Köksrenovering – dyrt men prisvärt?

Att bygga ett nytt kök är ett av de största renoveringsprojekt du kan ta dig för i din bostad, möjligtvis med undantag av en badrumsrenovering. En köksrenovering kräver kunskap inom en rad hantverksområden, inklusive el och VVS. Det är därför inte det ideala hemmafixarprojektet, utan bör hellre lämnas åt en renoveringsfirma.

Det är i regel dyrt att renovera köket. Priset beror förstås på vilket kök du bygger. Ett monteringsfärdigt kök från IKEA är så klart billigare än ett arkitektritat platsbyggt kök, men det innebär ändå en ganska stor kostnad. Vilka vitvaror och ytmaterial du väljer på skåp och arbetsytor spelar förstås också in. Men vid en köksrenovering kan du ändå för det mesta räkna med att kostnaden blir en investering, eftersom värdet ökar på bostaden.

En köksrenovering höjer värdet på bostaden

Enligt många mäklare är det bästa man kan göra inför en bostadsförsäljning att renovera köket och badrummet. I Stockholm har det blivit större konkurrens om köparna sedan amorteringskravet infördes, och många spekulanter är ute efter bostäder som inte behöver renoveras direkt utan som har välbyggda och säkra badrum och kök. En köksrenovering gör därmed din bostad mer åtråvärd på marknaden och chanserna till ett högre slutpris ökar.

Köksrenovering i Stockholm

Du ska alltid anlita proffs vid en köksrenovering. Då vet du att du får ett kvalitativt och säkert kök som uppfyller de krav en framtida köpare ställer. Det finns många renoveringsfirmor i Stockholm som erbjuder totalentreprenad på köksrenoveringar. En totalentreprenad innebär som namnet antyder att firman tar hand om alla moment vid renoveringen. Detta kan de göra genom att de har en rad olika kompetenser bland sina anställda. Vid en köksrenovering krävs såväl snickare som målare, plattsättare, elektriker och VVS-montör. Att anlita alla dessa hantverkare för sig skulle bli dyrt och svårhanterligt. Vid en totalentreprenad skriver du bara ett kontrakt med renoveringsfirman, så tar de hand om hela projektet och synkroniserar sina arbetsinsatser så att renoveringen flyter på snabbt.

Neutralt kök bäst inför en försäljning

Om du inte planerar att sälja din bostad kan du vid en köksrenovering helt låta din egen smak råda, och ta ut svängarna så mycket du känner för. Men om du planerar att sälja bostaden inom några år kan det vara bättre att tänka neutralt och låta köket bli mer klassiskt. Efter en renovering håller ett kök länge, och vill du att det ska tilltala andra är det bäst att bygga ett kök som inte sticker ut för mycket.

Det finns många exempel på kök som är eleganta på ett tidlöst sätt, och här kan renoveringsfirman säkert hjälpa dig att välja rätt. Det kan också vara bra att undvika de allra senaste trenderna, eftersom dessa har en tendens att blåsa förbi ganska snabbt och göra att köket känns omodernt redan efter några år.

På denna sajt kan du läsa mer om hur en köksrenovering går till: https://www.köksrenoveringstockholm.com.

16 Mar 2019