Målare i Norrköping gjorde skillnad

Att måla ett hus kräver kunskap. Valet av färg kan bero på läge. Vilket material det är byggt av. För paret Nyberg var även lagar och regler något som krävdes av deras målare i Norrköping.

Paret Nyberg, eller för att vara mindre formell, Kristina och Martin, hade köpt ett hus i Norrköping på orten Kristina växt upp på. De hade hittat precis vad de sökte på alla punkter utom en. Det var fel färg på huset. Som många andra i området var det målat i falurött. Men de ville ha ett gult hus. Men fick man ändra husfärg hur som helst?

Målaren i Norrköping hade koll på reglerna

När de hyrde in en målarfirma för att göra jobbet fick de veta att det inte lät sig göras utan tillstånd. Eller eventuellt om två stycken för att vara korrekt. Först och främst måste de höra med kommunen om det fanns några restriktioner när det gällde husen i det aktuella området. Dessutom var det vanligt att andra husägare i området skulle säga sitt och ge sitt godtyckande.Nu hade de köpt huset, men tänk om någon sa nej?

Som tur var vände de sig till en målare som verkligen kunde måleri i Norrköping. Det var skönt att ha en lokal företagare på sin sida. Svaret från kommunen var glädjande, de sa ja. Nu stod de här på altanen och grillade korv för glatta livet. Ett sätt att tacka alla villagrannar för att de äntligen fått det gula huset som de så länge längtat efter.

26 Sep 2021