Lyft ditt hem med nya fönster

Låt inte gamla, slitna och omoderna fönster dra ned värdet på ditt hus. Investera i nya istället, och upplev hur både husets estetik, känsla och inomhusklimat förbättras avsevärt.

Fönster spelar en viktig roll på ett hus, en stuga eller en byggnad. Fönster släpper in dagsljus i ditt hem, de har stor betydelse för kvaliteten på inomhusklimatet och inte minst - fönster är viktiga för estetiken, såväl inifrån som utifrån. Bra fönster av hög kvalitet håller i regel ganska många år om man sköter om dem på rätt sätt, men förr eller senare brukar det tillslut bli aktuellt med ett fönsterbyte ändå. Eller en fönsterrenovering, beroende på vilket skick glasen och karmarna är i. En fönsterrenovering kan ofta innefatta slipning och målning av karmar, byte av trasiga eller slitna rutor samt en uppfräschning av lås, handtag och tätning. Har du t ex ett väldigt gammalt hus med originalfönster kvar, kan en fönsterrenovering vara att föredra om du önskar behålla de gamla fönstren.

Välj fönster som passar till husets stil

Små fyrkantiga funkisfönster på en sekelskiftesvilla - eller vackert spröjsade fönster på en mexitegelvilla från 1970-talet? Nja, för estetikens skull bör de fönster man väljer hålla ungefär samma stil som huset eller byggnaden i övrigt. Valet är naturligtvis helt fritt och smaken är ju som bekant som baken, men att ta hänsyn till husets övriga känsla och formspråk när man väljer fönster, brukar oftast ge ett bättre och mer harmoniskt resultat. Känner du dig osäker på vilka fönster som passar till ditt hus? Hör dig för med en professionell fönsterfirma. De kan både hjälpa dig att välja ut helt nya fönster, eller renovera dina gamla om du istället vill ha kvar dem.

Var hittar man en riktigt bra fönsterfirma?

Bra fönsterfirmor finns det gott om i Sverige. Vare sig du bor i Stockholm, uppe i Luleå, på västkusten eller i Dalarna finns det alltid någon att vända sig till för hjälp med fönster. Många företag inom branschen driver breda verksamheter, och kan ofta stå till tjänst med både själva hantverksarbetet och försäljning av nya rutor, karmar och tillbehör. Enklaste sättet att hitta en firma nära dig är förstås att göra en snabb sökning på nätet. Där kan du också söka efter fönsterföretag som har riktat in sig på någon särskild nisch - t ex restaurering och renovering av väldigt gamla fönster, eller specialtillverkning av annorlunda fönster för arkitektritade hus.

26 May 2020