Du tjänar på att anlita en mattläggare

Många personer ser den professionella hjälpen som finns tillgängligt som lite av ett nederlag. Det vill säga – ska man renovera i sitt hem så ser man helst att man på egen hand håller i hammaren och är den person som styr över verktygslådan.

På gott och ont; naturligtvis finns det ett värde i att klara ava saker och ting på egen hand och visst kan det vara skönt att se tillbaka på ett projekt, klappa sig själv på axeln och tänka – det här gjorde jag på egen hand – men gällande det ekonomiska så tjänar man sällan på detta. Tvärtom. Dels så får man här nämligen väga in att det tar tid – det tar tid från det dagliga jobbet, det tar tid från familjen med mera – och dels också att det ofta handlar om ett stort mått av svinn.

Ett exempel på detta! Du ska lägga in en matta i din bostad i Stockholm och där du väljer bort en mattläggare; du vet måtten och så svårt kan det väl inte vara att skära till och lägga in en matta, det ser trots allt väldigt lätt ut? Här kommer du snabbt att bli varse om att ett på förhand lätt projekt är väldigt svårt i praktiken; du kommer att skära fel, du kommer att missa i skarvar och du kommer att få bubblor på ditt golv – något innebär att du får köpa en ny matta och där den gamla – delar av den åtminstone – kommer att placeras i den kategori vi ovan döpte till svinn.

Inte särskilt ekonomiskt och ställer man detta mot kostnaden av en mattläggare i Stockholm så är det definitivt ett värde – både ekonomiskt, sett till slitet och resultatet – att anlita en sådan.

Rot-avdraget finns av en anledning

Kort och gott – att man vill genomföra saker på egen hand är en sak, men man måste även se till sin egen kompetens och i många fall måste man inse att det inte finns några pengar att tjäna på att genomföra olika renoveringar utan professionell hjälp. Idag mer än någonsin dessutom.

Numera så kan du anlita en mattläggare, en snickare, rörmokare eller en målar och använda det så kallade rot-avdraget och därigenom dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det finns således ingen anledning att välja bort en professionell yrkesman i dagsläget  – åtminstone inte av ekonomiska skäl. Prestigen får man, helt enkelt, lov att lägga lite åt sidan.

7 Jan 2017