Ditt livs bästa badrumsrenovering

Låt de roliga idéerna möta erfarna proffs. Då blir din renovering av badrummet en succé. Sök balans mellan personlig touch och tidlös design. Brukar vara den vinnande kombinationen.

Svensken flyttar i snitt elva gånger under en livstid. Det innebär förstås inte att vi bygger om varje bostad. I ett nybyggt hus finns sällan skäl och är du ung och student är det svårt att ha råd. Men genom livets skiften kommer det lägen då bostaden behöver fräschas upp. Kanske har du övertagit ett gammalt torp eller satsat på en bostadsrätt. Har det blivit dags att sälja din lägenhet? Innan du köper hem kaklet, duschen och handfatet bör du prata med någon som är kunnig på renovera i badrum och våtutrymmen. Då kan du undvika de värsta fallgroparna och hitta rätt i djungeln av kulörer, fogmassa, handdukstorkar och badkar.

Bostadsmarknaden där du bor

Din bostadsort spelar förstås roll. Många gånger kan en kåk på landet eller ett fritidshus utanför storstadsområdena köpas för ett lägre pris. Då har du förhoppningsvis mer pengar över för en badrumsrenovering eller förbättring av tvättstugan. De är krävande rum att börja stöka med vanligtvis. Red först ut vad som gäller på utsidan av huset. Kolla detaljerna med kommunen för VA-nät och rördragning i omgivningarna. Särskilt om du är i utkanten som till exempel ett sommarstugeområde. Skapa dig också en bild av vad grannar gjort och hur priserna ser ut för nyrenoverade hus. Nästa steg kan vara att alla i hushållet kommer överens om vad som ska med på önskelistan. Vill ni ha en jacuzzi? Vilken färgpalett landar bäst i familjen? Duschar ni ofta? Eller är det viktigt med avslappnande bad? Hur ser förväntningarna ut hos fotbollstjejen, ridande mamman eller sonen med tennistalang?

Lyx och vardag i harmoni

Det är lätt att bli förförd av alla härliga bilder på sociala medier. De dryper av inspiration och det är aldrig stökigt eller mögelskadat i hemmen som skildras där. Alla håller på med yoga och spa, det är aldrig lera på golvet, och inte en bebisblöja eller hög med smutstvätt i sikte. Samla ändå på dig det du gillar, som färger, former eller lösningar. En del av dem går säkert att genomföra i verkligheten. Ta gärna hem färgprover eller köp en billig badrumsmatta för att testa stilen. Men se också till att alla i familjen är ärliga. Det brukar alltid löna sig att lägga tid och energi på förarbetena. Både de mentala och de praktiska.

23 Feb 2020