En fasadrenovering i Östergötland kan öka husets värde

En rätt utförd fasadrenovering ska ta hänsyn till husets arkitektur och byggår. Här kommer några användbara tips till er fastighetsägare i Östergötland.

Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening måste ni vårda och förvalta fastigheten på bästa sätt. Till det hör att regelbundet se över fastighetens ytskikt som tak, fönster och fasad. Dessa får inte vara skadade eftersom det då kan komma in fukt vilket kan leda till mögelskador. Mindre sprickor och hål i fasaden kan ni löpande åtgärda och på så vis få den att hålla mycket längre.

Men förr eller senare måste ni utföra en komplett fasadrenovering. Då det inte är alltför ofta som ni renoverar fasaden är det bra att passa på att tilläggsisolera om ni inte redan gjort detta. Om fasaden vid tidigare renoveringar fått sina tidstypiska detaljer borttagna är det bra att återställa dessa då det kan göra att fastighetens värde ökar.

En fasadrenovering ska stämma överens med husets arkitektur

Det bästa är att anlita en byggfirma som är specialiserade på fasadrenovering i Norrköping. Seriösa firmor gör ett kostnadsfritt besök i sammanband med offertförfrågan. Då går ni tillsammans igenom vad som bör göras. En erfaren och kunnig aktör i Östergötland är även väl insatt i byggnadsvård och kan ge tips om förbättringar som stämmer överens med husets arkitektur.

En fasadrenovering är ofta omfattande och kan därför kosta en hel del. Naturligtvis ska ni ta in offerter från flera företag. En stor kostnad är ofta hyra av byggställning. Därför är det bra att samtidigt utföra andra renoveringar som fönsterrenovering eller takomläggning.

2 May 2023