Ge ditt hem personlig prägel med färg

Renovering och köpa allt nytt? Eller renovering och återbruka allt gammalt. Ge nytt liv åt kära ägodelar genom att t ex måla om dem i färger som får dig att må bra, det är hållbart i längden.

Att renovera ett hem kan ju kosta nästan exakt hur mycket som helst. Men det går ju givetvis att göra på ett mer klimatsmart och hållbart vis också, genom att återbruka gamla möbler och saker istället för att köpa allt nytt.

Genom att ge dina väggar nya färger så skapar du en helt ny känsla. Vilka färger mår du bra av? Känn in skillnaden mellan exempelvis blått och rött eller kanske orange och rosa. Hur påverkas känslorna inom dig? Färgpsykologi är en hel lära som är galet spännande och intressant. Kontaktar du en lokal målare så kan hen hjälpa dig att byta färg på väggarna på ett professionellt sätt.

Hållbara färger för ditt hem

Vilka färger du väljer när du målar ditt hem påverkar hållbarheten på flera vis. Exempelvis kan en försiktigare och enhetlig färg hålla sig längre i olika stilar och möbleringar än en som är väldigt specifik till befintlig inredning. Dessutom finns miljöaspekten och den giftfria aspekten. Vad innehåller den färg som du väljer till dina väggar? Kontakta en professionell målare i Uppsala och be om råd kring giftfria hem och hållbara kulörer. Att tänka till innan är alltid ett kostnadseffektivt knep. Då du slipper ångra dig och behöva göra om målningen inom kort igen.

8 Dec 2020