En lägenhetsrenovering ger ökad trivsel

Att flytta ihop och påbörja ett liv tillsammans är underbart. Men, det kan även innebära att man bor på någon annans mandat. Det här är särskilt vanligt om man flyttar in hos den andre och mindre vanligt om man gemensamt köper en bostad. Flyttar man in hos sin partner så kommer det troligen - och i många fall - att innebära att man känner sig som en gäst som bara följer ett väl inrepeterat mönster; dukningen blir likadan, möbleringen densamma, alla saker står där de alltid har gjort - man blir en gäst i det som ska vara det nya hemmet.

Det är då man måste sätta ner foten och visa att man på allvar bor i bostaden och att man i och med detta också har rätt att kräva vissa eftergifter från sin partner. I de flesta fall så kommer partnern i fråga att öppna famnen för en sådan förändring och vara fullt tillmötesgående: det är ju er lägenhet numera och inte hans/hennes. det leder oss till vad som är möjligt att göra och om en lägenhetsrenovering kan vara möjlig? Ja, det kan den definitivt vara.

Om ni bor i Stockholm så kan en lägenhetsrenovering vara exakt det som behövs och som kan göra två liv till ett gemensamt. Det behöver heller inte innebära att hela lägenheten rivs ut och det behöver definitivt inte kosta så mycket pengar. Tvärtom: i Stockholm kan en lägenhetsrenovering bli väldigt prisvärd - oavsett om det handlar om ett större projekt eller enstaka ingrepp.

Så kommer du billigare undan

Det man kan gör ai Stockholm - och i andra, större städer - är att använda konkurrensen och vända den till sin fördel. Konkret så vet ni att A) det finns väldigt många företag i Stockholm som kan genomföra en lägenhetsrenovering från start till mål och B) att dessa konkurrerar med varandra.

Det hela är synnerligen enkelt. Genom att ta in så många offerter som möjligt för er lägenhetsrenovering (var noggrann med att beskriva exakt vad ni tänkt er - var specifika!) så kan ni också få ett väldigt bra förhandlingsläge. Den andra detaljen som kan ge ett bättre pris är inte exkluderat enbart för Stockholm. Där handlar det om Rot-avdraget.

För att använda rot-avdraget och i och med det dra av 30% av den totala arbetskostnaden så krävs två saker. Dels att ni är berättigade att använda det - det kollar man enkelt upp genom att logga in på Skatteverkets hemsida. Kom ihåg: taket för rot-avdraget är personligt och årligt och ligger på 50.000 kronor. Är ni båda berättigade att använda det så har ni således - gemensamt - 100.000 kronor som tak. Nummer två är att företaget ni anlitar är registrerat för F-skatt. Det måste ni kolla upp noggrant då vissa företag verkar ha svårt att begripa detta.

En sista sak dock: lägg inte ner allt krut på att jaga ett billigt pris. Det viktigaste är att hitta ett företag som verkligen kan sköta er lägenhetsrenovering. Här är referenser ett bra verktyg att använda. Ring tidigare kunder och hör er för hur de upplevt företaget och de tjänster de fått utförda.

Läs mer: https://www.lägenhetsrenoveringstockholm.nu.

28 Oct 2018