Geotekniker för att säkerställa projekt

Förr i tiden hände det ibland att man byggde på dålig mark så att byggnaden sjönk. Det behöver inte hända idag då det finns geotekniker som analyserar marken.

Priset på marken hade varit så bra att Eriks förnuft började svaja. För visst finns det lösningar för hur man bygger på mark som inte är stabil? Utan att egentligen veta slog han till och köpte tomten som låg i ett obebott område straxt utanför stan. Det slog honom inte att priset kunde vara lågt på grund av osäkerheten.

Eriks fru hade varit på resande fot och fick veta detta när hon kom hem. Något han oroat sig för. Hon kunde en hel del om byggbranschen och hon skulle bli vansinnig. Han levererade informationen vid kvällsfikat och skyndade sig att förklara att han visste att han handlat lite snabbt. Varpå hon svarade, ingen fara älskling, det finns geotekniker.

Geotekniker – vad är det?

Erik hade suttit som ett frågetecken och hon hade strukit honom på armen och förklarat. En geotekniker är en person som arbetar med att analysera marken. Att anlita skickliga geotekniker innebär att de kan tala om hur man behöver bygga för att få en bra husgrund. Vid porös mark behövs lite andra metoder för stadga.

De visade sig att frun Anna faktiskt kände en så kallad geotekniker som tillsammans med sitt team var otroligt duktiga. Hon kontaktade dem och hyrde deras tjänster åt Eriks företag. Han hade verkligen valt rätt fru och nu skulle han även få bygga det perfekta naturhotellet han drömt om.

28 Dec 2022