Hur hittar jag rätt målare?

Att måla eller tapetsera ditt hus är ett utmärkt sätt att sätta lite färg på din vardag. Visst är det något som du kan göra själv, men för ett perfekt resultat är det bäst att anställa en målare.

Har du precis flyttat in i ett nytt hem där alla väggarna är tråkiga och vita? Eller bor du kanske i ett äldre hus med tråkiga tapeter som inte passar din stil? Då är det kanske dags att tänka på att slänga på lite färg på väggarna eller att riva ner tapeterna. Att måla är ett tidskrävande arbete, och det kan vara svårt att hinna med det själv. Då vill du anställa en professionell målare som kan utföra arbetet. Att hitta rätt målare är viktigt för att du ska få det resultat som du är ute efter. Du vill självklart se till att resultatet är perfekt. Kolla därför igenom tidigare omdömen från tidigare klienter så du får en seriös firma.

Vad för arbete kan en målare hjälpa dig med?

En målare kan hjälpa dig med med en rad olika tjänster, allt från att måla inomhus, utomhus och även att sätta upp tapeter. Inte enbart detta, en målare kan även hjälpa till med andra tjänster som att måla möbler och staket. En målare ser också till att förarbetet blir utfört på ett professionellt sätt. Om underarbetet inte blir utfört på ett noggrant sätt kommer resultatet inte att bli bra slutet. Det krävs både rätt teknik, färg, verktyg och spackel för att färgen på väggarna ska sitta rätt. Dessutom måste också ditt hus bli skyddat så att färgen inte hamnar överallt. En målare kan fixa allt detta åt dig!

ROT-avdraget gäller för privatpersoner

Om du har stora planer på att renovera ditt hem vill du inte missa det uppskattade ROT-avdraget som ger 30 % av på arbetskostnaden. Detta gäller alltså inte för materialkostnaden. Du kan använda ROT-avdraget för renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader och gäller upp till 50 000 kronor per år. Avdraget gäller enbart för privatpersoner. Firman borde redan dra av kostnaden på ditt offert, men kontrollera alltid detta innan du accepterar ett offert. Ett tips är att samla ett antal offert innan du väljer det som är bäst för dig. Tänk på både pris, kvalitet och när arbetet kan utföras - behöver du vänta eller kan firman börja direkt? Det lägsta priset är inte alltid bäst, utan kvaliteten är alltid det viktigaste.

5 Mar 2020