Låt ditt golv glänsa

Med golvslipning ger du golvet rätt förutsättningar att se ut som nytt. Under det gamla slitna golvet slipar ni fram ett nytt och fint golv. Nu finns chansen att välja vilken färg det ska ha.

Ett slitet och repigt golv är inte roligt att ha. Man vill att golvet ska skina, att man lägger märke till det när man kommer in i rummet. Detta är helt möjligt utan att behöva göra något drastiskt som att köpa ett helt nytt golv. Med hjälp av en golvslipning slipar du bort det gamla. Det ger dig chansen att sedan välja vilken färg du vill golvet ska ha. När man har gjort slipningen behövs även en efterbehandling, och denna lägger man på minst två gånger. Detta för att golvet ska klara sig bättre mot smuts och spill som kan komma på det.

Du behöver inte äga en golvslip

Många väljer att slipa sitt egna golv, detta är helt möjligt att göra. Golvslip är kanske inget man har hemma själv, men finns då att hyra. Dock är det en del som krävs, både för- och efterarbete. Dessutom är det viktigt att man gör ett bra jobb, eftersom golvet annars kan råka bli snett och ojämnt. Det går även att anlita en firma som gör golvslipning i Täby eller någon annanstans. Om du väljer att göra det själv, läs noggrant igenom instruktioner och ta helst hjälp av någon annan som gjort detta tidigare. Maskinen man använder sig är relativt stor och väger mellan 50 - 75 kg.

19 Jan 2021