Fixa fönsterna - Sänk kostnaderna

Har du gamla fönster i din bostad? Då kan det var hög tid att renovera dina fönster. Den nya tekniken som används vid fönster kan sänka dina kostnader för el hemma.

På sommaren så kan gamla fönster släppa in väldigt mycket värme och då kan du behöva betala mer för att hålla nere temperaturen inomhus. Likväl på vintern, då kan gamla fönster släppa igenom kylan och du får då betala mer för att hålla en skön värme i din bostad.

Självklart är det inte bara gamla fönster som kan släppa in för mycket värme eller kyla. Många i Sverige faller i fällan att köpa fönster som är tillverkad i Centraleuropa. Fönster som tillverkas i Centraleuropa är betydligt billigare än de som är svensktillverkade. Dessa är dock billigare på grund av att de inte är anpassade för samma väderförhållanden som vi har i Sverige. Fönster som fungerar bra i Spanien klarar inte av att hålla emot den extrema kyla som kan infinna sig i nordligaste Sverige och släpper därför igenom mer kyla än vad ett svensktillverkat fönster gör. Svensktillverkade fönster tål snö, kyla och frost, utan att tumma på kvaliteten.

Det finns alltså ett samband mellan svensktillverkade fönster med kvalité med att hålla nere på elkostnaden. Det finns även fönster som kan stänga ute mycket ljud som kan skapa stora irritationsmoment hemma. Att ha ljudisolerade fönster kanske inte är något du sparar pengar på, men du slipper höra bilar, utryckningsfordon och högljudda grannar.

Nuförtiden finns även fönster som inte blir smutsiga lika snabbt som äldre fönster. De är självrengörande och använder naturens egna krafter för att hålla fönsterglaset rent från smuts. Fönstret reagerar på ultravioletta strålar och bryter ner och delar organisk smuts. När regnet sedan kommer så sköljer det bort smutset. Fönstrets beläggning gör även så vattnet sprids ut på fönstret, torkar snabbare än vanliga fönster och ser till att det inte blir några fula fläckar från torkningen. Med dessa fönster får du rena fönster längre och slipper stå med fönsterputsen själv, eller för den delen anlita någon annan för fönsterputsning.

När du köper svensktillverkade fönster så kan du alltid välja fönster efter önskemål så de passar just ditt hus. Du kan få hjälp från start med mätning, beställning, leverans, montering och bortforsling av de gamla fönsterna. Det finns gott om företag som jobbar med fönster, så det är bara att börja jämföra priser och välja det företag som passar dig och dina behov bäst.

25 Jul 2017