Köksrenovering – några tips som lyfter ditt kök

En köksrenovering räcker långt – men här bjuder vi på några tips som gör ditt kök till den där oasen som du drömmer om. Design och inredning som inte behöver kosta så mycket men ändå ger ditt kök –och ditt hem ett lyft.

Ett mer personligt köksbord

Ett suveränt sätt att ge ditt kök en prägel som speglar dig själv och din egen mentalitet. Byt ut standardbordet från det stora möbelvaruhuset mot något mer originellt. Ett furubord köpt i andra hand eller ett gammal lantligt bord från farmor och farfar kanske kan vara något för dig?

Se över alla detaljer i ditt kök

Det enklaste sättet att förnya och fräscha upp ett kök som tappat sin forna glans är att byta ut knoppar eller handtag på köksluckorna. Ett par helt vanliga standardluckor kan ges en helt ny touch bara genom att du gör en extra ansträngning att hitta exakt rätt beslag. På dagens marknad finns det ett närmast obegränsat utbud i en rad olika stilar – du hittar garanterat något som passar perfekt för just din köksrenovering.

Mera färg!

Visst blir man glad och uppiggad av lite kulör i vardagen. Måla om dina köksluckor i älsklingsfärger redan idag. I kombination med dina nya beslag i punkten ovan så kan du ge ditt kök en färgglädje som du inte trodde var möjlig! Möjligheterna till lek och kreativitet är oändliga, bara fantasin sätter gränser.

Måla kaklet!

Du som var så nöjd med kaklet när du lät köksrenoverarna sätta in det. Men om du har ledsnat på färgen eller mönstret så går det alltid att måla om det. Särskilt är detta en bra och ekonomisk lösning om du inte vill riva upp allt igenom. Att måla om kaklet är en suverän metod att skapa ett nytt kök med enkla medel. Färg och form!

Kökslampan

Titta uppåt och där i taket sitter en lampa som du knappt märker längre. Den har hängt där sedan du flyttade in och nu är det verkligen dags för något nytt som lyser upp köket. Byt ut din gamla lampa mot något roligare. En annan vinst med att skaffa en ny taklampa i köket är att nya lampor ofta är mindre energikrävande och därmed mer miljövänliga. Om du går i tankar om att renovera köket rekommenderar vi att läsa mer på denna sida: https://www.koksrenoveringstockholm.nu/

16 May 2020