Få snygga fönster i Stockholm

Funderar du på att byta fönster? Är det dags att renovera husfasaden och välja nya fönster? Bor man i Stockholm utsätts fönster för mer avgaser och sot, alger och smuts än på andra ställen i landet. Vi har ju ingenstans så tung trafik som i Stockholm. Ska man slippa undan avgaserna, blir man tvungen att flytta långt utanför Stockholms gränser. De som har hus och behöver byta fönster i Stockholm är tvungna att byta fönster ganska ofta. Dels bör man tvätta fönster ofta, dels bör man även byta ut fönster regelbundet.

Välj rätt fönster i Stockhom

Utvecklingen på fönster har gått otroligt snabbt bara de senaste 20 åren. Här har vi fått en enorm variation på fönster med olika funktioner. Vill man kan man få allt till nästan självtvättande fönster. Jo, det är sant. De har då en yta på utsidan där smuts inte fastnar särskilt lätt. När det sedan regnar, faller den lätt av.

Underhållstfria fönster

Man kan välja fönster som i stort sett sköter sig själva. Då har de ofta en utsida i aluminium, som inte kräver något underhåll. Mot insidan har en träkarm. Den behöver inte målas om förrän om 5-10 år, eller längre tid, beroende på försiktig man är med sina fönster.

Energifönster

Vill man kan man isolera huset bättre med särskilda energifönster. Det är fönster som har en isolering och som inte släpper ut inomhusvärmen. Med hjälp av mellanglasfönster och ädelgas, får man isolerade fönster där inomhusvärmen inte sipprar ut. Med hjälp av energifönster kan du spara in på kostnaderna för uppvärmningen.

Gammaldags fönster med spröjs

Har du ett äldre hus, passar det inte med stora 70-tals fönster. Har man ett hus från sekelskiftet, vill man ha fönster som passa in i den stilen, som till exempel fönster med spröjs. Då kan man beställa sekelskiftesfönster med spröjs som går i aluminium. Då slipper man underhållet av fönster som kan vara svår att sköta själv.

Plastfönster

Skaffar man plastfönster, slipper man också underhållet. Då kan man köpa återvunna plastfönster. Det finns numera miljövänlgia plastfönster som inte kräver så mycket energi, som de gjorde för bara 10 år sedan. Här har utvecklignen gått snabbt framåt. De plastfönster som nu finns på marknaden kräver inte lika mycket energi vid tillverkningen, vilket gör dem miljövänliga. Vill man kan man få plastfönster som är isolerade då man kan få dem gjutna i ett. Nackdelen är den att man inte kan öppna dem, förutom ett litet vädringsfönster vid sidan om fönstret.

17 Sep 2018