Inred din nya balkong

Är du i färd med att bygga balkong? I sådana fall har du säkert flera tankar om hur inredningen på balkongen ska ut se ut när den är klar. Kanske ska ni ha plats för stora utemöbler och grill, eller så ska ni bara ett litet runt bord och pinnstolar? Oavsett storleken på balkongen du ska bygga finns det mycket att göra när det kommer till inredningen på den. Dessutom går det att göra billigt om man så vill.

Inspireras av vardagsrummet

Vi spenderar allt mer tid utomhus. Så förvånande är det kanske inte i Sverige, då vi gärna till vara på vår och sommar så mycket som det går. Bor man i en lägenhet tappar man mycket av solen om man inte går ner till gården stup i kvarten. Att kunna bygga balkong kan vara guld värt för den som bor högt upp i en lägenhet. Givetvis kan man även bygga balkong på fristående villor som har fler än en våning.

Ett tips för att få din nya balkong riktigt härlig att vara på är att inspireras av vardagsrummet. Sannolikt kommer du att vilja umgås där med vänner och familj – precis som i vardagsrummet. Inred med en trendig matta och bekväma utemöbler. Därtill kan det vara trevligt med ett mindre bord att ställa kaffekopparna eller sällskapspelen på.

Har balkongen skydd från regn?

Ska du bygga balkong har du såklart funderat på detta. Om regn kommer in på balkongen krävs det givetvis mer tanke på vilka möbler man använder sig av, då det gäller att använda sig av möbler som är särskilt väderbeständiga. Även om man kan inspireras av vardagsrummet, som nämnt i rubriken ovan, passar det inte särskilt bra med en lädersoffa på en balkong det regnar på. Istället är det möbleringen man kan inspireras av, som bör bjuda in till umgänge och avslappning.

Tänk på detaljerna

En gammal sanning säger att det är detaljerna som gör helheten, något som visar sig stämma påfallande ofta. En snygg detalj kan till exempel vara att ha genomgående färgmönster. Det här kan vara bra att fundera på redan när du håller på att bygga balkongen, eftersom du kanske vill ha den målad i en viss färg som du sedan kan matcha.

Något som är tacksamt när det kommer till att vara kreativ med färger är blommor. En vanlig trendig detalj kan till exempel vara att ha någon liten möbel i en utstickande stark färg med blommor som matchar det.

1 Jun 2017