Höj din livskvalitet i hemmet

Ska ni äntligen investera i era drömmars badrum? Få förändringar i ett hem ger så mycket lyx som när du unnar dig en uppgradering av just badrummet. Vilken stil väljer du och vilken hantverkare?

En renovering av badrum eller kök är en större renovering i ett hem. De flesta rum kan göras om hyfsat snabbt och enkelt men i dessa rum behövs flera spetskompetenser och större budget.

Att göra om i ett kök kan vara besvärligt då ni tvingas kinesa hos familj och vänner eller äta på restaurang i ett par veckor. Att renovera badrum är oerhört mycket besvärligare och kanske inte lika lyxigt eller socialt tillfredsställande. Hur som helst så finns det få renoveringar som lyfter er livskvalitet och njutning av ert hem så mycket som just den som görs i badrummet. Låt det kosta och se till att det blir bra!

När beslutet är taget

När ni äntligen har beslutat er för att investera, för att unna er, för att renovera ert badrum i Uppsala, är en ny nivå av livskvalitet nära. Nu gäller det bara att välja stil, färger, material och … hantverkare. Hur väljer du hantverkare? Idag finns det olika sajter där man kan göra offertförfrågningar, med olika kvalitet på resultat.

För dig som är smart är det alltid en bra början att fråga runt i ditt nätverk. Känner du hantverkare, känner du designers eller inredare? Kanske är det så att bekanta, kollegor eller grannar nyligen har renoverat med imponerande resultat och livet i behåll. Fråga om rekommendationer. En vän rekommenderar inte en dålig hantverkare, en vän rekommenderar bara någon de varit nöjda med.

Vad ska ni tänka på?

När ni frågat runt och fått tips på x antal hantverkare som erbjuder totalentreprenad på badrum är det dags att boka möten och be om offerter. Personkemi är i detta läge superbra att känna in. Är det personer du trivs att konversera med? Få renoveringar går helt smärtfritt och diskussioner, argumentationer och pengadiskussioner lär dyka upp längst vägen. Känn in om företagrepresentatnten är någon du vill deala med.

Se till att ni vet vad ni vill göra i ert badrum. Beskriv stil, kvalitet, material och färger. Lyssna in hantverkarnas synpunkter och förslag samt begrunda de olika offerterna. Ta inte den billigaste direkt. Väg fördelar och nackdelar. Ett badrum som du renoverar ska du leva med under flera år framöver. Det är stora beslut, ta kloka beslut.

14 Oct 2020