Efterfrågan på tystare och mjukare golv ökar

Intresset för ett mjukt och tyst golv har på senare tid ökat med stormsteg. Det är ett så kallat akustikgolv som är populärt att installera i de miljöer som kräver en tyst och behaglig atmosfär.

Ett golv med förmågan att hålla nere ljudvolymen och är mjukt att gå på har blivit riktigt populärt att installera i olika miljöer. Golvet med dessa fantastiska egenskaper kallas för akustikgolv och det installeras i många offentliga miljöer. Det kan vara på sjukhus, skola eller ett äldreboende där det behövs lite extra tyst atmosfär. Akustikgolv är också mjukt och det gör att det passar utmärkt på ett äldreboende där man inte vill att de äldre ska råka ramla på ett allt för hårt golv. Ökningen av akustikgolv kan säkerligen bero på att människan kommer mer i fokus i dessa miljöer och man förstår att det är bra att vistas i tysta lokaler. Speciellt i skolor behövs det lugn och ro så det är en perfekt miljö att fokusera på mer ljudabsorberande material. I många miljöer behövs det mer än akustikgolv för att hålla en bra atmosfär och då bygger man hela lokalen med ljudabsorberande material.

Vad består ett akustikgolv av?

Ett akustikgolv kan vara i flera olika material och vara uppbyggt på flera sätt. De populära golven i plast, linoleum och gummigolv har en stadig ökning på sin försäljning. Dessa golv kan komma i en färdig lösning med en baksida av skum och det är medför en lätthet att installera. Du kan välja att lägga ditt golv själv om du är händig men det bästa alternativet är att ta hjälp av en plattsättare. En plattsättare har erfarenhet av att lägga golv i både plattor och mattor, det gör att du kan känna dig trygg att det blir ett väl utfört arbete. Ett annat upplägg på akustikgolv är att använda sig av två stycken komponenter istället för mattan med inbyggt skum. Denna metod utförs genom att först lägga ett ljudabsorberande material i botten för att sedan lägga golvet ovanpå.

ROT-avdrag

Om man väljer att ta hjälp med golvläggningen så är en fördel att man kan ta del av ROT-avdraget och det innebär att man får arbetskostnaden för en billigare penning. Om man är osäker på hur avdraget görs så behöver man inte vara orolig eftersom de flesta hantverkarna redan på fakturan har gjort avdraget. Det innebär att du kan ta del av avdraget på ett smidigt sätt.

5 Apr 2020