Golvslipning som inte dammar

Att kunna slipa sitt golv är en fantastisk möjlighet, då det ger golvet en rejält förlängd livslängd. Men många drar sig på grund av slipdammet. Så hur slipar man golv utan att det dammar?

Att ha ett golv som man kan slipa är en investering som gör att golvet får en förlängd livstid. Men ändå drar sig många för att slipa sina golv eftersom dammet som orsakas av slipningen är värre än barren från julens gran. Dammet letar sig in i alla skrymslen och vrår och även om man täcker både rummet och allt däromkring så kan man månader efteråt slå dammet ur möbler och känna hur det kittlar i halsen och näsan. Idag finns det företag som arbetar med golvslipning som annonserar att de arbetar dammfritt som ett försäljningsargument. Och många väljer dessa företag istället för traditionella eftersom det inte blir någon skillnad på slipningen eller ens på priset. Man slipper dock täcka in varenda millimeter av hela bostaden, och grannområdet, och får snabbare tillbaka sitt hem igen.

Hur det går till

I stort sett så är det enda som skiljer en vanlig golvslipning mot en dammfri att golvslipmaskinen har en ansluten dammsugare till munstycket. På det sättet så fångas dammet direkt upp innan det hinner sprida sig runt i rummet. Så med en enkel ansluten dammsugare kan man slippa damm i hela huset. Även om den som slipar har en mask och glasögon så är det betydligt trevligare och mer hälsosamt att inte vara fullkomligt dränkt i ett moln av damm under och efter slipningen. Det är även viktigt att man använder rätt slippapper för att slipningen inte bara ska bli så bra som möjligt, utan för att man ska vara så effektiv som möjligt och arbeta kortast möjligast tid och dra upp minsta möjliga damm.

Övriga fördelar med dammfritt

Även om man utför en dammfri golvslipning så ska man täcka rummets ingångar och eventuell inredning som inte går att flytta. Men det är betydligt enklare att städa efteråt. En annan fördel är att det inte hamnar så mycket damm i luften, vilket gör att man kan behandla golvet betydligt snabbare än annars. Man behöver inte vänta lika länge på att dammet ska lägga sig, eftersom damm inte är en bra kombination med golvlack eller färg. Eller någon typ av golvbehandling. Snabbare, enklare och till samma pris gör dammfri slipning av golv mycket praktiskt. Vi skulle rekommendera att läsa vidare på denna hemsida: https://www.dammfrigolvslipningstockholm.se/

17 Apr 2020