Din ultimata inredningsdetalj och njutning

Vi är många som hävdar att det inte går att leva utan badkar. Vi är inte en högljudd majoritet, men vi finns och märks. Närhelst badrum ska inredas höjer vi rösten. Stark eller svag men inte tyst.

Vi som älskar bad. Vår styrka är vår envishet och vårt slagord lyder “Det får visst plats”! Vi har rätt, också. Modeller och mode varierar och utrymmen må vara stora eller små. Men finns det inte rum för badkar är det inget riktigt badrum, bara en glorifierad toalett.

En dusch eller en duschkabin är en utmärkt nyttopryl och kan med fördel användas i syftet rengöring. Samma funktion fås dock med ett duschhandtag monterat vid ditt badkar. De dagar du har bråttom och inte hinner med annat än grovrengöring kan du ta en dusch stående i badkaret. Så - ett badkar kan ersätta en dusch men en dusch kan aldrig ersätta ett badkar.

Design och komfort är viktigt

Sedan är det ju detta med själva badkaret. Vad vill du ha ut av det som på modernt språk kallas “upplevelsen”? Består dina bad av skönt värmande bad enbart? Har du inställningen att ju mer desto bättre och vill köra med stearinljus och eteriska oljor eller badskum? Badar du i två timmar eller en kvart?

Vissa av oss resonerar också i termer av ju fler desto bättre - alltså önskar man ett badkar som har plats för mer än en person. Det kan vara problem med ett badkar av standardmodell för alla oss normalrunda och välväxta. Å andra sidan går det åt betydligt mindre vatten att fylla karet, vilket sparar massor med energi. Det är viktigt att man är sams med personen man badar med så att det inte uppstår bråk om vem som har störst fötter!

Utseende räknas även det

När det gäller människor är utseende mindre väsentligt. Vacker yta kan dölja mindre önskvärda inre egenskaper och vice versa. Detta gäller icke badkar. Visst, även ett gammalt skrälle till badkar hämtat från kornas äng kan fyllas med vatten, men få av oss entusiaster vill välja ett dylikt badkar annat än i ren desperation.

Det perfekta badkaret är med andra ord det som inte bara kan fyllas med vatten utan också fyller alla dina badbehov. Det ska rymma rätt antal personer och det ska vara otroligt snyggt. Det ska lätt monteras i ditt badrum och tåla dagliga bad utan synbart slitage eller problem. Kommer du att hitta det?

29 Oct 2020