De hetaste trenderna inom värmepumpar

Värmepumpar har blivit en allt populärarevärmepump uppvärmningsmetod, från Ystad via Södertälje ändå upp till Kiruna i Norr. Men hur ser trenderna egentligen ut när det handlar om värmepumpar? Här gör vi en liten trendspaning som kan hjälpa dig att hitta rätt i värmepumpsdjungeln.

Moderna klassiker som håller sig i topp

Många av de populäraste värmepumparna har varit heta bland villa- och fritidshusägare i många år och ser inte ut att tappa i popularitet på många år. Mitsubishis Electric FH-serie är precis som förra året bland de populäraste pumpmodellerna, precis som Fujitsu Slim. Stabila och säkra värmepumpar som sprider bergvärme i Södertälje likväl som i Sölvesborg och Sollefteå. Dessa pumpar klarar de flesta klimat och förutsättningar, helt enkelt.

En nykomling som blivit lite av en raket på pumpmarknaden är Panasonic HZ9, som har blivit populär inte minst tack vare sin miljövänlighet. Även japanska Daikins nya Siesta C35-R har ett miljövänligt köldmedium och har tack vare detta nått stora framgångar på den nordiska marknaden. En stark utmanare på värmepumparnas topplista!

Bland poolpumparna är trenden fortsatt tydligt. AquaHeat poolpumpar är fortsatt valet för många, och detta ser ut att hålla sig även denna badsäsong. Denna pump vinner ständigt i popularitet tack vare sin enkelhet och driftsäkerhet.

Nya trender förändrar marknaden

Marknaden har förändrats en hel del på senare år när det handlar om värmepumpar. Inte minst är kunderna betydligt mer kunniga och pålästa idag. Inte minst har många har förstått hur pass viktig pumpens effekt den har. Ska en pump kunna värma upp ditt hus tillräckligt med effekt, den måste vara stor och kraftfull nog helt enkelt.

Bland tillbehören till värmepumpar är dräneringstråget fortsatt på modet. Den leder bort fukt och vatten från grunden, och man slipper vattenskador. Andra ofta köpta tillbehör är värmepumpsskyddet och markstativet. En av årets trender ser ut att bli en Wifistyrd klimatkontroll, som är smidig och passar de flesta modeller och användare.

Innovationstakten fortsätter och det kommer att komma många nyheter de närmaste åren. Nya modeller, nya lösningar, nya smartare digitala funktioner. Nya revolutioner väntar inom värmepumpsbranschen!

 

27 Jan 2018