Linjemålning är ett arbete som tar dig land och rike runt

Linjemålning är ett yrke där du kan behöva resa en hel del i tjänsten. Det kan nämligen behöva målas linjer både här och där, ja överallt i vårt avlånga land.

Att måla linjer är kanske inte det vanligaste jobbet och ett yrke du möjligtvis inte ens funderat på. Med saken är den att det sitter människor och målar linjer överallt. Från nordligaste Norrland till sydligaste Skåne behövs det linjer. Ibland är linjerna utslitna och behöver tas bort helt och hållet.

En del platser behöver linjer i form av dekoreringar. Det kan till exempel gälla skolgårdar. Där målar man upp linjer som inte har med trafik att göra men det kan vara linjer som gör det lätt att hoppa hage eller spela ett spel där man ska hålla sig innanför speciella rutor på marken.

Linjemålning är bra när man ska dela in en parkeringsplats

En linjemålare är bra på att dela in ett område så att det blir tydliga avgränsningar när det gäller parkeringsplatser. Utan dessa vita markeringar på marken är det svårt för många bilar att få plats på en stor yta. Det kan vara svårt att beräkna avståndet till de andra bilarna. Med några linjer blir det klart lättare.

Det vanligaste är dock att man utför linjemålning på vägarna i vårt land. Men du har säkert sett linjer om du varit på en fotbollsmatch. Då är det linjemålare som varit i farten och delat in alla områden. Därefter är det upp till en domare att avgöra om en spelare är utanför eller innanför linjen.

11 May 2023