De fem stegen innan du börjar renovera badrummet

Omgörning i hemmet? Ska du renovera delar av ditt hem för att äntligen skapa den miljön du alltid har drömt om? Du vet väl hur du ska förbereda allt på bästa sätt? Om inte så har vi listan för dig.

Börja med att beställa ett kostnadsfritt hembesök av firman som ska utföra badrumsrenoveringen. Där ni pratar om vad du vill ha hjälp med, de bedömer förutsättningar, tidsåtgång etc. Ni tittar även på materialförslag och liknande så de kan förbereda en offert vilken du tar ställning till innan jobbet kan börja. När du har bestämt dig för en leverantör gäller det att förbereda så långt det bara går för att möjliggöra en så smidig, effektiv och lyckad badrumsrenovering. Att renovera ett badrum är ett stort projekt och du får räkna med att det tar minst tre veckor - och ofta fyra eller mer.

Förberedelserna som behövs

Som du säkert insett är en badrumsrenovering ett stort projekt, som behöver olika kompetenser och därmed ganska många olika personer involverade i arbetet. Dessutom behövs också stora ytor för material och maskiner. Se till att ha ett rum eller en yta tillgängligt där firman kan placera och förvara saker. Det blir enklare att hålla rent också om de får en egen yta till förfogande. Kanske behöver du flytta ut möbler ur ett rum och därför kan det vara en god idé att planera i tid. Golven i hemmet kommer att kläs med skyddspapp, eller kanske även träskivor för skydd. Möbler och väggar behöver också skyddas från allt byggdamm som kommer att yra runt, och vanligtvis sätter firman upp byggfolie och skapar genomskinliga väggar med dörrar.

Vad mer att tänka på

Vid en badrumsrenovering blir det inte bara mycket spring utan också en del besvärliga ljud som kan påverka grannarna - speciellt om ni bor i en flerfamiljsfastighet. Så se till att informera i god tid att badrumsrenoveringen ska ske. Då slipper ni sura miner från grannar. Det kan också vara en god idé att sätta upp lappar i trappen så grannar kan läsa om vad som pågår och ungefärlig tidsplan. Att riva kakel och bila upp betonggolv låter en hel del, men vanligtvis jobbar ju firman enbart under arbetstid, och då är förhoppningsvis så få som möjligt av grannarna hemma i fastigheten. Du ska även se till att firman har tillgång till extra el och vatten, om det skulle behövas i samband med arbetet. Vi tipsar om att läsa mer på denna sida: https://www.badrumsrenoveringuppsala.nu/

5 May 2020