I Göteborg kan kampen för mer färg på vägarna starta med en målare

Färsk statistik bekräftar farhågor som många svenskar haft: Bilarna tappar sin färg. Men med hjälp av en målare i Göteborg kan du bli en förkämpe för mer färg!

De färska siffrorna från Transportstyrelsen är skakande: De tråkiga färgerna blir allt vanligare på bilar. Den färgsprakande fordonsflottan från nittiotalet är snart ett minne blott. Numer är det vita bilar som dominerar, tätt följt av svart och grått. Det är ju inte superkul direkt. Men varför är det så?

Anledningen sägs vara att det inte kostar något extra att köpa en vit bil. Den vita lacken är helt enkelt mycket billigare än de andra färgerna. Det är med andra ord ungefär samma orsak som ligger bakom alla vita väggar i hyreslägenheter – i brist på fantasi får ekonomin styra.

Låt en målare göra din bil bjärt lila

Om du också är rädd för att vita hemshäxan nu har tagit över vägnätet finns det faktiskt något du kan göra. Du kan låta en målare måla om din bil! Måla bilen turkos eller grön eller rosa. Förslagsvis kan du måla den lila, som är den minst populära färgen på nya bilar.

Råd bot på tristessen i Göteborg och låt en målare måla bilen. Du kommer att behöva registrera om den och förmodligen göra någon sorts besiktning men det kommer att vara värt det. Du kan till och med måla bilen i regnbågens alla färger. Jaga bort enformigheten från gatorna. Du kan bli en förkämpe för mer färg i staden!

Vill du läsa mer om målare, gå till denna sida: målarengöteborg.nu

29 Apr 2023