Kan man måla utan målare?

Det mest prisvärda sättet att nå största möjliga effekt vid en förändring i hemmet är att måla om. Speciellt om man väljer att göra jobbet på egen hand och utan att anlita en målare. Då handlar det enbart om materialkostnader. Eller? Ja, men man måste dock även ta tidsåtgången i beräkningen. Är du beredd att offra en helg på att måla så kommer du att tjäna pengar. Har du inte tiden som krävs så tjänar du på att anlita en målare.

Det går nämligen inte att påskynda ett målerijobb och tro att resultatet kommer att bli bra - eller att misstagen inte kommer synas. Misstag syns alltid tyvärr. Det kommer att synas om du fuskat med förarbetet, det kommer att synas om du missat en fläck, det kommer att synas om du målat för tunt eller om du haft för mycket färg.

Därför så handlar det ofta om att många gör fel då man väljer bort en målare - man vill tjäna pengar, men priset man får betala är att bostaden blir fulare som en följd av slarv, okunskap och brist på tid.

Det finns prisvärda målare i Stockholm

Vi skulle säga att många skulle tjäna på att anlita en målare sett till det kvalitativa jobbet man får. Dessutom - är det verkligen så dyrt? Tänk så här: du kommer att få köpa allt material. Du kommer att få köpa penslar, färg, rollers, maskeringstejp, täckplast, slippapper och så vidare. Det är en kostnad som kan bli billigare om du anlitar en målare. Detta då en sådan ofta får köpa till bättre priser genom speciella rabatter.

Det andra handlar om det faktum att du kan använda ditt rot-avdrag för en målare och i och med detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden - med ett årligt tak på 50.000 kronor.

En tredje detalj som du kan dra fördel av handlar om konkurrensen i den stad du bor i. Det vill säga; finns det många målare i din stad så kan du - genom att ta in flera offerter - också skaffa dig ett ypperligt förhandlingsläge. Här blir naturligtvis fördelarna större för dig som söker en målare i Stockholm då det, utan tvekan, finns flest sådana där.

Vi ska även säga att det viktigaste är att jobbet blir korrekt utfört. Även om du anlitar en målare så kan det bli fel och detta som en följd av att det - tyvärr - finns ganska många oseriösa aktörer på marknaden. Kolla alltid referenser, kolla om det finns F-skatt (annars kan du heller inte använda Rot), se över om man har kollektivavtal och är anslutna till någon branschorganisation och se över om det kan finnas andra detaljer - betalningsanmärkningar, listade hos ARN - som kan vara indikatorer på att något är galet. Har du bara tid med en av dessa undersökningsdetaljer? Välj referenser. En nöjd tidigare kund är alltid en stark punkt då det gäller att välja målare.

Läs mer på http://www.målarenstockholm.se.

9 Nov 2018