Kontakta en elektriker i Göteborg

Det finns vissa saker som man får- och inte får göra om man står inför att renovera i sitt eget hem och här ska man direkt veta att man faktiskt får göra mer saker än vad man kanske tror. Du kan exempelvis vid en renovering sköta om att sorts snickeri på egen hand, du får måla och du får lägga ditt eget tak – där ligger det inga som helst problem. Med detta sagt så innebär det inte att du klarar av det utan här får man själv känna av vilka projekt man känner att man klarar och behärskar. De moment man inte får göra på egen hand rör i regel andra människor och som kan innebära en fara för omgivningen.

Vi kan här ta en helt vanlig renovering av en lägenhet i Göteborg för att illustrera vår tes och exempel. Denna lägenhet i Göteborg ska helt renovera sitt badrum och mannen som äger lägenheten väljer här att sköta renoveringen på egen hand. Han kontaktar en bygghandel i Göteborg, skaffar allt material och alla verktyg som behövs och då detta är gjort så river han ut den gamla inredningen – klinkers, kakel, skåp – och gör sig redo att sätta igång. I badrummet i Göteborg har han tänkt sig att installera golvvärme och då han kollar på förpackningen så tycker denne man att det inte verkar så svårt att på egen hand lägga in; han väljer alltså bort att kontakta en elektriker.

Han tycker nämligen att kostnaden för en elektriker är för hög i Göteborg och för ett sådant enkelt jobb som att installera golvvärme så kommer det heller knappast att innebära några större bekymmer. Eller? Det denne man kommer att inse är att då han är färdig med sin badrumsrenovering i Göteborg – utan hjälp från vare sig en elektriker till golvvärme eller en rörmokare till vattnet – är att allting är väldigt vackert och snyggt.

Han har själv lyckats sätta plattor och klinkers, han har på egen hand satt upp skåpen och han har dessutom installerat både golvvärme och dragit vatten till avloppen. Han är nöjd – ingen extra kostnad har lagts på vare sig en elektriker eller en rörmokare och han anser därmed att dessa två yrken är en smula överskattade; man klarar allt på egen hand om man bara följer anvisningarna och det är hans tjusiga badrum i Göteborg ett utmärkt exempel på. Är då allt frid och fröjd där i badrummet i Göteborg och hade mannen rätt i att en elektriker har ett överskattat yrke?

Ingen försäkring utan elektriker i Göteborg

Nej, naturligtvis inte. Det visar sig nämligen att den golvvärme han installerat - utan någon elektriker i Göteborg – plötsligt blir för het och gör så att badrumsmattan börjar brinna. Lägenheten blir snabbt övertänd och sprider sig dessutom till övriga bostäder i huset. Mannen är dock förhållandevis lugn; han har ju trots allt en väldigt bra hemförsäkring som borde täcka den större delen av kostnaden.

Här har han dock fel; försäkringsbolaget spårar branden just till hans installerade golvvärme och då han inte anlitat en elektriker i Göteborg så kommer heller inga pengar att betalas ut.

Ett extrem exempel naturligtvis – men ändå relativt nära sanningen. Sköt de jobb du får göra och kontakta en elektriker för dragning av el – oavsett om du bor i Göteborg eller någon annanstans i Sverige.

Läs mer om trygg elservice här.

12 Jul 2017