Här finns takläggarna i Stockholm

Det finns flera vägar att gå för att hitta en takläggare i Stockholm. En väg är att söka via Hitta.se. Genom denna tjänst kan man inte bara hitta telefonnummer och adress till de olika takläggarna utan även se var i Stockholm de har sitt kontor.

Utbudet är minst sagt stort. De företag som noterat hos Hitta.se att de arbetar med takläggning i Stockholm är mer 100 st. En del har specialiserat sig på enbart takrenoveringar och takläggningar medan andra erbjuder betydligt bredare tjänster inom byggnationer.

Var finns då dessa företag?

Södermalm – Här finns enbart 2 företag som erbjuder takläggning. Det är inte så oväntat med tanke på att Södermalm främst är känt för ett stort uteliv och många hotell. Antal företag som arbetar med hantverksyrken är förhållandevis få. Samtidigt behöver man som kund inte ta sig långt för att nå ett betydligt större utbud av takläggare.

Kungsholmen – Även här är det väldigt få företag inom denna bransch, enbart ett företag enligt Hitta.se

Solna – Bara genom att ta sig ut från de mest centrala delarna av Stockholm så hittar man lättare flera takläggare. I Solna finns 5-6 företag inom denna bransch (något beroende på var man drar gränsen för stadsdelen). Nu är visserligen Solna betydligt större än ex. Södermalm men överlag gäller att hantverkarna har sina företag lite utanför stadskärnan. Takläggare har ingen anledning att ha kontoren centralt och betala betydligt dyrare hyror än vad man kan göra en bit utanför stadskärnan.

Nacka – Även Nacka kan stoltsera med ungefär lika många takläggare som Solna kan.

Spelar det någon roll?

Spelar det någon roll var takläggarna finns? Nej, oftast inte. De som planerar att lägga om sitt tak och är i stadiet att jämföra offerter behöver absolut inte ta hänsyn till om takläggaren finns i Bromma, Solna eller på Södermalm. De kommer ut gratis och ger en offert på arbetet. Många är även beredda att åka ett par mil för att ge offert på större projekt.

 För kunden spelar det därmed inte någon roll var företaget finns. Man kommer till största sannolikhet aldrig åka till deras kontor då samtliga träffar sker där projektet ska genomföras. Ovan nämnda jämförelse visar bara på den tydliga förflyttning, av vissa yrkesgrupper, som sker i Stockholm. Det är extremt svårt att få tag på lokaler och hyrorna är mycket höga. Hantverkare behöver lokaler men väljer då hellre att ha dessa utanför innerstan för att hålla nere kostnaderna. Detta i likhet med vissa andra yrkesgrupper. På gott och ont skapas därmed en selektering av företag ”innanför tullarna”.   

23 Feb 2017