkert de flesta håller med om är att enkelt liv, är ett liv där allt man gör är så enkelt som möjligt att utföra. Antingen man då ser det som ett liv med färdigmat, diskmaskin och så vidare.

Allt man gör kan man se till att göra enklare eller svårare. Till exempel kan man välja att lägga ett golv som är extremt hållbart för att slippa lägga om golvet under många år framöver. Fast samtidigt är det ett golv som inte går att förändra lika lätt som ett mer underhållskrävande golv. Som ett slipningsbart golv, där man kan förändra ytbehandlingen efter varje slipning.

Lägg en smällare i målarfärgshinken

En av de mest kända engelska komikerna gjorde det lätt för sig vid en ommålning av lägenheten. Han lade helt enkelt en smällare i färghinken. Och vips så var precis allt i lägenheten målat. Nu är det inte en metod som fungerar som i filmen. Men ser man det som en grundidé så är den inte så dum. För om man bara har ytor i bostaden som går att måla så kan det också ses som ett möjligt enkelt liv. Och dessutom ett ombytligt, kreativt och roligt liv.

Involvera hela familjen

Med flera ytor som går att måla så har man alla möjliga val att göra. Vill man slippa göra målningen själv så kan man alltid anlita en målare i Västerås för uppdraget. För då har man bara det roligaste och enklaste att göra. Nämligen att fatta beslut om vilken färgnyans man ska ha. Är man flera i familjen så kan man låta alla få vara med och säga sitt. Och när det gäller barnens rum så kan man unna sig att vara så pass generös och modig att barnet själv får bestämma hur det vill ha det. Blir man inte nöjd så är det bara att måla om. Det är inte svårare än så.

31 Oct 2020