Hyra kranförare - vanliga frågor

För privatpersoner så blir det mindre vanligt att man behöver hyra en mobilkran och samtidigt - i och med detta - hyra kranförare. Men, det kan komma tillfällen då det scenariot uppenbarar sig och då kanske i samband med ett byggprojekt eller vid en flytt där tunga, otympliga föremål - kassaskåp eller piano - ska flyttas ur en högt belägen bostad.

Här nedan tänkte vi ge några tips, råd och lite information om hur man ska tänka när man ska hyra kranförare och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor. Enligt följande:

Kan man hyra kranförare och kranbil samtidigt?

Ja - och det rekommenderas också. Ska du hyra en mobilkran så kan du också be uthyraren att inkludera en kranförare i offerten. Fördelarna med detta är att du dels garanteras en kranförare som har vana av att manövrera den kran du hyrt - och dels också att han genom detta kan göra ett både säkert och effektivt jobb. Om någonting skulle hända så kommer också uthyraren att ta ansvar för detta, förutsatt att den anställde kranföraren orsakat skadan.

Måste jag hyra kranförare?

Det beror helt på vilken kran du ska använda. Överlag dock - ja. Att hyra en utbildad och certifierad kranförare ger dig en större trygghet i att jobbet utförs på att fackmannamässigt och säkert sätt. Behöver man en kran så handlar det om väldigt tunga lyft och med detta kommer också enorma risker. Att sätta en ovan person bakom spakarna är att utsätta både sig själv och andra för livsfara.

Om jag hyr en extern kranförare - vad ska jag tänka på?

Först och främst så ska du alltid kolla att personen har giltiga certifikat för att få köra den kran du hyrt. Dels så ska du även säkerställa kvalitet genom att kolla upp referenser från tidigare uppdrag. Finns det inga sådana så säger det en hel del om kvaliteten och kunskapen. Där är det bara att gå vidare och påbörja jakten på en ny kranförare. För mer information om hur det går till att hyra kranförare se pmkran.se

26 May 2023