Golvslipning i Sollentuna, rätt metod för rätt golv

För golvslipning i Sollentuna finns det företag som levererar rätt slipning för rätt golv till rätt pris. Snabbt, smidigt och alltid med kunden i fokus!

Det är en del skillnad i hur olika typer av golv slipas. Även om man kanske inte ger sig på något så avancerat som golvslipning själv, kan det vara bra att känna till lite generellt om hur det går till innan man kontaktar hantverkaren. Har man lite grundläggande kunskap kan man göra en bättre beställning. Beställer man golvslipning kan det ju vara bra att till exempel ha koll på om man har ett massivt trägolv, lamellparkett eller fiskparkett som ska slipas.

De massiva trägolven slipas med lite större försiktighet än parkettgolven eftersom det är lätt att maskinen fastnar till eller hackar mellan brädorna, eller slipar brädorna olika. Sliptekniken beror också på trägolvets tjocklek. Ett tjockt golv kan såklart slipas lite mer än en tunn lamellparkett som riskerar att spricka vid lite hårdare slipning.

Golvslipning med snygg finish

När själva slipningen är gjord ska man lägga på en finish på golvet. Ett obehandlat trägolv är känsligt och fungerar nästan som en tvättsvamp. Allt som spills dras snabbt in i träet och bildar fula fläckar. Ta kontakt med din lokala leverantör av golvslipning i Sollentuna. De kan ge råd om vilken finish som passar golvet.

En finish ska ju inte bara vara tålig utan även snygg. Det är en avvägning man får göra. När väl finishen har lagts på så brukar man behöva vänta några dagar innan man belastar golvet. En lite spännande tid, man vill liksom bara ut där och trampa och känna, lukta och se.

27 Jun 2022