Har du funderat på att slipa betonggolv i ditt hem?

Det finns många som funderar på att slipa betonggolv i Stockholm eller någon annan svensk stad. Det slipade betonggolvet passar fint in i den nordiska stilen.

Nordisk design är känd för att vara avskalad. Inga krusiduller i onödan och ofta färgsatt i lugna, svala färger. Det är därför inte svårt att förstå varför många människor valt att slipa betonggolv i sina nordiska bostäder. Ett mjukt golv i betong går nämligen perfekt ihop med nordisk arkitektur och inredning.

Att slipa betonggolv i Stockholm och andra nordiska storstäder är inget nytt. Detta val av golv har varit på tapeten länge. Kanske har det också att göra med att ett slipat betonggolv är ytterst praktiskt. Det är skönt att gå på, tål en hel del slitage och saknar helt skarvar där smuts och damm kan fastna.

Slipa betonggolv med värme under

Vill man lyxa till sitt betonggolv ytterligare lägger man värmeslingor under det. Få saker är så behagliga att sätta fötterna på som ett varmt och lent betonggolv. Att slipa betonggolv trots att det ligger slingor under golvet är inget bekymmer. Tvärtom tipsar ofta golvläggare om att lägga in värme under betonggolvet för att göra det extra härligt.

Golvet kan även behandlas efter att det har slipats. Allt för att göra betonggolvet extra tåligt. Vax eller olja är populära medel att behandla betonggolv med. Golv på mer utsatta platser, såsom kontorslokaler, behandlas med fördel med medel som gör golvet mer slitstarkt, då många kommer att beträda det med skor på sig.

1 Jul 2023