Förbättra säkerheten i ditt hem

Stockholm har under senare år drabbats av allt fler inbrott och detta både hos villaägare och lägenhetsinnehavare. Tjuvarna blir allt fräckare och använder sig av mer raffinerade metoder som gör att de hela tiden ligger ett steg före. Vissa typer av inbrott går dock att skydda sig mot då det vid villor i Stockholm ofta finns en gemensam svag punkt dit tjuven söker sig; nämligen garageportar. Tjuvar har nämligen upptäckt att det är just garageportar som är det minst skyddade området på ett hus och här kan man således som villaägare se till att stärka detta område om man bor i Stockholm. Detta kommer dock att ske till en relativt hög kostnad; nya garageportar är nämligen inte billiga – men denna kostnad ska ställas mot den förnedrande – och kostsamma – känslan som ett inbrott för med sig.

Det är, helt enkelt, kränkande att någon okänd varit in i huset, rotat igenom personliga tillhörigheter, stulit saker och lämnat spår efter sig i form av en trasig garagedörr eller en inslagen ruta. Det är detta som man måste försöka förhindra i så stor mån som möjligt som villaägare och som vi sa ovan så är just porten till garaget den svaga länken. Dock ska man även lägga in andra områden på huset; fönster, vindsingång, källare och den vanliga dörren.

Kort sagt; vid varje öppning på ett hus så finns det också en chans att en raffinerad tjuv hittar en ingång och här finns det ett sätt som kan täcka allting; nämligen att utrusta huset med ett bra inbrottslarm. Ett stabilt och bra inbrottslarm i kombination med en säker garageport är något som verkligen försvårar för inbrottstjuvaroch vi sa ovan att kostnaden för garageportar i Stockholm kan vara ganska hög.

Detta är dock en sanning med viss modifikation; naturligtvis finns det olika modeller där prisnivån varierar beroende på både funktioner samt material. Dessutom måste man också ta hänsyn till hur pass stort hus man – det vill säga; hur stort är garaget där porten ska fästas och installeras. Vi sa även ovan att detta verkligen är en investering som fler villaägare i Stockholm borde överväga och detta även om man ser bortom säkerheten för hela huset.

Försköna utsidan på ditt hus i Stockholm

Om man även ser till den rent estetiska aspekten så fyller garageportar nämligen en stor funktion; detta då man numera kan anpassa dessa efter hur husets övriga exteriör ser ut. Man kan således se en investering av dessa i Stockholm som både ett sätt att göra huset snyggare samtidigt som man säkrar upp det rejält.

Det handlar om att slå två stycken flugor i en smäll – man hindrar tjuvar från att ta sig in i huset genom garaget genom en säkrare port och samtidigt så får man på köpet också ett vackrare hus. Det här är verkligen att placera sig ett steg framför en inbrottstjuv; något som verkligen inte tillhör vanligheterna då det brukar vara precis tvärtom i Stockholm.

5 Aug 2017