Dags för nya golv?

Golven är den yta i bostaden som drabbas av mest slitage. Du går på det, du ställer tunga möbler på det, du drar in smuts, dina barn leker på golvet, du kanske tappar något på det, någon kanske går in med klackskor och så vidare. Golvet tar emot mycket stryk och detta gör att man då och då måste se över vilket skick golvet i fråga har. Ett golv fyller nämligen även en stor estetisk funktion - det upptar så mycket yta att det påverkar hela intrycket av det rum det ligger i. Ett slitet golv i exempelvis vardagsrummet kan vara förödande sett till helhetsintrycket - oavsett hur moderna möbler du har, oavsett hur du möblerat och oavsett hur din inredning i övrigt ser ut.

“ Går dina golv att slipa så är detta ekonomiskt fördelaktigt. Om inte, då kan det vara läge att kontakta en golvläggare och undersöka vilka golv som skulle passa i bostaden “

Upplever du att dina golv är slitna så kan det första steget vara att undersöka huruvida dessa går att slipa. En golvslipning är ett billigare alternativ och det gör dessutom ofta att golven behåller sin naturliga charm. Bor du i en äldre bostad i Stockholm så är det troligt att de golv som ligger i denna har en inneboende patina och att de har satt sig; en golvslipning - med tillhörande eftervård - skulle ta fram skönheten igen. Om det är möjligt - en golvslipning.

“ Att lägga golv är en konst. I synnerhet om det handlar om någon typ av parkett eller om ett massivt trägolv. Ta hjälp av en golvläggare i Stockholm “

Om inte, ja, då är det dags att byta golven. Innan vi går in på vilka alternativ som finns så ska vi säga att det bästa är att ta hjälp av en golvläggare. Att lägga golv är en konst - i synnerhet om det handlar om parkett eller något typ av massivt trägolv. Lägger du golven själv så riskerar du att få ett betydligt sämre resultat och golv som spricker, får bubblor eller som på något annat sätt går sönder. Ett golv lagt av en golvläggare kan hålla i en livslängd - därför är det en investering till din bostad i Stockholm.

Tänk tidlöst och låt en golvläggare lägga en fiskbensparkett

Ser man till vilka golv som gäller så kan vi säga att man bör vara lite försiktig gällande trender. Ett golv ska, som sagt, ligga under en längre tid och det kan vara en bättre idé att hålla det lite tidlöst än att experimentera för mycket. Vi tycker att du ska försöka matcha golvet mot din övriga bostad - bor du i en äldre våning i Stockholm så kommer förmodligen en klassisk fiskbensparkett att göra sig ypperligt.

Fiskbensparketten har för övrigt kommit starkt på slutet. Väljer du det golvet så bör du definitivt ta hjälp av en golvläggare; det golvet läggs med speciell teknik där varje stav måste passas ihop perfekt. Missar man en stav - ja, då kommer hela golvet att se konstigt ut; en golvläggare har vanan, erfarenheten och verktygen för att göra jobbet på ett perfekt sätt.

En annan viktig detalj gäller var i bostaden golvet ska läggas. Här bör du tänka att vissa rum - hall och barnrum - har ett hårdare slitage och att golvet i fråga bör vara anpassat efter detta. Med detta kan en golvläggare hjälpa dig att hitta rätt hårdhet och material.

Läs mer på http://www.golvläggarestockholm.net.

14 Dec 2017