Ett byte av garageportar kan ge bättre ekonomi

I många fall så handlar det om att man som husägare först måste betala en kostnad för att sedan – efter några år – kunna räkna hem vinsterna. Kort sagt, man gör en investering och om detta sedan handlar om att man byter tak, att man byter energikälla eller där man genomför ett byte av fönster spelar ingen roll. Man är beredd att lägga ner lite pengar för att inom några år kunna skaffa sin en lite bättre ekonomi. Vi har ytterligare en sak att addera till ovan nämnda lista över investeringar – ett område på huset som inte många tänker på och definitivt inte i termerna att de kan spara pengar.

Vilket? Jo, garageportar. Här förutsätter vi dock att garaget i fråga ligger i anslutning till huset och att man således – via insidan – kan ta sig mellan hus och garage. Vi förklarar närmare genom att säga att du äger ett hus i Göteborg och där du upplever att din räkning för uppvärmning är oskäligt hög. Du har gjort det som krävs; du har bytt taket (en stor bov), du har bytt ut dina gamla fönster (en lite mindre bov i dramat) och du har sett till att täta alla eventuella läckage som finns. Förutom då dina garageportar och det är exakt där som många gör fel.

Äldre garageportar är ofta en stor anledning till en hög uppvärmningskostnad och detta då de – på samma sätt som ett otätt tak och gamla fönster – hela tiden släpper in kall luft medan de låter den värme som finns i ditt hus i Göteborg komma ut. Genom att byta ut dina gamla garageportar så kommer du också att sänka dina höga uppvärmningskostnader och det kommer att betala sig inom loppet av några år.

Säkrare hem med nya garageportar

Dessutom så finns det även en annan aspekt som talar för att du ska överväga att byta ut dina garageportar och detta i form av säkerhet och för att förebygga ett framtida inbrott. Ett hus är aldrig starkare än sin svagaste länk och då det kommer till säkerhet så är denna länk ofta något som stavas just garageportar.

Ställer man en inbrottstjuv framför ett hus i Göteborg – eller någon annanstans också för den delen – med äldre, uttjänade garageportar så kommer denne att välja denna väg in. Byter man dessa garageportar mot nya – ja, då är chansen stor att tjuven istället går vidare till ett annat, mer lättforcerat hus i området. Se till att säkra ditt hus – byt garageportar.

Här finns mer info om garageportar för dig som bor i Göteborg: www.garageportargöteborg.se.

20 May 2017