Förnya hemmet med färg

Med ny färg på väggar och snickerier kan man snabbt och enkelt förnya sitt hem. Men för att det ska bli riktigt bra gäller det att inte slarva med underarbetet. Här följer några användbara tips.

Genom att sätta ny färg och kulör på en vägg kan man förändra intrycket av ett rum, så ska man måla om gäller det att välja rätt. Det bästa är att först provmåla på en mindre yta eller på en kartongbit som man sedan flyttar runt i rummet för att se hur kulören påverkas av ljuset. Både vädersträck, årstid och lampor påverkar kulören, så det kan vara bra att ta tid på sig att välja. I de flesta färgbutiker brukar man kunna köpa mindre provburkar med färg, men en utbildad målare kan också komma med förslag och rekommendationer.

Går det att måla på tapeten?

För att arbetet ska bli snyggt och för att färgen ska hålla länge gäller det att man är noga med förarbetet. Att måla på flera lager av tapet eller färg är aldrig bra då detta kan göra att ytan blir bubblig och släpper, eller att färgen flagnar. Det är därför viktigt att anlita en utbildad målare som vet hur arbetet ska göras. Idag har man också möjlighet att använda sig av rot-avdraget på måleritjänster, så det behöver inte bli så dyrt. Det kan ändå vara bra att först ta in offerter från ett par olika måleriföretag för att jämföra priser. Men det är viktigt att inte bara se till priset utan även titta på referenser. Läs mer om målare på denna sida: målarehägersten.nu

18 Jan 2021