Fräscha upp din fastighet med fasadmålning i Stockholm

Att måla fasaden handlar inte enbart om det estetiska. Fasadmålning i Stockholm är viktigt även för att skydda själva huset och undvika fuktskador och liknande.

Vilket man gillar bäst är kanske en smaksak. Grådask, flagande färg med sprickor kan ju kanske vara attraktivt för somliga. Dock kan man anta att en stor majoritet av alla människor föredrar en fasad där allt är lika fräscht som den dag fastigheten byggdes. Som fastighetsägare är det klokt att anta att husen är mer attraktiva målade.

När det sedan handlar om husets inre skick kan man vara ännu säkrare. Noll procent potentiella hyresgäster uppskattar att huset de funderar på att vistas i har skador som orsakats av bristande skötsel. Det kvittar om det är fuktskador eller skador som gör att man fryser vintertid och svettas sommartid eller om det finns utrymme för fåglar att bygga bon i väggarna.

Fasadmålning lönar sig i längden

Vad säger en nymålad husfasad i Stockholm? Den talar om omsorg om byggnaden och om dem som lever i den. Den säger också att fastighetsägaren eller den aktuella bostadsrättsföreningen har en ekonomi som tillåter renovering och reparation. En fastighetsägare som håller husen i bra skick upplevs som pålitlig och kanske t o m omtänksam.

Har man flera fastigheter är fasadmålning ett stort jobb men även en byggnad är ett större åtagande. Det är viktigt att hitta en bra och pålitlig samarbetspartner som håller vad de lovar och gör ett bra jobb till ett bra pris. Börja med att berätta om jobbet och be om offert.

2 Jul 2023